Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '13

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Piyanist Chopin'in heykeli önünde (10)

Piyanist Chopin'in  heykeli önünde (10)
 

Varşova'da Piyanist Chopin Heykeli


Burada ünlü piyanist Chopin’ın heykelinin yanına geldik. Piyanist Frederik, Chopin İlhamını Yunus Emre’den alan bir ünlü müzisyen ve piyano sanatçısıdır. Ne yazık ki genç yaşında aramızdan ayrılmıştır. O da bu geniş havuzlu parka aynı bir güzellik vermiştir. Rehberimiz PETER'in verdiği bilgilere göre burası daha önce geniş bir orman ve avlakların yeri imiş.

Bir ihtiyar amca buralara bakıyormuş. Tam 20 yıl bu ormana hizmet vermiştir. Gerekli düzenlemeleri kendisi yapmıştır. 18. yılda Polonya  kralı burayı bir yazlık olarak kullanmak istemiş, bu araziyi ve ormanı bu ihtiyardan satın almıştır. Ve aynı zamanda  burada kendine uygun yazlık bir şato yapmıştır. Banyo ve su ihtiyaçları için bir koca su tankı yaptırmıştır. Bu  parkın büyüklüğü 76 dönümdür.

Burarın bir başka adı da BOTANİK PARKI adı verilir...Yine buraya kralın sarayı 1885 yılında yapılmıştır. Polonyalılar ve Almanların savaşları sırasında bu park  Ruslara teslim etmişlerdir. Bu şato ve su kulubesi mimari bir eserdir. Kral parkında yaptığımız gezi sırasında ünlü müzisyen Polonyalı Chopin heykelinin yanına geldik

Rehberimiz PETER  şu açıklamada bulundular:

“Müzisyen Chopin Frederik Polonyalı bir anne ve Fransa’dan bir babanın oğlu olarak 1810 yılında Polonya’da dünyaya gelmiştir. Genç yaşında hayata veda etmiştir tarih: 1949. Aşağı, yukarı 20 yıl Polonya’da kalmıştır. Chopin çağdaş bir müzik dünyasında birçok müzisyenlerin takdirini kazanmış ve birçok da ödüller almıştır. Tanınmış heykeltıraşlar tarafından Varşova’nın değişik yerlerinde bronzdan heykelleri yapılmıştır.

Şimdi gördüğünüz gibi şu muhteşem parkta bir havuzun yanında çiçekler arasında bir heykeli yapılmıştır. Yapım tarihi 1958'dir.  Zamanın ünlü piyanocularındandır"...

Polonya'nın ölümsüz piyano virtüözü Frederic Chopin'in 200. doğum yıl dönümü, anavatanı Polonya'nın başkenti Varşova'da 8 gün boyunca toplam 171 saatlik konserlerle anılıyor. VARŞOVA - Frederic Chopin'in 200. doğum yıl dönümü için düzenlenen etkinlik çerçevesinde eski kent merkezindeki neo-klasik konser salonunda gelen 250 müzisyen Chopin'in eserlerini çalıyor. Etkinliklere katılan mucizevî yetenekler arasında Çin'den Lang Lang ( 28 ), Japonya'dan Ai Kayukava (25), İsrail'den Daniel Barenboim ( 67), Polonya'dan Rafal Blechacz ( 24 ) ve Amerikalı Garrick Ohlsson ( 61 ) bulunuyor. Chopin'in Polonyalı anne, Fransız babadan 22 Şubat veya 1 Mart 1810'da doğduğu düşünüldüğünden 171 saatlik konser dizisi bu tarihler arasında düzenleniyor.

 

--------------------------------------------------------------------

 

Gezimiz devam edecektir.

  

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..