Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '12

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Piyasalar FED'i bekliyor.

Hafta sonu Yunanistan da yapılan seçimde daha önce Troika anlaşmasını imzalamış Yeni Demokrasi Partisinin birinci çıkması piyasalarda ki Yunanistan endişelerinin azalmasına neden oldu. Güne yurtdışı piyasalardaki pozitif havayla başlayan İMKB’de açılışta 430 puanlık (yüzde 0,74) yükselişle 58,897 seviyesinde güne başladı. Ancak günün ikinci yarısı Yeni Demokrasi Partisi’nin lideri Samras’ın kurtarma anlaşmasının yeniden müzakere edilmesini istedikleri yönündeki açıklamaları ve İspanya on yıllık tahvil faizinin rekor seviyelere yükselmesiyle sabah ki olumlu hava yerini satışlara bıraktı. İlk seans 58,979 seviyesine kadar yükselen endeks ikinci yarıda gelen satışlarla günü yüzde -0,24 düşüşle 58,324 seviyesinden tamamladı.

Öncelikle dün Yunanistan da seçimin galibi Yeni Demokrasi Partisi’nin lideri Samras’ın açıklamalarına değinmek istiyorum. Yunanistan da artık Yeni Demokrasi Partisi ve PASOK koalisyonu kesin gibi. Hükümet kurulduktan sonra dünkü Samaras’ın açıklamalarına dayanarak söylüyorum. Yunanistan anlaşmasının yeniden müzakere edilmesini isteyerek bende İspanya gibi bedava para isterim tarafına geçecek. Bir taraf hayır derken diğer taraf bastıracak. Bu arada seçimi ikinci sırada bitiren ‘moratoryum ilan ederiz’ açıklamalarının sahibi Tsipras oylarını artırmayı sürdürecek.

Bugüne baktığımızda borsalar adeta park etmiş ve yarın ki FED toplantısını bekliyor. Yarınki FED’den piyasaların beklediği bir sonuç çıkmaması durumunda borsaların Mayıs sonuna tekrar dönmesi beklenebilir. Bu noktada biraz daha ileri gidecek olursak aslında likidite gelse bile piyasalar bunu çok kısa vade için pozitif fiyatlarken ilk heyecanın ardından yine sıkıntılı günlere dönülmesi muhtemel ki artık piyasalar da likidite den çok mali reform gerektiğini anlamış durumda.

Endeksi teknik olarak incelediğimizde geçen hafta ortasından itibaren kısa vadeli göstergeler satış sinyali üretmesine rağmen endeks yükselişini sürdürmekte. Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer noktada son bir hafta içerisinde endeksin çok dar bir bantta (500 puan) hareket etmesi ve yükselişin hacimsiz olması. Dünkü işlemlerde GSRAY hisselerindeki 200 mln TL işlem hacmini düştüğümüzde, endeksin toplam işlem hacmi zaten düşük olan haftalık ortalamasının bile yüzde 25 altında gerçekleşti. Ben geçen hafta Cuma günü söylediğim 50 nakit pozisyonumu korumaya devam ediyorum ve hangi şartla olursa olsun 58,000 altı kapanışlarda pozisyonlarımı nakde dönmeyi planlıyorum. Olası hareketin devamı noktasında 59,200 direnci de benim için, yukarı hareketin devamı noktasında referans niteliğinde olacaktır.

Destekler: 58,000 – 57,700 – 57,300 ve 57,500 (gap)
Dirençler: 58,500 - 58,800 – 59,100 olarak takip edilebilir.

Analiz kendi kişisel görüşüme dayanmakta olup yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır.

Sevgilerimle.

Özel Korkut ÖZTÜRK

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..