Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '11

 
Kategori
Tarih
 

PKK, Çukurca, Yeniçeri ve Türk Ordusu...

PKK, Çukurca, Yeniçeri ve Türk Ordusu...
 

Mustafa Kemal 1914. Sofya Ataşemiliteri iken, verilen kostümlü baloya yeniçeri kıyafeti ile gitmişti.


Çukurca'da yitip giden 26 can üzerine yazılmış bir ağıttır...

Tarihten ders almayan toplumlar, yaptıkları hataları yineleyerek tarihi tekerrür ettirirler: 

Tarihteki tüm Türk devletlerinin gücü ordularından geliyordu. Diğer Milletler için de bugün bu durum çok değişmemiştir. ABD süper güç kabul ediliyor ise bunda ordusunun savaşma kabiliyeti ve gücünün önemli bir payı vardır. Bir zamanların Sovyet Rusyasının da en büyük gücü Kızıl Ordu idi.

Osmanlı'yı büyüten, güçlü kılan ve nihayetinde  İmparatorluk haline getiren de ordusu idi ve bu ordunun esasını "Yeniçeriler" oluşturuyordu. 16 Haziran 1826'da "Yeniçeri Ocağı" II.Mahmud tarafından kapatıldı ve Yeniçeriler kıyımdan geçirildi. Yeniçeri Ocağının yerine de, "Asakir-i Mansure-i Muhammediye" yani "Muhammed'in zafer kazanmış orduları" adlı yeni bir ocak kuruldu.

Yeniçerilerin hiç mi suçu yoktu? Tabii ki de çoktu; ama ordusuyla uğraşan bir devletin başına ne gelir tarih bize gösterdi:

Henüz bu olayın üzerinden 4 yıl geçmişken, 1830'daki Londra Protokolüyle Osmanlı'nın bir eyaleti olan Yunanistan bağımsız bir devlet oldu. Osmanlının yeni silahlı gücü olan "Muhammed'in zafer kazanmış ordusu" girdiği tüm savaşlarda ve çoğunda da hezimete uğrayarak yenilmeye devam etti ve Osmanlı fiilen 1918 İstanbul İşgali ile yıkıldı.

Bugün 19 Êkim 2011 ve Türkiye Çukurca'daki 26 ŞEHİDİNE yani yitip giden YİRMİALTI CAN'ına, evladına ağlıyor. Neden bilinmez, benimse aklıma içerde olan komutanlar, istifa eden Genel Kurmay kadrosu ve tutuklanma korkusu ile bekleyen askerler geliyor ki onlar dünyanın en etkili ve büyük terör örgütlerinden birine karşı yıllardır mücadele veren bir kurumun üyesidirler...

Yok canım, Türk Milleti zekidir, tarihi tekerrür ettirmez! Ne de olsa tarihi tekerrür ettirenler, hatalarından ders almayan ahmaklardır!

Şehitlerimizin ruhu ŞAD olsun...

 
Toplam blog
: 27
: 2194
Kayıt tarihi
: 07.06.11
 
 

Hakikat, sadece hakikat... ..