Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '15

 
Kategori
Güncel
 

PKK "istedikleri" için değil, "istemedikleri" için terör yapıyor!

PKK "istedikleri" için değil, "istemedikleri" için terör yapıyor!
 

internetten alınmıştır


Türkiye'de terör Kürt sorunu olmaktan çıktı... Artık terörün gerekçesi yok... Daha doğrusu, PKK terörünün Kürt hakları ile ilgisi yok.

Terör başlangıcında TC içinde Kürtlerin kimlik ve anadilinde eğitim gibi sorunlarını bahane etti.. .Bu anlamda terörün devletten istedikleri vardı.

Türkiye'deki eski devlet anlayışı vatandaşlarına hak vermek konusunda oldukça tutucu olduğu için, PKK terörünün kendi çapında bir gerekçesi oluşuyordu.

Doğu bölgelerinin geri kalmışlığı, işsizlik sorunları ve kimliksizlik tepkisi... Bütün bunlar "Terör ne istiyor" gibi bir sorunun cevabı olabilirdi o zamanlar.

Ancak, devir döndü, devlet değişti ve Kürtlere istedikleri her şey verildi... Gerek Doğu bölgelerine yapılan yatırımlar, gerek kimlik ve eğitim sorunlarının giderilmesi anlamında çok şey yapıldı AK Parti iktidarları döneminde...

Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün muhtarlarla yaptığı toplantıda buna değinerek, "ne istedilerse yaptık" dedi... O halde artık terör sorunu "isteklerle" ilgili değil... Zaten terörün dağdaki eli silahlı temsilcileri de Mecliste sırtını dağa dayamış siyasileri de Kürt haklarından söz etmiyor.

O zaman bu "vahşi terör" niye hala sürüyor?...Bu noktada, terörün istediklerini bir yana bırakıp "istemedikleri" üzerinde durmamız gerekiyor.

O halde soruyu değiştirip şöyle sormalıyız: "Terör ne istemiyor?"

Gerek eli silahlı olanları gerekse siyasi takılanlarının söz ve davranışlarından terörün istemediklerini şöyle sıralayacağım:

1-Terör, Tayyip Erdoğan'lı bir devlet istemiyor... Özellikle de Tayyip Erdoğan'ı bu ülkede "Başkan" olarak görmeye tahammül edemiyor.

2-Terör, Türkiyenin Doğu bölgelerimize yatırım yapmasını, yollar köprüler barajlar yapmasını da istemiyor... Yapılanları da yakıp yıkıyor.

3-Terör, Türkiye'nin dini hassasiyetlerinin yükselmesini de istemiyor. Eğitim sistemi içerisinde dini ve ahlaki değerlerin verilmesine karşı çıkıyor.

4-Terör, Türkiyedeki havalanı, üçüncü Boğaz köprüsü gibi Türkiye'yi uluslararası devletler liginde yükseltecek yatırımlara da karşı çıkıyor... Bu noktada Gezi kalkışmasıyla PKK terörünün nasıl omuz omuza "savaşım" verdiğini hatırlayalım.

Bunlar ve bunlara benzer "istemezük" maddeleri PKK terörü ve öteki terör unsurlarının Türkiye'de terör yapmalarının görünen, öne sürülen nedenleri...

Bu nedenlere dikkatli bakınca göreceğimiz şudur: Bu bu "istemezük"ler aslında, Almanya başta olmak üzere kimi AB ülkeleri, ABD ve İsrail gibi emperyalist devletlerin Türkiye'de görmeye tahammül edemedikleri şeyler...

Yani, terör global güçlerin Türkiye'de olmasını "istemedikleri" seyleri istemiyor ve bunun için terör yapıyor.

O halde, PKK terörü de DHKP-C gibi öteki terör unsurları da "sahibinin sesi" olarak görev yapıyor... Kürtlerin haklarıymış, Halkların kardeşliğiymiş bunların hepsi masal oldu.

Bu masalları artık kendileri bile anlatmıyorlar.

Sonuç: Türkiye, terör üzerinden uluslararası güçlerle savaşıyor... Bu savaş geçmişte olduğu gibi "yedi düvele" karşı verilen bir savaş...

Geçmişte kazandık, yine kazanacağız inşallah...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..