Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '11

 
Kategori
Siyaset
 

PKK bahar hazırlığında mı?

PKK bahar hazırlığında mı?
 

Açılıma gönderme


İlkbahar kapıda 1993 tarihinden bugüne kadar geçen sürece baktığımızda baharla beraber terörün estirilmeye başladığını görürüz. Bahar terör mevsimidir güneydoğuda. 1999-2002 yılları arasındaki minimum terör girişimlerini ayrı tutarsak terörün askıya alınması BDP li partililerin girişimleri(!) ile açılım sürecinde askıya alınmıştı. Bu girişim teröristlerle resmen lanse edilmese de dolaylı yoldan hükümete bağlı bürokratların masaya oturduklarının bir kanıtı oldu. Olumlu bir gelişme gibi görülen bu durum kan akmaması adına eleştirilse de milleti çok rahatsız etmedi aslında ancak bu askının bir tehdit unsuru gibi BDP li vekillerce dile getirilmesi ve biz PKK ya tavsiyede bulunma yetkisine sahip değiliz açıklamasının yapılması, PKK ya gönderilen mesajın daniskasıydı fakat blöf kokuyordu. 

Terör 12 haziranı beklemeyebilir tehdit’i iktidara olduğu kadar bölge halkına salınan bir korku göndermesiydi. Bilindiği üzere BDP vekilleri baraj nedeniyle yine bağımsız aday olacaklar. Bu tehdit in bir blöf olduğunu düşünüyorum zira teröristlerin sandıkların kontrolünde görev üstlenecekleri kesin. Bu nedenle seçime kadar münferit birkaç olay dışında sorun çıkacağını zannetmiyorum. Aslında münferit olay deyip geçiştirmekte istemiyorum zira Başta İstanbul olmak üzere bir çok yerde yapılması muhtemel sokak hareketleri ve kışkırtmalar yurt dışından farklı yorumlanabilir ve bundan terör nemalanabilir dikkatli olmak gerek. 

Dananın kuyruğu esas seçimden sonra kopacak. Siyasi arena da düzenin bu şekilde devam edemeyeceğini tahmin ediyorum.Gelişmeler de balans ayarı yok Sadece BDP açısından değil diğer siyasi oluşumlarda da önemli değişimler olacak. Buna hep beraber şahit olacağız. CHP nin, MHP nin rahatı bozulacağı kadar AKP nin de rahatı bozulacak. Bazı liderlerin siyasi hayatı bitebilecek, bununla beraber bazı siyasi partiler siyasi partiler kanununa göre gerekli teşkilatlanmalarını yapsalar da baraj engeli sebebiyle kepenklerini kapatacaklar. Birçok adli dava ters dönecek, ceza evlerinde tutulan bazı kişiler aday gösterilecek. Kararlar Avrupa insan hakları mahkemesine taşınacak belki de Türkiye’nin aldığı yüzlerce cezaya bir tanesi daha eklenebilecek. 

Özel görevlendirilmiş yanlı savcıların yapmış olduğu sorgulamalardan sızan bilgiler medyanın diline düştü. Olur olmaz suçlamalar kişileri zorda bırakmakta. Arap dünyasındaki dalgalanmalar, Türkiye’ye etkileri ve seçim arefesi dahası önümüzde hareketli bir süreç var. AB askıda, açılım askıda, terör askıda karmaşık bir denklem gibi nasıl çözülecek bekleyip göreceğiz. 

 
Toplam blog
: 181
: 1067
Kayıt tarihi
: 07.03.08
 
 

1957 Eskişehir doğumlu, Esk.A.Ü İşletme, İşbankası emeklisi, İstanbul Büyükçekmece de yaşayan, ST..