Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '11

 
Kategori
Güncel
 

PKK'dan MHP mitingine sağduyu çağrısı

PKK'dan MHP mitingine sağduyu çağrısı
 

MHP bugün Diyarbakırda miting düzenliyor. 16 yıl önce, terörün en çok korku saldığı dönemde Alparslan Türkeş yüzlerce özel harekat görevlisinin korumasında 50 kişilik bir gruba seslenişinden sonra ilk defa Diyarbakırda MHP genel Başkanının sesi yankılanacak. Devlet Bahçeliyi bu kararından dolayı tebrik etmek gerekir. 

Bölgede büyük bir etkisi olan, etnik kimlik üzerinden bölgede siyaseti, fikirleri yönlendirmek isteyen terör örgütü PKK, kendisine zıt fikirler üreten etnik kimliği siyasette kullanan MHP'ye karşı sağduyu çağrısında bulunmuş. 

AKP mitinglerini protesto için teşvik eden, dükkanların açılmaması için esnafı tehtid eden, hatta partililere saldırıları yönlendiren PKK, MHP'ye karşı neden sağduyu çağrısı yaptı ? 

AKP etnik kimlikten ziyade inanç kimliğini öne çıkartıyor. Müslim-Gayrimüslim diye ayıran bir ideal , Türk-Kürt diye ayıran bir ideale tercih edilebilir. Bunun korkusunu yaşayan PKK yandaşlarını kaybetmemek için AKP'ye karşı çeşitli yöntemlerle muhalefet ediyor. Devletin hocalarının arkasında namaz kılmamalarının sebebi de budur. 

MHP ise dini yapısının yanında etnik kimliği öne çıkaran bir ideal olduğu için , bu siyasi ideal terör örgütünün ekmeğine yağ sürerek karşı örgütlenmesinin sebeblerinden biri olarak yer alır. MHP'nin hiddetli hareketlerini , PKK kürt kökenli vatandaşlarımızı daha çok başkalaştırmakta kullanıyor.. 

AKP'ye saldıran ama MHP'ye sağduyu gösteren terör örgütünün mantığı budur. Kürtçülüğü aşıladığı geneli muhafazakar olan kürt nüfusunu ümmetçiliğe kaptırmak istememesidir. 

 
Toplam blog
: 161
: 1259
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

İzmir Karşıyaka'da yaşıyor Maliye mezunu http://www.karsiyakahaber.com/ yazarı   ..