Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

PKK Katliamı

PKK Katliamı
 

Bir taraftan Güneydoğu sorununa çözüm aranırken diğer taraftan bu konunun çözülmemesi için sanki özel bir uğraş veriliyor. Böyle bir problemin çözümü, “tek bir kişi kalmayıncaya kadar öldürmek”le olmaz. Dünya tarihinde hiçbir savaş bu şekilde sonuçlanmamıştır. Belli bir aşamadan sonra bir taraf yenilgiyi kabul eder.

Şu anda Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı mücadele eden PKK’nın nasıl bir sonuç beklediğini doğrusu merak ediyorum. Aslına bakarsanız, Askeri güçlerimizin de kafasında oluşmuş bir “son” yok gibi… 20 yıldır sadece ölümüne bir mücadelenin içinde ana kuzularını birer birer “şehit” diye toprağa gönderiyoruz.

DTP’nin dolambaçlı yoldan da olsa meclise girmesini, Güneydoğu sorununun çözümüne katkısı olacağını düşünenler vardı. Hâlâ da bu ümit bir bakıma devam ediyor. Ancak seçimlerden bu yana Güneydoğu’dan gelen haberler hiç de içaçıcı değil.


Bugünkü gazetelerin hepsinde yer alan, –elbette yer alması da gereken– bir haber var: PKK bir minibüsü tarayarak 12 kişinin ölümüne sebep olmuş… Teröristlerin ses getirmek, yankı uyandırmak, kendilerinden bahsettirmek, kamuoyuna korku salmak gibi amaçlarına hizmet etmemek için Basın bu haberi fazla büyütmemeye çalışmış.

Haberi manşetten veren tek gazete Milliyet… PKK KATLİAMI başlıklı haberin spotu şöyle: Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde içinde korucu ve köylülerin bulunduğu minibüse açılan ateş sonucu 7’si korucu 12 kişi öldü.

*****

Bu haberin dışında gazetelerin bugünkü manşetleri birbirinden farklı farklı konulara ayrılmış.

Akşam gazetesi, İFTARDA GÜLEN PANİĞİ başlığıyla verdiği haberde, Erdoğan ve Hillary Clinton’un New York Waldorf Astoria otelinde katıldığı iftar yemeğine Fethullah Gülen’in İngilizce mesajının okunmasını, yetkililerin el kol işareti yaparak önlediğini anlatıyor.

Bugün gazetesinde işsizlik sorununa çözüm bulunması amacıyla uygulanacak yeni bir sistemden söz ediliyor. GENÇ İŞÇİ AL, VERGİ ÖDEME başlığıyla verilen habere göre, işveren 18 ile 29 yaş arasında istihdam ettiği gençler için SSK primi ödemeyecek, 114 liralık primi hazine ödeyecek.

Cumhuriyet gazetesi, Malezya tekerlemelerine bir başka açıdan yaklaşmış. AKP AB’DEN UZAKLAŞIYOR başlıklı habere göre, Türkiye Malezyalaşıyor algısı yavaş yavaş yerleştiriliyormuş.

Güneş gazetesinde arabesk bir şarkıdan esinlenerek atılmış bir manşet var : BATSIN BU DÜNYA… Haberde bir öğün sıcak yemek için iftar çadırlarının, aş evlerinin önünde uzayan kuyruklarla, peynir ekmek gibi satılan 8 milyarlık çantalar mukayese ediliyor.

Hürriyet’in ABD’DE İFTAR VAKTİ manşetinde de ABD’deki iftar haberinden bir esinti var ama, konu başka… Waldorf Astoria Oteli’inde 1000 kişinin katıldığı iftar yemeğinde konuşan Hillary Clinton, başkan seçilince ben de beyaz sarayda iftar vereceğim, demiş.

Posta gazetesinde yine klasik bir cinayet haberi var manşette. Tartıştığı kocası tarafından tabancayla bacağından vurulan kadın, aile büyüklerinin de araya girmesiyle, savcıya olayın kaza olduğunu söyleyip kocasını hapisten kurtarır. Ancak HAYATININ HATASI’nı yaptığının farkında değildir. Ertesi gün yeni bir tartışmada kadın kocası tarafından iki çocuğunun gözleri önünde makasla öldürülür.

Radikal gazetesi, AKP’NİN KADIN SINAVI başlıklı haberinde yeni Anayasa’da AKP’nin kadınlar için neler yapacağının belirsiz olduğuna dikkat çekiyor.

Sabah gazetesi, uygun ilik bulunmasına rağmen, test geciktiği için göz göre göre ölen MDS hastası Özlem’den geriye kalan mesajı manşet yapmış: TELEFONDA KALAN UMUT

Star gazetesi, Başbakan Erdoğan’ın, ABD gezisinin son gününde portföyleri 1 trilyon doları aşan patronlarla buluşmasını manşete taşımış. TRİLYONLUK BULUŞMA haberine göre Erdoğan, dev şirketlere “Türkiye’yi keşfedin” çağrısı yapmış.

Takvim gazetesi, VEGİ BANK başlıklı haberinde, kaçağın önüne geçemeyen Maliye Bakanlığı’nın yeni bir planı devreye sokacağını, artık sorunlu borçluların vergisinin banka hesabından otomatik olarak tahsil edileceğini haber veriyor..

Türkiye gazetesinde de değişik bir manşet var. Komşumuz Yunanistan’ın Ege’de ölüme terk ettiği göçmenlerin Mehmetçik tarafından kurtarılmasını İNSANLIK DERSİ başlığıyla vermiş.

Vatan gazetesi, geçen dönem Erdoğan’a en yakın üç isimden biri sayılan eski başbakan yardımcısı Abdüllatif Şener’in açıklamalarını DOST ACI SÖYLER diyerek manşet yapmış.

Yeni Şafak’ın manşetinde Yargıtay onursal başkanı Sami Selçuk’un bir demeci var: BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI YOK… Selçuk, AİHM ve Anayasa Mahkemesi’nin gerekçelerine dayanarak başörtüsü yasağı konulamayacağını belirterek Üniversitelerde hukukçular var, neden susuyorlar, diye sormuş.

Zaman gazetesi, Başbakanlığın yasal düzenlemelere rağmen zaman zaman gündeme gelen işkence iddialarının üzerine gittiğini, şikayetlerin dışında gazete ve televizyon haberlerinin tek tek tarandığını belirterek İŞKENCEYE SIKI TAKİP başlığını atmış.

*****

Spor gazetelerinde ise elbette nanşetlerde derbiyi 2-1 kazanan ve en yakın rakibiyle arasını 5 puan açan Galatasaray vardı. Sarı kırmızılar aynı zamanda ligin yenilmeyen tek ekibi..

Fanatik, Kalli’ye 10 numarayı giydirirken, Fotomaç, Başkansız, seyircisiz, 10’suz, Kralsız da Aslan başlığını atmış. Fotospor ise haberi neymiş, kurt kuzuyu yermiş şeklinde vermiş.


Bugünlük bu kadar.

Yarın yeniden birlikte olabilmek umuduyla...

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..