Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '15

 
Kategori
Güncel
 

PKK KİMDİR ?

PKK KİMDİR ?
 

Bugün Avrupa'nın ve Kürt siyasetçilerinin Pkk'yı "CİCİ ÖRGÜT" olarak göstermeye çalışmaları aldatmacadır.


Başlamadan uyarayım :Yazının resmine bakıp, sakın ha pkk öven, parlatan,  cilalayan bir yazı olduğunu zannetmeyin lütfen..

Her zaman söyledim, yazdım.... Söylemeye de, yazamaya da  devam edeceğim.. Aşağıdaki yazı, pekçok yazımdan derlenmiş ana başlıklardır.

Bugün çoğunluğu Kürt olsa bile ermeni olan, içlerinde Ermenistan , Suriye, İran, Irak hatta Abd vatandaşlarının (askerlerinin) olduğu pkk asla Kürtlerin özgürlüğünü düşünen bir örgüt değildir..

Öyle olsa bunların hiçbiri olmazdı !

- Kürt çocuklarını silah zoruyla kaçırır mıydı ?

- Kürt kızlarına dağlarda tecavüz eder miydi ?

- Önderimiz dedikleri Apo'nun bile hem Kandil'de, hem Şam'da hizmetini gören Kürt kızları ile yatıp kalktığını, Kürt kızları yüzünden, başta kardeşi Osman Öcalan olmak üzere, örgütün üst düzey yetkilileri ile ters düştüğünü ve bazılarını infaz ettirdiğini söyleyen pkk'lı itirafçılar var..

- Kürt kızlarının pek çoğu dağlarda, örgüt yöneticilerinin hizmetindedir. kaçabilenler örgütte tecavüz olaylarının çok yaygın olduğunu söylemektedirler..

- Örgütten kaçmaya çalışan militanlar örgüt tarafından infaz edilmektedir... bunun örnekleri çoktur.. daha geçen hafta Türk askerine teslim olan 200 küsur teröristin ifadelerinde de bunlar vardır..

- Geçmişteki faili Meçhul olayların, ölümlerin, kayıpların pek çoğunu pkk yapmıştır.. Hatta bazı başarısız olunan operasyon sonrasında yapılan toplu infazlar, Türk askeri yaptı gibi gösterilmiştir. (Bu da teslim olan örgüt mensuplarının ifadelerinde vardır)
- Telsiz konuşmalarından edinilen bilgilerde, “ Kürt, Türk fark etmez.. Hepsini öldürün…” diye talimatlar kayıt altındadır.. Bunlar bilinmektedir.

- Bugün bölgede Kürtlerin yaşadığı evler, araçları pkk tarafından imha edilmektedir.

- Pkk’nın en büyük gelir kaynağı uyuşturucu ve kaçakçılıktır. Pkk silah zoruyla bazı kişi ve ailelere hint keneviri dikimi yaptırmaktadır. Yalnız uyuşturucudan 300 milyon dolar yıllık gelir elde etmektedir..

- Pkk ve bağlı organların Avrupa’da ki (özellikle İsviçre, Belçika, Almanya ve Fransa gibi ülkelerde) bankalarda ciddi miktarda yüklü hesapları vardır. Bu paraların pek çoğu silah alımında kullanılmaktadır. Ama örgütün üst düzey yöneticileri de bu ülkelerde villalarda lüks bir hayat içinde yaşamaktadır.  Oysaki Kürt halkı fakirlikten bıkmıştır. Bazı Kürt gençlerinin fakirlikten dağa çıktığı masalını anlatırlar..

- Pkk Kürtlerin özgürlüğü için var olan bir örgüt olsaydı, bugün pkk'ya karşı birleşen, kurşun sıkan Kürtler olmazdı...  Bölgede, pkk karşıtı aşiretler bile vardır. onlar başka milletten midir ?

- Pkk'nın derdi Kürtler ve Kürtçe değildir. o yüzden "Kürtçe eğitim" safsatalarına inanmayın. Zira örgüt liderlerinin hiçbiri Kürtçe bilmez. Örgüt içinde Türkçe konuşulur, yazışmalar Kürtçe yapılır... Terörist başı Öcalan bile Kürtçe bilmez...

- Pkk solcu bir örgüt değildir.. Pkk destekçisi partiler de solcu partiler değillerdir.. Sol söylemleri ile aslında dağınık olan sol oyları kendilerine çekmeye çalışmaktadırlar. Son seçimlerde aldıkları oylar da bunu göstermektedir.  Kendilerine giden fazladan bu oylar içinde onlara “inanan” insanların da verdiği oylar bulunmaktadır.  

- Lakin, kendini pkk’dan, terörden arındırmış bir Hdp, “kürtlerin gerçek partisi olsa bile” her zaman bu ülkede kabul görecektir. Gerçekten “Kürtlerin haklarını” savunan bir parti mecliste neden olmasın. Ancak, kapatılan partiler dahil siz hiç Kürtlerin yoksulluğunu, sefaletini, töre cinayetlerini, bölgenin kanını emen feodaliteyi, bölgede kalkınma gerekliliğini, vs.vs.vs konuşan, söylem yapan, siyasi polemik yapan bir Kürt siyasetçisi ve partisi gördünüz mü ?
- Pkk özgürlükçü bir örgüt olsa, ilk önce bölgede Kürt halkını sömüren feodaliteye karşı çıkardı. Deselerdi ki, ” biz aşiretlerin feodal sistemine karşı çıkmak, feodal sömürüyü, aşireti, ağalık, beylik  sistemini  yok etmek için dağlara çıktık. “ İnanın, o zaman Kürt olmayanlar da Pkk’nın yanında yer alır, dağlara çıkardı.. Gayri hukuki olsa bile… Hatta adının açılımı olan “Kürdistan İşçi Partisi” gerçek anlamda işçi partisi olsaydı, bu söylemi geliştiren partiler bile önemli sol oyları siler süpürürdü..
- Pkk hiçbir zaman Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde refah, kalkınma, okul, üniversite istemez.  Fabrika istemez. Çünkü bölgenin kalkınması demek, yoksulluğun ortadan kalkması demek. Bu da örgütün gücünü önemli ölçüde azaltacaktır. O yüzden, yolları, köprüleri havaya uçuruyorlar. Baraj istemiyorlar, havaalanı istemiyorlar.. Hdp’li vekiller bile bölgede baraj yapımına karşı çıkmışlardı. Neden? Çünkü örgüt silahlı faaliyetlerini kısıtlı olarak yapabileceklerdi.. Bir nedeni de barajlar nedeni ile bölge iklimi değişecek, tarım artacak ama hint keneviri yetiştirilmesi zora girecekti. Örgütün en büyük geliri esrar’dır..
- Örgütün siyasi uzantısı olan yada Pkk’nın destekçilerinin olduğu siyasi parti olan Hdp ve diğerleri hiçbir zaman Pkk’dan bağımsız hareket edemezler. Kandil’den talimat almadan siyaset yapamazlar. Bunu yapanlar anında refüze edilir. Birkaç sene önce Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olan Baydemir’in bazı örgüt mensuplarına “öz savunma verdiğini (yani ifadesinin alındığını) “ hatırlayınız…
- Hdp’nin amacı hiçbir zaman Türkiye partisi, Türkiye ile entegre olmak değildir. Şimdilik geri plana attıkları “gizli ajandası” vardır. Bugün Hdp yumuşak ve “solcu” söylemlerle oyunu artırmış ve %13 ile meclise girmiştir ama Pkk Hdp’ye ayar vermektedir.

- Pkk’nın yedek partisi olan DTP’nin parti tüzüğünde resmen “özerklik” bulunmaktadır ve bu parti Pkk’yı resmen Kürtlerin silahlı örgütü olarak ilan etmiştir. Son zamanlardaki özerklik ilanları da bu partinin belediye başkanları tarafından yapılmıştır.. İddia ediyorum. Hdp Kasım’daki seçimde %20 oy alsın. Mecliste özerkliği ve ayrılıkçılığı daha fazla dile getirecektir.
- Bazı sözüm ona aydınlar Pkk’nın Kürt realitesinin ortaya çıkarttığı sosyolojik bir oluşum olarak değerlendirmektedir. Bu değerlendirme Pk’yı ancak cici çocuk yapar..  Geçmişte olduğu gibi bugün de birçok Kürt siyasetçi bu argümanı kullanıyor. Hatta, 8 Haziran seçimleri öncesi “Biz Pkk’nın  kontrolünde bir parti değiliz” diyenler, seçimden sonra meclise 80 vekil soktuktan sonra “Pkk terör örgütü değildir, Pkk’nın yaptıkları terör sayılmaz” demeye başladılar (Eş başkan Figen Yüksekdağ’ın konuşmalarına bakın)
- Yine aynı Hdp’liler ve eski Kürt siyasetçiler 30-40 yıldır yürütülen bu savaşı “Türk devleti Kürtleri öldürüyor” söylemleri ile Batıyı kandırmaya çalışıyorlar. Oysaki 1980’den bugüne ölen 40.000 insan içinde pek çoğu Kürt ve Kürt kökenlidir. Ama hepsi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır…


- Son söz: Bölgede belli yerlere anayasal olarak özerklik verilse bile Pkk bununla yetinmeyecektir. Eylemlerine devam edecektir. Ta ki, Türkiye himayesinden çıkana, bölgeyi tamamen ele geçirene kadar. Yani, bağımsızlık ilan edene kadar.. Ve başta Abd olmak üzere, bazı Avrupa ülkeleri işte sırf bu sebepten dolayı Pkk’ya destek vermekte, silah ve mühimmat satmakta yada bağışlamakta, askeri olarak eğitmektedir..  Yani, bu iş “çözüm süreçleri” ile “barış süreçleri” ile falan olacak iş değildir…  ../..

 

 
Toplam blog
: 671
: 2572
Kayıt tarihi
: 26.06.06
 
 

Anadan doğma bir İzmirliyim ve bu şehirli olmaktan gurur duyuyorum.. Hem bu şehirde doğmuş, hem b..