Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '15

 
Kategori
Siyaset
 

PKK'nın ekonomik gücü nedir?

PKK'nın ekonomik gücü nedir?
 

TC. mi PKK'yı büyütüyor?


PKK’nın insan gücü ve finans gücü hep kafalara takılan bir sorudur. PKK bir devlet değil, sonuçta biraz büyükçe bir çete, büyütülmüş bir terör örgütüdür. Peki, öyleyse bu nasıl bir güce sahiptir ki, Türkiye gibi koskoca bir ülke ona başedemiyor?
 
Ekonomik gücü nereden sağlamaktadır?
 
Başta uyuşturucu kaçakçılığı, petrol kaçakçılığı akla geliyor. Ancak bunlar PKK’nın eylemlerde yaptığı harcamaların dörtte birini bile sağlamaz. Ekonomik gücü iyi olan Kürt yurttaşlarımızdan da korku ve tehdit uygulayarak yardım alıyorlar ama bu da çok fazla değildir.
 
Öyleyse nereden? 
 
Basından edinilen bilgilere göre bugün Avrupa’da yaklaşık 13 bin kadar PKK’lı veya yandaşı vardır. Bunlar iyilikle veya tehditle PKK’ya yardım amaçlı büyük paralar topluyorlar ve Kandil’e gönderiyorlar.
 
Diğer taraftan Kuzey Irak, İsrail, Ermenistan, ABD, AB ülkelerinin yarattığı küresel çeteleler var. Bunların görünmeyen ama gizli olarak PKK’ya yaptığı para ve silah desteği büyük bir güç oluşturuyor.
 
Bir diğer yandan da bizim Cemaatimiz var. AKP ile kapışan Cemaatimiz de şimdi PKK’yı destekliyor olabilir. Akla geliyor, neden olmasın. Önemli olan AKP’yi zora sokmak değil mi?
Cemaat AKP’nin gitmesi için her şey yapar. Gezi olaylarını destekledi olmadı, sonra 17-27 Aralık olaylarını destekledi olmadı. 7 Haziran 2015 seçimlerinde AKP kaybeder gider diye bekliyordu, o da olmadı.
 
Cemaat ne yapsın, boş mu dursun? Şimdi de PKK’yı destekliyor olabilir. Olmaz diye bir şey yok, her şey olur. Günahı boyunlarına olsun, bunlardan her şey beklenir. Genel kurmay başkanına kadar bir çok günahsız insanı hapse sokmayı başaran insanlar her şey yapar.
 
SONUÇ: Yardımların da bir sonu vardır. Yardım stokları bitince saldırılar da yavaş yavaş biter, ateş kesilir. Sözde silahlar bırakılır, barış talepleri gelmeye başlar. Bir süre eylemsizlik kararları alınır. Her şey yoluna girmiş gibi görünür ama yazık ki, bu süreçler hiç bitmez.
 
- Ekrem Özel -
 
Toplam blog
: 6
: 141
Kayıt tarihi
: 27.11.14
 
 

Emekli Öğretmenim. Anadolu Üniversitesi, AÖF, Eğitim Önlisans Programı mezunuyum. Her türden yazı..