Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '09

 
Kategori
Siyaset
 

PKK'nın En Önemli Misyonu ve İskender Büyük'ün Vizyonu Nedir?

PKK'nın En Önemli Misyonu ve İskender Büyük'ün Vizyonu Nedir?
 

Alexander The Great - İskender'in Vizyonu.


"‘Varsayalım PKK bastırıldı, bitirildi. O zaman ne olur bölge biliyor musunuz, gericiliğin merkezi olur Güneydoğu’" Murat Karayılan'ın Hasan Cemal'e yanıtı....

Bu yukarıdaki sözler PKK nın adamı Murat Karayılan'a ait. Dikkat edilirse konuşmasının kodlarında ele ne veriyor , PKK'nın en önemli misyonunu, bölgede gericiliğin gelişmesine engel olmak. Yoksa PKK bu yüzden mi bitirilmiyor? Batı asıl bu yüzden mi destekliyor? PKK bir tür Haçlı seferi mi?

Kilit yıl, 1979

PKK'nın çıkış tarihi nezaman? 1979, o tarihte başka önemli cemaat liderleride ortaya çıktı. Bütün bu adamların çıkış nedeni, 1979 yılında İran'ın yaptığı devrimdir. Gelenekselde olsa dindar şekilde yaşayan doğuda bulunan vatandaşlarımızın İran'ın yaptığı radyolar da ki farsça propagandalardan ve bu devrimden etkilenip aynı devrimi Şeyh Said ayaklanması gibi önce doğuda sonra iç Anadoluda başlatmasından endişelenilmesiydi. Zira İslamcı ayaklanma Kürtçü ayaklanma gibi olmaz akdeniz ve ege sahilleri hariç tüm ülkeye yayılma tehlikesi söz konusu olurdu...

İşte tam burada PKK, Doğu kökenli vatandaşların din eksenli değil ırk eksenli (Kürtçü) politikalara meyletmesinde çok önemli bir misyon üstlendi.
Oysa Çankırı veya Kastamonu, iç Adadolunun ve büyük kentlerin varoşları çok mu refah içindeydi, madem sosyalist devrimciydiler bunu tüm Anadolu için yapmayı niye düşünmediler?

Çünkü, PKK sosyalist değildi, PKK suçladığı Türkiye Cumhuriyeti'nden daha ırkçı, şoven olduğunu kanıtlamadı mı?

Madem ezilenlerin sesiydi de neden 16 Milyon asgari ücretli köle olan Anadolu garibanlarının tümünün sesi olmaya çalışmadı? Neden varoşların fakir muhafazakar gençlerini büyük bir zevkle kırıt kıtır doğradı, o çocukların babalarının asgari ücretlerinden kesilen vergilerin Batıdan alınan silahlara gitmesine yol açtı?

Çankaya veya Kızılay gibi burjuvaların ve burjuva solcularının oturduğu yerde değilde, sırf emekçi ve fakir bir yer olan Ulus kana boyatıldı. HAYIR(!),

PKK, asla emekçi olmadı, emekçi garibanların askere giden çocuklarını katletti, Kürtçü olmadı, bilakis Madımak'ta yapılan Alevi katliamının öcünü bir sünni ve muhafazakar köy olan Başbağlardan acımasızca aldı.

Bugün gelinen nokta adına PKK lıların "Yurtsever" dedikleri "faşist Kürt" tipinin ortaya çıkması, PKK'nın uzun dönemli Kürtistan hedeflerine, ABDli cumhuriyetçilerin ve fanatik bazı yahudi gurupların vaadedilmiş topraklar amacına "cuk" diye oturuyor.

PKK nın hedefi önce özerklik, sonra federasyon sonra bağımsızlık, asla durmayacaklar. Ama eminim Murat Karayılan iyi biliyorki o devleti Kürtlere İsrail ve Cumhuriyetçi fesatçı Amerikalı politikacılar yar etmez. Kitabı Mukaddesin içinde bulunan Arzı mevdud (vaad edilmiş topraklar) olduğu sürece herkes bilsinki Bölgede BARIŞ OLMAYACAK. KRAL ÇIPLAK....

Saddam, İran'da yapılan devrimin Irak'a girmesine engel olması için göreve getirildi, işi bitince Irak işgali için kullanıldı. Tıpkı "Yeşil Kuşak " doktorinince Afganistan'da Sovyetlere karşı önce kullandığı sonra attığı Taleban gibi ( LÜTFEN PAKİSTAN CUMHURBAŞKANININ EN SON DEMEÇLERİNİ VE İTİRAFLARINI OKUYUN), Nato'nun var olmasına sebep gerekiyordu. Diğer yandan Irak'ın %60'ı Şii idi ve İrandan doğrudan etkilenebilirdi.

Peki Kürtler Sünni oldukları halde neden PKK yı desteklemeye başladılar? Neden DTP gücünü arttırmaya başladı?

İşte bu konuda trafik canavarı gibi sanal İskender Büyük devreye girdi, önce TVlerin Televolelerinde Erbakan ve partisi şişirildi, espirilere konu edildi, sempatik gösterildi, göreve gelmesi sağlandı, 28 Şubat darbesine zemin oldu. Bu darbeden sonra artık sünni kürtlerin çoğu kendilerini fişleyen, ajite eden 28 Şubatçılardan ve buna izin veren devletten soğudular.

Sünni Kürtler de önceden Milli Görüş detekçisi iken artık Türklerle olan tek bağıda koptuğu için PKK ya kaydı, tıpkı Yurtsever(!) alevi ve Yezidi Kürtler gibi PKK saflarına geçmeye başladılar. Tam bu esnada Abdullah Öcalan'ın yakalanıp Türkiye'ye teslim edilmesi ve getirilmesi bir denge ve kontrol unsuru olsun diye yapıldı.

Avrupa'da ki, Milli Görüş teşkilarlarını boşaltan ümidini kesmiş binlerce Dindar, Muhafazakar Sünni Kürt, PKK'nın ilerici(!), Yurtsever(!) diye adlandırdığı kanatları altına girmeye başladı.

Sayın İskender Büyük, pentagon'un, darbecileri ve onların tarihsel kökleri, rejimi kurtaralım derken bu ülkeye en büyük zararı verdiler, şu an ülkenin bir bölümü bölünme tehlikesindeyse bunun en büyük suçlusu yıllarca bölge halkına her türlü zulmü yapan Trafik canavarı gibi sanal İskender Büyük tipli adamların yaptıklarıdır.

Stratejik bir hata yapıldı, batı ile kurulmuş hassas dengeleri korumada önemli olan rejim olgusu zarar görmesin diye Ülkenin bölünmesinin önü açıldı. Şu saatten sonra bölünmeden yapılacak en iy siyaset Türkiyede yaşayan başta Kürtler olmak üzere tüm hakların Anayasal garanti altına alınmasıdır, anadilde eğitim serbest kalması, Resmi kurumlarda etnik dillerde yapılan dilekçelerin kabulü, etnik ve ırkçı aşağılamaların önü tıpkı Nazizmin Almanya'da yasak olması gibi sert kanunlarla kesilmelidir.

Bu ve bunun gibi kendisini stratejist olarak adlandıranlar olayların bir çok boyutunu ve sonuçlarını iyi kestiremediler. Gidip yurt dışından Türkiye'nin resmini çekmediler.

Anadolu halkı, birbirini satmamayı öğrenmedikçe, daha sırtlarında çoook boza pişirilicektir. Sırayla zarar görmekteler ve görecekler. Birlikte Mutlu yarınlara gitmenin tek formülü vardır " HERKES KENDİSİ İÇİN İSTEDİĞİ ÖZGÜRLÜKLERİ (DİNSEL, MEZHEPSEL, ETNİK) VE (KÜLTÜREL, SOSYAL, SİYASAL )HAKLARI BU TOPRAKLARDA YAŞAYAN HERKES İÇİN İSTEMELİDİR. BUNLAR, HAK VE GÜVENCE OLARAK ANAYASAYA "AMA"LAR OLMADAN GEÇMELİDİR ARTIK".

BUNU YAPILMADIKÇA
"MEDET YA ALİ " dediğinde "MUM SÖNDÜCÜ" yaftası,
"EMEK" dediğinde "GIZIL GOMÜNÜS-ANARŞİT" yaftası
"BİSMİLLAH" dediğinde "PİS GERİCİ YOBAZ" yaftası
"VATAN" dediğinde "FAŞO" yaftası
"EZ ZANİM KURMANCHİ" Dediğinde "BÖLÜCÜ" yaftası
"ATATÜRK" dediğinde "DARBECİ" yaftası


FİŞLEMELERİ, BASKILAR ZAMANA VE SİYASAL ZEMİNLERE GÖRE DEVAM EDECEKTİR.

Bu mu olmalı peki?

Önce insanımız birbirine sahip çıkmalı, birbirinin inancı ve kimliğine eşit düzeyde saygı duymayı öğrenmeli. BİLİYORUM, benimkisi boş bir Rüya, zira her zaman vurguladığım gibi Türkiye'de 300 bin kıraathanede kıraat yerine milyonlarca adamın okeye, piştiye ve düşeş'e döndüğü medyatif burjuvazi destekli atgözlüklerinin olduğu bir ülkede bunlar son derece zor...

Saygılarımla,

Ayhan Özcimbit

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları yazara aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..