Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '11

 
Kategori
Güncel
 

Pkk parayı nereden bulur...?

Pkk parayı nereden bulur...?
 

Bazı devletler bile bu kadar rahat silah bulamıyor....


Terör örgütü bir araştırmaya göre terör eylemleri için  yıllık 150 milyon dolar gibi bir harcama yapıyormuş. Tabi bu sadece eylemler için, diğer harcamalarla adamların harcadıkları para bir hayli yekün tutuyor olmalı.

Bundan birkaç yıl öncesine kadar da  6 radyo, 45 dergi, 3 televizyon 2 basın bürosu gibi bir medya gücüne sahip olduğu belirlenen terör örgütünün Avrupa'da emsal teşkil eden örgütüne bağlı çalışan 400 civarı teşkilatının olduğu da belirlenmiş.

Dışişleri Bakanlığının Sitesinde ise terörün finansmanıyla ilgili verilen bilgiler şöyle:

- Zorla para alma.( Özellikle kırsal kesimde ve Kuzey Irak gibi örgütün aktif olduğu sahalarda çalışan işadamları .)

- Bağlı kuruluşların faaliyetlerinden alınan bağışlar.

- Yayın satışı. ( Gazete, dergi vb.)

- Bağlı ticari kuruluşlardan elde edilen kazançlar

- Uyuşturucu, insan, silah kaçakçılığı.

UTSAM (Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan suçlar merkezi)  araştırması sonuçlarına göre bugüne kadar operasyonlarda 40.000 silah ele geçirilmiş. Örgütün, finansman kaynaklarından elde ettiği parayı, çoğunlukla bavulla taşıdığı tesbit edilmiş. Belgelenen 20 milyon Euroluk akışın 13 milyonu Roj tv, kalan 7 milyonu ise diğer medya yapılanmasına aktarılmış.

Son zamanlarda diğer ülkelerle yapılan mutabakatlar çerçevesinde bir takım kaynakları kurutulan örgüt TASARRUF KARARI ALMIŞ!

Bu bilgiler gerçekten işin vehametini açıkça ortaya koyuyor. Adamlar örgüt olma safhasını çoktan atlamış ve illegal de olsa bir devlet yapılanmasına girişmişler. 90 'lı Yıllarda kaçırılan bir vatandaşın serbest kalması için verilen fidyeye karşılık düzenlenen örgüt makbuzunu görmüştüm. Fakat o zamanlarda "hadi canım teröristin makbuzu mu olur, uydurmadır" diyerek  inanmadığımız bu belgelerin gerçekliği sonradan anlaşılmaya başlandı.

Terörün emeline ulaşmaması hepimizin isteği. Ancak bu safhaya gelmesinde en önemli etkenin; bu meselenin boyutunun anlaşılamaması olduğu kanaatindeyim. Yapılanmalarını terör örgütü üzerine kurup, sonra da yaptıkları taşeronluklarla kendi finanslarını yarattıkça büyüyen bu örgüt, KCK yapılanmasıyla işi dağdaki terörist ve onları yönlendirip yöneten ve yasaları olan bir yapı haline getirdi.

Özellikle, uyuşturucu madde, sigara ve akaryakıt kaçakçılığını sınır bölgelerinde bu örgütü kullanmadan ya da onlara haraç vermeden yapmanın imkansız olduğunu bu yöreleri tanıyanlar gayet iyi bilir. Bu bölgelerin kontrolsüzlüğü de adamların ekmeğine elbette yağ sürmekteydi. Çünkü başları beladan kurtulmayan komşularımızın zaten denetleyip, egemenlik kuramadığı bu bölgelerde biz de derme çatma karakollar; silahı, yöreyi, doğa şartlarını hiç bilmeyen askerlerle  mücadele etmeye çalışarak sadece terör örgütünün daha çok güçlenmesine ve baskınlarla, şehit edilen askerler ve yakılan karakollarla daha güven kazanmalarına yol açtık.

Çok şükür birileri doğruları gördü de işe, bu bölgelerdeki karakolları yeniden yapılandırarak başlandı. Adeta baraka şeklindeki karakollardan daha hakim ve stratejik yerlere ve kale görünümlü karakollar bu bölgedeki askeri moralmen güçlendirecek, teröristi ise çaresiz bırakacaktır. Hele hele bu karakollarda profesyonel askerlerin görev alması işin şeklini tamamen değiştirecektir.

Geçmişte iki- üç mermi sıkarak bu bölgelere gönderilen ve uçsuz bucaksız dağları görünce aylarca şokta yaşayanların yerini, bölgeyi ve silahı tanıyanların alması; kendini korumaktan aciz karakolların yerine yapılan ve göreni ürkütecek ciddi askeri yapılar geç de olsa işin vehametini birilerinin anladığının işareti. ( Bunun anlaşılması neredeyse 25 yıl sürdü.)

Millet olarak çok badireler atlattık ama doğru idareci ve mantıklı yönetimlerle. Tüm İdarecilerimizin bir Fatih Sultan Mehmet, bir Yavuz sultan Selim  gibi dünyayı inleten komutanlar olmasını beklemiyoruz. Sadece memleketin derdini dert edinen  birileri olsa bize kafi. Yoksa Demirel gibi " Ben çok zor üzülür, çok çabuk sevinirim" zihniyetli idarecilerle sadece şehit cenazelerine Fatiha okuruz ......

 
Toplam blog
: 164
: 672
Kayıt tarihi
: 21.10.10
 
 

İnşaat Mühendisiyim, olaylara anlık değil öncesi ve sonrasıyla bakmaya çaba gösteririm. Dağ havas..