Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '11

 
Kategori
Güncel
 

PKK Pususu ve Kamplarının Bombalanması, Gazete Başlıklarına Nasıl Yansıdı?

PKK Pususu ve Kamplarının Bombalanması, Gazete Başlıklarına Nasıl Yansıdı?
 

Terör, iyice azdı; ramazan falan dinlemiyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bıçak kemiğe dayandı”dan “Sözün gittiği yer”e gelince, PKK pususundan sonra, jetler, PKK kamplarını vurmaya başladı.

Yola mayın döşeme, uzaktan patlatma, daha doğru pusu, Genelkurmay’ın açıklamasına göre, Hakkari'de 8 asker ve 1 köy korucusu mayınlı tuzak ve pusuda şehit edildi.

PKK kamplarının vurulması, kalıcı bir sonuç almak için yeterli mi?

Sorular, soruları açar; ip gibi dizilir sorular.

Soruları yanıtlamak, “sorun”a çözüm bulmak, iktidarların görevidir. Bu görev, nutuklarla, parlak sloganlarla yerine getirilmek istenirse, çözümsüzlük başını alır gider. Gelinen nokta da bunu göstermiyor mu?

*****

Gazeteler, PKK’nin pususuna, kamplarının bombalanmasına önemli bir yer ayırdılar. Derleme yaptığımız gazetelerden Bugün (Bir ayda 40 şehit), Star (Kandil’e gece baskını), Takvim (Kandil’e bomba yağdı), Türkiye (Bitsin artık), pusuyu ve bombalamayı sadece “üst başlık”tan verdi.

Gazetelerden Akşam (Türkiye için yas vakti), Güneş (Burada 12 şehit verdik), HaberTürk (Dün 10 şehit daha), Vatan (Sabır taşı çatladı), Yeniçağ (13 şehit daha), Yeni Şafak (Terörün kalbine hava harekatı), pusuyu ve bombalamayı hem “üst başlık”a, hem “başlık”a taşıdı.

Pusuyu ve bombalamayı “başlık”a taşıyan gazetelerin “başlık”ları, açıklamaları nasıldı?

Uçak Kandil’e dayandı (Akşam)

(Söz bitti, bombalar yağdı... Başbakan’ın ‘bıçak kemiğe dayandı‘ açıklaması ve dün verilen 10 şehit ardından operasyon başladı. Uçaklar Kandil ve Zap’taki PKK kamplarını vurdu.)

Sorumlusu AKP (Aydınlık)

(Son acı haber Hakkari Çukurca’dan geldi. PKK pususunda bir binbaşı ve 11askerimiz 1 korucu şehit düştü. AKP iktidarını en çok şehit anaları hatırlayacak)

Bir arada yaşamı savunacak yok mu (Birgün)

(Erdoğan'ın savaş çağrısından sonra dün 7 asker yaşamını yitirdi. Hükümet tarafı en sert misillemeyi yapacağız derken Karayılan ise “Biz bir savaş kararı verirsek Türkiye’yi altüst ederiz” dedi)

Büyük acı: 10 şehit (Cumhuriyet)

(Hakkâri-Çukurca karayolunda yola döşenen 4 antitank mayınının aynı anda patlatılması sonucu 3 zırhlı araçta bulunan askerlerden 9’u şehit düştü. Çok sayıda askerin de yaralandığı bölgeye giden korucu aracının da mayına çarpması üzerine 1 korucu şehit oldu. Şehit Binbaşı Yavuz Başayar’ın Çukurca’ya yeni atandığı öğrenildi. Türkiye 1 Temmuz’dan bu yana terörist saldırılara 46 güvenlik görevlisini şehit verdi.)

Sabır bitti! (Güneş)

(Üç gün önce,”Ramazan’ın hatırına sabrediyoruz” diyen Başbakan, son alçaklıktan sonra “Artık söz bitti” restini çekti.)

İlk darbe Kandil’e
(HaberTürk)

(Türkiye’nin yüreğini yakan şehit haberlerinin ardından dün akşam havalanan Türk Hava Kuvvetleri jetleri, PKK’nın Kandil, Zap, Hakurk, Metina, Sideka kamplarını bombaladı)

Kalleş pusu/ Kandil’e jet yanıt (Hürriyet)

(Hakkari Çukurca'da askeri konvoyun geçişi sırasında teröristler antitank mayınları patlattı, ardından roketatarlarla ateş açtı.)

Bayramı göremediler (Milli Gazete)

(Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelede yeni dönemin bayram sonrasında başlayacağını açıkladı. Ancak gencecik şehitlerimiz bayramı göremediler.)??Kandil'e sorti (Milliyet)??(PKK'nın Hakkari'de biri binbaşı, 9 asker ve 1 korucuyu şehit etmesini ardından savaş uçakları Kandil ve Zap'taki kampların büyük bölümünü aynı anda ilk kez bombaladı.)

Kanlı ramazan (Ortadoğu)

(Başbakan Erdoğan PKK’ya karşı operasyonları durdururken, terör örgütünün hain saldırıları dün de sürdü.)

Sözün bittiği yer (Posta)

(Teröristler sarp dağlarla çevrili, bir tek ağacın bile olmadığı Hakkasi-Çukurca karayoluna döşedikleri mayını askeri konvoy geçerken uzaktan kumandayla patlattı ve roketatarlarla ateş açtı.)

Ölüme giden yol (Radikal)

(Türkiye Kürt sorununda çıkmaz sokağa doğru yol alıyor.PKK dün sabah Çukurca yolundaki askeri konvoya mayınla saldırdı)

Hedef Kandil (Sabah)

(Türk jetleri Kuzey Irak’ta terör yuvalarına bomba yağdırdı)

Siz yatağınızda rahat uyurken Mehmedim tabutta (Sözcü)

(İktidar teröre karşı iktidarlığını yapamadığı için, vatan evlatları tabuta giriyor. Ülke kan ağlıyor)

Sözün bittiği yer (Star)

(Terör örgütü, Türkiye’nin sabrını taşıran pusuyu sahurda kurdu. Hakkari Çukurca’da askeri konvoyun geçiş yoluna PKK tarafından konulan 4 farklı bomba aynı anda patlatıldı)

Ve barış öldü (Taraf)

(Daha bir ay önce “Barış Konseyi”nden söz ederken, PKK’nın art arda eylemleriyle kurduğu savaş tuzağı diyalogla bitirdi.)

F- 16‘lar Kandil’i yaktı (Vatan)

(Erdoğan’ın “Ramazan sabrımız bitmiştir. Sözün bittiği yerdeyiz. Bundan sonrası konuşulmaz, yapılır” sözünün ardından gece F-16‘lar Kandil ve Zap’taki terör yuvalarını bombaladı...)

Suçlu sensin (Yeniçağ)

(Sıfır terörle ülke yönetimini devralan iktidar, “Kürt açılımı yapıyoruz” diye eli kanlı silahlı teröristle müzakereyi seçince Türkiye kan gölüne döndü. 9 yılda 932 şehit)

Katil sizsiniz (Yeni Şafak)

(Türkiye, Çukurca’da şehit düşen 11 askerimiz için gözyaşı dökerken, bu kanlı tablonun baş sorumlusu demokrasi kılıfı ile her fırsatta terörü yücelten BDP oldu.)

Sabrımız bitti, artık konuşulmaz yapılır (Zaman)

(Ramazan'da gelen şehit haberleri Türkiye'nin yüreğini dağlıyor. Teröristler dün Hakkari'nin Çukurca ilçesinde karayoluna döşedikleri mayınları askerî birliğin geçişi sırasında patlattı.)

TURGUT ÇELİK /Mersin (Geçici olarak İstanbul)

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..