Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '08

 
Kategori
Siyaset
 

Pkk Terörü Nasıl biter ? (2)

Pkk Terörü Nasıl biter ? (2)
 

Pkk kendine oldukça fazla Kürt taraftar buluyor. Ama ya daha sonra ?


<ı>PKK ile mücadele de Komplo Teorileri !..

<ı>

Türkiye’nin Pkk ile mücadelesi kesinlikle tek boyutlu değildir. İşin silahlı boyutu olduğu gibi silahsız boyutu da vardır. Silahlı boyutu dağlarda, silahsız boyutu kentlerde ve Uluslar arası politik ve hukuki diyaloglarla yapılmaktadır. Silahsız boyutunu da kendi arasında ayırmak mümkün. Sivil Kürtlerle, siyasetçilerle, basınla, Ab ile ve Abd ile mücadele etmek de bu çok boyutluluğu göstermek demek değil midir ?

Bir önceki yazımda belirttiğim gibi Pkk’nın bu ülkede varlığının devam etmesinin en büyük nedeni uyuşturucu olduğu kadar bence çok daha önemli olan bir unsur var. O da şudur: Herkes Amerika’nın orta Doğu projesini biliyor. Bu proje çerçevesinde Afganistan, İran, Irak, Suriye ve Türkiye önemli yer tutmaktadır. İsrail’de bu proje kapsamında yıldızı yükselen ülkelerden biridir. Filistin’in topraklarının İsrail tarafından bir kuş misali yolunup, kendi sınırları dahiline sokulması, olası bir Orta Doğu projesinde önemli bir aktör hatta politikayı ve sınırları belirleyici unsur olacaktır. Daha kafanızda canlandıramadınız mı ? Elinizin altında internet vardır. Araştırın, 1940’lardan önce İsrail diye bir ülke var mıydı ? 1946’dan sonra kurulmasına izin verilen İsrail’in o zamanlar Urfa kadar bile toprakları yokken, bugün hem sınırsal, hem politik ve askeri anlamda Orta Doğu’nun et etkin ülkelerden biri haline geldi ve altmış küsur yılda toprakları kaç yüz kat büyüdü. Bu büyüme daha artacaktır. Bakın bugün Irak’ın bu pozisyonda iştahı nasılda kabarıyor. Suyu, barajı olmayan İsrail Kuzey Irak’ta sulu tarım denemeleri yapıyor. Barzani ile ikili görüşmeler yapıyor. Bugün Irak’ın kuzeyinde Mosad’lı ajanlar cirit atıyor. Olası bir Irak parçalanmasında, İsrail söz sahibi olacaktır. Fazladan toprak sahibi olması da kaçınılmazdır. Ama bu süreç belki de Filistin’in topraklarına el koyması gibi olmayacak. Ama bununda senaryoları bence önce belirlenmiştir.

İşte bu konuda da benden bir komplo teorisi !..

Sizce durmadan bir yerlerden gözümüzün içine sokulan sözde Kürdistan haritası ne zaman yapıldı ve neden durmadan piyasaya çıkartılıyor ? Eğer elinizde bu malum harita varsa, sınırlarına tekrar bakmanızı önemle rica ediyorum. Bu harita da, Türkiye’nin neredeyse ¼’ü malum hayali devlete verilmiş, malum devletin sınırları da bugünkü Irak’ın kuzeyinde oluşturulması düşünülen Kürt devletinin sınırları ile birleştirilip büyük Kürdistan yaratılmıştır. Bu senaryo bundan en az 50 yıl öncesinde tasarlanmış bir haritadır. Türkiye’nin ön görülen parçalanması durumunda, ön görülen ülke kurulacaktır. Bu kaçınılmazdır. Ama unutulmaması gereken bir nokta var ki, o da olası Kürdistan’ın asla payidar olamayacağı ve ileriki bir dönemde Filistin benzeri parçalanması hatta topraklarının işgal edilmesi kaçınılmaz olacaktır. Bu ABD’nin Orta Doğu projesinde çok mühim ve gerekli bir unsurdur ve sonrasında bu toprakların kimin egemenliğine geçeceği konusunda yegâne fikrimin İsrail olacağı konusunda güçlü hislerim var. Uzunca yıllar sürecek olan bu süreç içinde Suriye’yi unutmayın. Hatta Suriye’nin parçalanması Türkiye’den daha önce olacaktır. Ve Suriye’nin olası işgalinde hiç te öyle bir Arap birliği falan oluşturulamayacaktır. Çünkü hiçbir Arap ülkesi ABD’yi karşısına almayı düşünemez. Ve Suriye daha rahat türbülansa uğratılacaktır. Peki neden ? Çünkü o topraklar bugünkü İsrail’in Akdeniz’e açılması, çevresindeki Arap ülkelere karşı diklenebilmek için en önemli unsur olacaktır.

Bugün beş ayrı koldan ( Pkk, Kongra-Gel, Pejak..) faaliyetini sürdüren Pkk’cıların kamplarından birinin de Suriye ve İran’da olması, Abd’nin ileriye dönük projesinin bir parçasıdır. Şimdi böyle bir komplo teorisinde, bir önceki yazımda belirttiğim ABD’nin ve bazı devletlerin ilgili servislerinin neden Türkiye haricinde Pkk ve Barzani’ye istihbarat desteği verebileceğini anladınız sanırım..

Bu yazıyı uzatmak çok mümkün. Ama son söz olarak şunu ifade etmek istiyorum.

Pkk ve Kürtler sözüm ona özgürlük ve bağımsızlık istiyorlar. Fakat unutulmaması gereken bir şey var. Ama siyaset biliminde “ özgürlükler eşittir sorumluluk” denildiği gibi. Yani her özgürlük, eşit oranda bir sorumluluk ister. Bugün Türkiye’nin sınırlarının Kürtlerin leyhine değişmesi ve olası bir Kürt devletinin kurulması durumunda, Kürtlerin bir devlet sorumluluğunu yerine getirmeleri gerekmektedir. Tarihin hiçbir evresinde devlet kuramamış Kürtler, bu hayallerine Abd sayesinde erişseler bile, devlet kurma, ülke yönetme deneyim ve birikimi ve terbiyesi olmadığı için, hiçbir zaman var olamayacaklardır. Ülke olma, devlet olma sorumluluğu bir tarihsel süreç ve devlet geleneği gerektirir. Devlet kurmak, insanları dağlardan ve sınırlar ötesinden yönetmeye benzemez.. Vakit yakınken, Kürtler, Türkiye ile Türk vatandaşı kimliği ile entegre olma yolunu seçsinler, başkalarının kuklası ve oyuncağı olmasınlar.. Yoksa sonuç vahim olacaktır.

<ı>(devam edecek )

 
Toplam blog
: 671
: 2572
Kayıt tarihi
: 26.06.06
 
 

Anadan doğma bir İzmirliyim ve bu şehirli olmaktan gurur duyuyorum.. Hem bu şehirde doğmuş, hem b..