Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '08

 
Kategori
Siyaset
 

Pkk Terörü Nasıl biter ? (4)

Pkk Terörü Nasıl biter ? (4)
 

Sorunu kökleştiren taraflar, çözümü de engellemiyor mu acaba ?


<ı>PKK ile mücadele de Somut Örnekler !..

Pkk terörünün “neden bitilemediğine” ilişkin derlediğim somut örneklere devam ediyorum.

5) Bir PKK’dan Ayrılan bir militanın söyledikleri : Pkk’dan ayrılan bir itirafçının söyledikleri ilginç . İlgili kişi <ı>“Örgütte iletişim Türkçe’dir”. Liderlerin hepsi Kürtçe mi konuşur soruna ise ”Liderlerin hepsi <ı>Kürtçe biliyorlar ama örgüt içinde Türkçe konuşulur. Toplantıların çoğu Türkçe yapılır. Örgütte yazışmalar bile Türkçe yapılıyor. Son zamanlarda Suriye ve Ürdün’den katılımlar arttığı için Kürtçe’ye daha çok ağırlık veriliyor ama talimatlar genelde Türkçe geliyor, Kürtçe’ye sonradan çevriliyor.. “ diye cevap vermiş.

6) PKK'nın yanında çeşitli uluslardan vatandaşlar da savaşıyor : The Sunday Times gazetesi, PKK'nın yanında <ı>“İngilizler, Ruslar, Almanlar, Yunanlılar, İranlılar ve Arapların da Savaştığı”nı” yazmış. Ayrıca aynı gazetenin Kandil'e çıkan bir muhabiri, <ı>“Dağa giderken Irak ordusunun kontrol noktalarında gerilla mevzilerine giden yolu bize neşe içinde tarif ettiler” diye yazmış. İngiliz gazetesi, Kandil'e çıkan muhabiri Hala Jaber'in izlenimlerini yansıttığı uzun haberinde <ı>“Kuzey Irak'ta Kürdistan İşçi Partisi (PKK) ile birlikte Türk kuvvetleri ile savaşan yabancıların arasında Britanyalıların da bulunduğunu “ ve Kandil Dağı'ndaki PKK'lılara dayanarak <ı>“bazı Avrupalıların PKK ile güç birliğini yaptığını” belirtmiş. Ayrıca gazete, <ı>“3 bin kişiden oluşan PKK gücünde en az üç Britanyalı olduğunu” belirterek şöyle yazmış : “<ı>PKK’nın hem Avrupa, hem de Amerika tarafından terörist bir örgüt olarak nitelendirilmesine rağmen, diğerleri arasında Ruslar, Almanlar, Yunanlılar, İranlılar ve Araplar da var” diye de ekledikten sonra, bir Pkk’lının “ <ı>Bağımsız bir Kürdistan, Türkiye, İran ve Suriye'den kurtarılmış toprakları içermeli” diye konuştuğunu da belirtmiş.

<ı>

7) Amerika Türkiye’ye yalan söylüyor. ABD'li yetkililer, "teröristlerin tam yerinin bilmiyoruz” derken, ve bunu PKK'ya karşı Kuzey Irak'ta düzenlenecek bir operasyonun önündeki engellerden biri olarak gösterirken Amerikalı The Times’lı gazeteciler, örgütün liderlerinden Murat Karayılan ile görüşen İngiliz gazeteciler gibi Kandil Dağı'nda kadın PKK'lıların kampına girerek röportaj yaptılar. İstihbarat eksikliğine vurgu yapan ABD'li yetkililerden Savunma Bakanı Robert Gates yaptığı bir açıklamada, “Türkiye'nin Irak topraklarında büyük boyutlu bir askeri harekâta girişmeden önce PKK'lı teröristlerin tam yerine ilişkin istihbarat elde etmesi gerektiğini” söylemişti. The Times gazetesi gibi yakın bir zamanda da CNN televizyonu da PKK liderlerinden Murat Karayılan ve diğer militanlarla Kandil Dağı'nda röportaj yapmıştı. The Times muhabiri Deborah Haynes ise Kandil Dağı'ndaki PKK kampını ziyaret ederek, izlenimlerini, <ı>"Kürt davası için savaşıp ölmeye hazır kadın isyancılar" başlığıyla yayımladı. Kampta PKK'lı kadınlarla görüştüğü sırada hava saldırısı ihtimaline karşı alarm verildiğini ve militanların kendisine "Kaçabildiğin kadar uzağa kaç" dediğini yazan Haynes, “PKK ile Türk hükümeti arasında gerilim artmasıyla hava saldırısı riskinin devamlı hale geldiğini” de belirtmiş.

8) Uluslar arası Stratejik Araştırmalar Kurum Raporunda yazılanlar : Yaklaşık 2 buçuk yılda, 100`den fazla güvenlik ve bölge uzmanıyla görüşerek güvenlik, hukuk, uluslararası ilişkiler, siyaset ve sosyal bilim alanlarında akademisyenlerin hazırladığı bir rapor olan. U.S.A.K. (Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu) imzalı raporda <ı>“Pan-Kürtçü ideolojiden bahsediyor ve `dünyanın en büyük devletsiz halkı Kürtlerdir` söylemine vurgu yaparak, bu söylemin içeride siyaset, dışarıda lobi yapmak için kullanıldığını belirtiyor. <ı>“Sınır ötesi harekâtta bölgedeki köyler ve sivil halk zarar görürse, hele kadınlar, çocuklar ölürse, PKK, bunu, içeride taban kazanmak için, dışarıda ise, uluslararası psikolojik destek sağlamak için propaganda malzemesi olarak kullanacaktır” diye de ekliyor. Ve devam ediyor “<ı>Teröristler, bölgedeki köylere dağılarak, bu köyleri TSK harekâtında hedef haline getirecektir. Sivil halktan birkaç ölü fotoğrafı, bu harekâta, dünya kamuoyunda büyük tepkiler oluşturur. PKK daha şimdiden sivil halkı kalkan olarak kullanmaktadır. <ı>Bu uygulamayı sınır ötesi harekâtta da yayacaktır. “

İlgili raporda ayrıca <ı>“PKK, bölgedeki Amerikan çıkarlarını, Barzani ve Talabani`nin planlarına zarar vermedikçe, Türkiye, PKK ile mücadelede yalnız kalacaktır. Güvenlik güçleri ve Silahlı Kuvvetler, teröristle dağlarda savaşırken, Ankara da, PKK`nın ABD, Barzani ve Talabani ile arasının açılması için siyaset yapmalıdır” diye belirtilmiş.

<ı>(devam edecek)

 
Toplam blog
: 671
: 2572
Kayıt tarihi
: 26.06.06
 
 

Anadan doğma bir İzmirliyim ve bu şehirli olmaktan gurur duyuyorum.. Hem bu şehirde doğmuş, hem b..