Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Erdoğan Özgenç DOST MECLİSİ

http://blog.milliyet.com.tr/erdoganozgenc

27 Mayıs '13

 
Kategori
Güncel
 

PKK ve Suriye gerçeği

Terörist gurupların hiçbiri askeri birlik konumu ve düzeyinde değildir, tamamı sivildir. Eğer bir ülke terör gurupları ile asker silahlı mücadele girmişse aynı zamanda sivillerle de mücadeleye girmiş demektir.

Bu ülke kırk yıla yakındır çeşitli isimlerdeki teröristlerle mücadele ediyor, en belalısı ise bir türlü baş edemediğimiz ABD ve Birleşmiş milletlerin terörist gurup olarak ilan ettiği PKK’dır. Bu terörist örgütle mücadele sırasında; binlerce askerlerimizin yanı sıra binlerce PKK’lı teröristte öldürülmüştür. PKK’lılar düzenli bir ordu-asker değildir. Yani aslında bir nevi TC askeri binlerce sivili öldürmüştür, bunun açıkça anlatımı ise sivil katliamıdır.

Başka bir yolu var mıydı, hayır yoktu, devletler varlıklarını korumak halkının güvenliğini sağlamak için bu tür örgütlerle acımasızca mücadele etmek zorundadırlar.

Lütfen yanlış anlaşılmasın bunlar benim çok sevdiğim bir açıklama şekli değildir ama Suriye konusunda yapacağım bir takım açıklamalar için yol gösterici olması açısından yapmak zorunda kaldım. Bu konuyu da son kez yazıyorum.

***

Suriye de bir iktidar var, beğenin ya da beğenmeyin Suriye halkının seçtiği bir yönetim var, elbette her yerde olduğu gibi muhalefette var. Ancak orada benim akrabalarım var aldığım habere göre; Suriye de muhalefet guruplarının neredeyse tamamı tıpkı PKK/BDP gibi muhalif terör örgütleridir, şu anki silahlı eylemlerin de merkezidir.

Bizim yandaş gazetelerde ve televizyonlarda yayınlanan cami bombalandı türbe bombalandı sokaklarda siviller kurşuna dizildi, basıldı yakıldı yıkıldı gibi haberlerin tek müsebbibi işte bu muhalefet, özellikle de Türkiye Cumhuriyetinin beslediği Özgür Suriye Ordusu ve benzeri muhalif terör örgütleridir.

***

Bizim ülkemizdeki terör örgütü PKK tüm hükümetlere yıllarca muhalefet olmuş ülkeyi kan gölüne çevirmiş yakmış yıkmış bombalamış ve bu örgüt yıllarca ABD, AB ülkeleri, Irak Libya Suriye İran gibi ülkelerce de resmen beslenmiştir. Halen de beslenmektedir. Hiç kimse sizin karakaşınıza kara gözünüze hayran değil, özellikle silah üreticileri hiç değildir. Bugün ne yazık ki; devlet hem PKK ile kucaklaşmakta hem de PKK terör gurubunu açıkça destekleyen özellikle bazı Arap ülkeleriyle kucak kucağadır.

***

Şimdi bu ülkede yaşayan hemen herkes kendini Başar Esad’ın yerine koysun, kendi ülkesinde yaklaşık yirmiye yakın muhalif olan ve hemen tamamı da muhalif terör örgütü olup özellikle Türkiye sınırlarına yakın yerlerde silahlı eylemleri planlayanlara karşı nasıl davranırdım, diye düşünsün.

Bugün Başar Esad bizim ülkemizde PKK ile yapılan mücadelenin neredeyse birebir benzeri olan mücadelelerin tamamını kendi ülkesinde uygulamaktadır. Elbette bu mücadeleyi yaparken yaşın yanında kurularda yanmaktadır.

Kaldı ki bizim ülkemizde PKK ile yapılan çatışmalarda sivil vatandaşların hiç zarar görmediğini hayatını kaybetmediğini söylemek mümkün müdür?

Unutmayın daha üzerlerindeki topraklar kurumayan 34 sivil vatandaşımız askerler tarafından katledildi.

Demokratik özgür ve çağdaş birçok ülke basınında da bu olaylar “Türkiye’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan halkının üzerine bomba yağdırdı” diye yazıldı çizildi ama bizde sansüre uğradığı için yayınlanmadı bu haberler…

Birleşmiş Milletlerde Suriye de muhalefet yapan silahlı gurupların tamamı tıpkı PKK gibi terörist guruplar olarak tescil edildi hatta Başbakanın Esed halkına kimyasal silah kullandırdı deyip ABD de mücadeleye ikna etmeye çalıştığı eylemleri bu muhalif gurupların organize ettiği tespit edildi…

***

Bu bağlamda, benim iddia ettiğim ve emin olduğum asıl dikkate alınması gereken durum da aynen şudur;

Bugün terörist başı PKK elebaşlarıyla yapılan “Barış Süreci” tantanasındaki, geri çekilme, ülkeyi terk etme, terör ve silahlı eylemlere ara verme organizasyonun arkasında yatan gerçek PKK nın yukarıda özetlediğim Suriye’deki muhalif terör guruplarına silahlı ve lojistik destek sağlamasına karar verilmesinden ibarettir. PKK Avrupa ve Iraktan sonra Suriye’dedir.

Suriye de sivil vatandaşlar katlediliyor, onlar bizim din kardeşlerimiz komşularımız falan gibi açıklamaların aslı astarı yoktur. Suriye ordusu ve Başar Esad ülkesindeki PKK benzeri muhalif terör örgütleri ile mücadele etmektedir o kadar…

Aklımıza başımıza alalım, farkında değil misiniz, yıllarca PKK denilen asalak örgütü besleyen destekleyenlerin hemen tamamı şu anda Suriye deki muhalif terör guruplarını desteklemektedir. AB ülkeleri bu açıdan sessizdir.

***

Ne yazık ki ülkede yaşayan camilere gidip namaz kılan oruç tutan hemen herkesin utanması ve anlaması gereken bir husus; “Suriye’de gerçekte kendi halkını katleden öldüren huzursuz eden süren muhalif terör örgütlerini Türkiye Cumhuriyeti adına iktidarın yani hükümetin açıkça ve bizzat desteklemesidir.”

***

Hem PKK hem Suriye’deki muhalif terör örgütlerinin yapısı eylem ve uygulamaları ne İngiltere’deki ne de İtalya İspanya’daki terör örgütleri ile aynı değildir. Herkes lütfen gazetelerin arşivlerine girip baksınlar; anılan ülkelerde bugün yok olan (Eta gibi) terör örgütlerinin hiçbirinin eylemleri PKK ve Suriye terör guruplarının eylemleriyle en ufacık benzerlik göstermediğini göreceklerdir.

***

Suriye ve özellikle de Reyhanlı patlamalarının ardında yatan bu gerçekler anlatılanlardan son derece farklıdır ve bana göre de son derece tehlikeli boyutlardadır…

Elbette hiç kimse komşuda yanan ateşten memnun değildir, hiç kimsenin katledilmesini öldürülmesini istemez ama bu ülkenin halkının iktidarının da terör guruplarını desteklemesini komşuda yanan ateşin üzerine benzinle yakıtla gitmesine razı olmaması lazım…

Çünkü o yanan ateş bir gün bu ülkeye hiç kuşkunuz olmasın tekrar dönecektir, kırk senedir terörden çektiklerimiz kaybettiklerimiz yetmedi mi,  hiç mi ders almadık mı bunlardan?

İnanın hükümet birazcık yüz bulsa CHP ve MHP seçmenlerinden korkmasa, bir an evvel Suriye’ye asker gönderecek ve ülkeyi savaşa sokacaktır.

Umarım akıl galip gelir, tüm vatandaşlar olarak; at gözlüğü takmaktan, biat kültürüne yenik düşmekten bir an evvel vazgeçer bu güzelim ülkenin komşuları ve halkının tamamıyla birlik beraberlik huzur ve barış içinde yaşamına katkıda bulunuruz.

Erdoğan ÖZGENÇ

 
Toplam blog
: 846
: 425
Kayıt tarihi
: 26.06.12
 
 

Emekli banka müdürüyüm ama kart vizitimde "insan" yazıyor. Adana'da ikamet ediyorum. Herk..