Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '11

 
Kategori
Siyaset
 

PKK ve terör

PKK ve terör
 

internetten


PKK SORUNU VE KÜRT VATANDAŞLARIMIZ  

Artık bu kürt ve pkk sorunu gerçek anlamda bitmeli veya mutlaka bitirilmelidir. Bu sorundan Türkiye Cumhuriyeti devletinde yaşayan tüm Türk vatandaşları yeteri kadar çekti. Bunaldık artık tabiri caizse gına geldik. 

Bu sorun nasıl çözülecek.? 

Kürt vatandaşlarımıza bir devlet kurma hakkı mı vereceğiz? Hayır bu olmaz çünkü, Kürt vatandaşlarımızın %76 si yani büyük bir ekseriyeti bu şekilde bir çözümü istemiyor. Geri kalan %24 ünün de kafası karışık. 

PKK denilen terör örgütü tarafından, doğu ve güneydoğu bölgelerimizde yaşayan kürt vatandaşlarımız üzerinde büyük bir baskı uygulamaktadır. PKK terör örgütünün talimatlarına uymayan kürt vatandaşlarımız örgüt tarafından kaçırılmakta haraca bağlanmakta, öldürülmekte ve hatta çeşitli işkencelere tabi tutulmaktadırlar. 

Devletimizin bu durum karşısında şu iki seçenekten birini tercih etmek zorundadır. 

1-Ya bu pkk temsilcileri olan BDP nin yetkilileri ile oturup konuşarak bunlara bir devletlik yer gösterecekler. 

2-Veya sizin yaptıklarınız alenen bu ülkeyi doğrudan doğruya bölmeye kalkışmaktır. Bu tutum ve davranışlarınız ise T.C Anayasasının ve Ceza yasalarınızın ağır suç saydığı tutum ve davaranışlardır. Bun nedenlerle Anayasamızın ve diğer yasalarımızın ilgili hükümleri hakkınızda uygulanacaktır diyeceklerdir. 

İkinci fıkranın anlamı BDP yi meclisten çıkarıp derhal hapishaneye tıkmak şeklinde bir uygulama olacaktır. Bunun bedeli, Türk halkının bugüne kadar ödediği bedellerden daha ağır olmayacağı aşıkardır. 

PKK ve onun uzantısı olan BDP ile iki arada bir derede yaşayamayız artık. Ya devlet olmalarına izin verilecektir veya kendilerine resmen savaş ilan edilecek idam cezası dahil bütün cezalar geri getirilerek bu belanın derhal ortadan kaldırılması sağlanacaktır. 

Bir vatandaş olarak benim gözüm başka bir çözüm görmüyor. İşi zamana bırakmak bilmem kaç tane daha gencimizin şehit olması veya gazi olması demektir. 

Karar mekanizmalarımızdaki sorumlu kişilerin bir empati yaparak bu gerçekleri göz önünde bulundurmalarının zamanı çoktan gelmiş ve geçmektedir. Kendi öz evladını bir pkk kurşunu ile kaybetmenin ne anlama gelebileceğini, Milli Güvenlik Kurulumuzun sorumlu ve yetkililerince bir kez daha yeniden düşünmelerinin vakti çoktan geçmektedir. 

Yeni kurulacak Ak Parti hükümetinin bu konuda diğer partilerle (BDP hariç) yapacağı işbirliğinin çok büyük önemi olduğuna inanmaktayım. 

 
Toplam blog
: 72
: 525
Kayıt tarihi
: 20.07.08
 
 

Trabzon doğumluyum. Bir kamu kurumundan emekliyim, İktisat Fakültesi mezunuyum. İdeolojik saplant..