Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '16

 
Kategori
Güncel
 

PKK’ya kimler silah sağlıyor?

PKK’ya kimler silah sağlıyor?
 

Açılım süreci devam ederken, ülkemizin belli bölümünü silah deposu hendekler diyarına çeviren PKK terör örgütü, ülkemize soktuğu binlerce ton patlayıcı ve silahı kimlerden temin ediyor?

Bu sorunun cevabını aşağı yukarı herkes biliyor, biliyor bilmesine de silahı verenlere “Ey” diye bir çıkış yapamıyor.

PKK’ya silah verenlere şöyle bir gözatalım.

ABD ve bazı Avrupa Birliği ülkelerinin Suriye’de PYD ve onun silahlı kanadı YPG’ye yaptığı silah yardımı, en çok terör örgütü PKK’nın işine yaradı.

Suriye ve Irak’ta IŞİD’e karşı mücadele için dağıtılan silahların bir kısmı Türkiye topraklarına geçirildi ve bunların “yaz tertiplenmesi” sırasında teröristler tarafından kullanıma hazır hale getirileceği saptandı.

Bu arada terör örgütü PKK tarafından kullanılan silahlarla ilgili olarak geniş çaplı bir araştırma yapıldı. Silah ve mühimmatın menşei, cinsi, sayıları, mukayeseli dağılımı, örgütlerin bu malzemeleri edinme yol ve yöntemleriyle ilgili yapılan araştırmalar, örgütün 20’ye yakın ülkeden değişik yollarla destek gördüğünü ortaya koydu.

Aralarında zırh delici Zagros başta olmak üzere Almanların peşmergelere verdiği Milan füzelerini de PKK kullanmaya başladı. Tabi bir de “Eğit Donat” meselesi var. Bu mesele dolayısıyla PKK’nın Suriye koluna yapılan fiziki yardımların bir de silah boyutu var. Eğitip, donatıyorsun, onlar da bu silahları PKK’ya verip, sana karşı kullanmasını sağlıyor.

Değişik ülkeler tarafından üretilen ve terör örgütlerinin vazgeçilmez unsuru olan silah ve mühimmat PKK’nın eline kontrolsüz olarak ulaşıyor

Resmi raporda bu durum şöyle yer aldı:
- Hafif silahların çoğunluğu, Rusya, eski Doğu Bloku ülkeleri ile Çin kaynaklı.
- Bir kısım silahlar ise Almanya, İtalya, İngiltere, İspanya, Amerika menşeli.
- Emniyet gerekçesiyle yerinde imha edilen mayınların büyük çoğunluğu İtalya menşeli.
- Plastik patlayıcılar Portekiz menşeli.
- İran-Irak savaşı döneminde her iki tarafın sınırlarına döşediği mayınlar da örgüt açısından önemli patlayıcı madde kaynağı.

Son dönemde terör örgütü PKK’nın, önemli ölçüde füze aldığı da saptandı. Bu durum resmi belgede şöyle açıklandı: “Mevcut füzelerin, ‘SA’ (yerden-havaya) olarak tanınan çeşitli versiyonlarından (SAM-7, Strella, İgla) oluştuğu söylenebilir. Bu füzeler başta Rusya, Ermenistan olmak üzere eski Doğu Bloku ülkeleri ile İran ve Suriye menşeli.

Gördüğünüz gibi dost bildiğimiz birçok ülke, terör örgütüne kayıtsız şartsız silah ve mühimmat desteği sağlıyor. Tabi bir de boyundan büyük işlere karışan Ermenistan, Irak gibi küçük ülkeler var. Onlarda arkasına büyük devletleri almış, burunlarını göstermeye çalışıyor.

Son dönemde Güney Kıbrıs Rum tarafı da bunlara karıştı. Arkasına aldığı AB ile bize kafa tutmaya çalışıyor. Cipras İzmir’de gevrek yerken, Kıbrıslı Rumlar bize kafa tutmaya çalışıyor.

Sözün özü ülkemizin dört bir tarafı bize diş bileyen ülkelerle sarılmış durumda. Tabi bu arada açılım ayağına ülkeye sokulan ve görevliler tarafından görmemezlikten gelinen terör örgütü üyeleri ve silahları, patlayıcıları, kazılan hendekler, döşenen kablolar, takılan fünyeler ve uzaktan kumanda düzenekleri var.

Açılım sürecinde ülkede bunlar olurken, yetkili kişilere talimat veren ve kanuni sorumluluğu üstlenmeyen etkili kişilerden ne zaman hesap sorulacak?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..