Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '11

 
Kategori
Siyaset
 

PKK'ya ve kaçakçılarına karşı

Ülkemiz Kuzey Yarım Küre’de, eski dünya karalarının birbirine en çok yaklaştıkları stratejik bir bölgede yer alır. Buna bağlı olarak matematiksel ve özel konumu ülkenin sosyal, politik ve ekonomik durumu üzerinde etkilidir.

Türkiye cumhuriyeti 36° - 42° Kuzey enlemleri, 26°-45° Doğu boylamları arasında yer alır. Buna bağlı olarak; ülkemiz dört mevsimin belirgin olarak yaşandığı ılıman kuşakta yer alır .Güneş ışınları yıl içinde düz zeminlere dik gelmez. Bu nedenle yatay düzleme dik duran cisimlerin gölge boyları sıfır olmaz. Ülkenin doğusu ile batısı arasında 76 dakikalık zaman farkı vardır.

Güzel ülkemiz Asya ile Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan bir köprü özelliğindeki Türkiye, Asya’da Gürcistan, Ermenistan, Nahçıvan, İran, Irak, Suriye, Avrupa’da Yunanistan ve Bulgaristan ile sınır komşusudur.

Ülkemizin kara sınırları yaklaşık 2753 km’dir. Irak ve İran sınırları doğal sınır özelliği taşımaktadır. Diğer sınırlarımız yer yer bazı engellerden geçseler bile büyük çoğunluğu politik sınır özelliğindedir. En uzun sınırımız 877 Kim’lik Suriye, en kısa sınırımız 18 Kim’lik Nahçıvan sınırıdır.

Bu sınır bölgelerimizi ulusal irademizin bir kanıtı olarak "Çin Seddi" gibi uçsuz bucaksız setlerle çevrilmelidir. Tüm kaçakçılığın ve teröristlerin girişine set çekilmeli kökü kurutulmalıdır.

Savaş zamanı pek etkisi olmasa da barış döneminde tüm giriş çıkışları kontrol altında almak açısından önemli bir sed olacak dır. Dünyaya da en büyük uzaydan bile görülen bağımsızlık ve birliktelik sembolü olacaktır. Bu kişiliksiz, iktidarsız, sıradan beyinlerle yapılacak işler değil muhakkak. Ufku geniş sıra dışı beyinlerin yapabileceği uluslararası bir gövde gösterisidir. Ulusal bir seferberliktir.

Bu "Türk Seddi" Türk ordusunun ve Türk halkının gövde gösterisi olacaktır.Atatürk cumhuriyetinin anıtı olacaktır. Bir zaman sonra turizm cenneti mekanlar olacaktır. Dünyanın en büyük devasa anıt olacak olan "Türk Seddi" turizm geliri ile kendi kendini onaracak para kaynağı bulacaktır.

Amerika ve Avrupa birliğinin ülkemizin doğusunda kurmak için bir fiil çalıştığı sözde kürdistan devleti içinde bir ulusal güç birliği olacaktır. Gençliğimizi yani geleceğimizi çökertmek için sınırlardan sokulan uyuşturucu trafiğini önleyecektir.. Teröristlerin ülkemize girişine engel olacaktır.

Küçüklük hayalim olan "Türk Seddi" projesini, hangi hükümet, hangi yüzyılda, bu devasa anıtı yaparak tarihe geçecek acaba ?

Tüm kamu ve kuruluşları bu ulusal savunma seferberliği için dayanışmaya çağırıyorum.

Kutlu olsun

22/Aralık/2006

Volkan YILDIRIM

© Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin / yazarın kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.

 
Toplam blog
: 12
: 401
Kayıt tarihi
: 03.10.07
 
 

Volkan YILDIRIM ( 09 / Mart /1967 - 20-- ), Türk Şair, Yazar, Gezgin, Fikir adamı. İstanbulun..