Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '07

 
Kategori
Güncel
 

PKK yok edilebilir mi?

Türkiye'yi dehşete düşüren ve bir hafta içinde 7 kişiyi öldürüp bir kişiyi yaraladığı iddia edilen Yiğit Bekçe ve Mehmet Karahasan nasıl yakalandılar ve etkisiz hale getirildiler?

Aczimendiler nasıl bitirildi? Şeyhi Müslüm Gündüz nasıl pasifsize edildi.?

2000 yılında güvenlik güçlerinin 3 bin 366 üyesini tutukladığı, lideri ve kurucusu Hüseyin Velioğlu'nu öldürdüğü Hizbullah nasıl yok edildi?.

Peki PKK yok edilebilir mi? Yukarıda verdiğim ve veremediğim bir çok örneği göz önüne alırsak "istenirse" yok edilir. Peki ama nasıl?

Amerikalılar Kızılderilileri önce başlarına nasıl bela ettiler ve sonra nasıl yok ettiler?
"Yerliler, öldürme nedir bilmeyen, silahsız insanlardı. Gelenleri iyi niyetli sandılar. Gelenlerin tek bir amacı vardı. Zenginliğe ulaşmak Avrupa`da bulunmayan madenlere bir an önce sahip olma isteği ve hırsı. Hıristiyanlar halkı tokatla yumrukla sopayla dövüyorlardı. Olaylar ele geçirdikleri bir köy beyinin karısının ırzına geçilmesiyle çığırından çıktı. Bu olayların ardından yerliler de ok ve yaylar ile silahlanmaya başlarlar. Yerliler için artık dayanılmaz bir hayat başlar. Katliam ve kan dökme bütün Orta Amerika kıyılarını sarar..

İspanya`dan gelen işsiz güçsüz çapulcu takımı özellikle İspanyada kötü insanlar arasından seçilerek buralar getirilmiş gibidirler.

Hıristiyanlar onları aralarında paylaştılar. Yerli erkek köleler Amerika kıtasının en önemli madeni olan Altın ocaklarında çalıştırıldılar. Batılı eğitim baskısıyla yerlileri değiştiremeyeceğini anlayan beyaz insan her zamanki gibi güce ve hilelere başvurur.

ABD`deki Kızılderili reisleri teker teker avlanarak, kandırılarak esir edilmiş veya öldürülürler. İşte bunlardan birisi, GERONIMO: Geronomi Gilla ırmağı kayağında doğan Geronimo`nun reis olma gibi bir beklentisi olmamasına rağmen olaylar onu önder olmaya itmiştir. ABD hükümeti ve Meksika hükümeti arasında bir antlaşma yapılır. Bu antlaşmaya göre Apaçileri takip eden Meksika ve ABD sınırı birbirlerine sormadan geçebilecekler ve Ünlü Apaçi lideri Geronimoyu yakalayacaklardı. Apaçiler hem Meksika hem de ABD ile savaşırken diğer bir düşmanla da savaşmak zorunda kalacaklardı ki o da kendilerini vahşi ve barbar yerine koyan gazetelerdi. Gazetelerde çıkan haberlerde yakılan köylerden göçe zorlanan öldürülen, işkence yapılan kızıl derilerden söz edilmiyor aksine kızıl derileri katleden askerlerin kahramanlıkları anlatılıyordu. Kızıl derilerin kurt adını taktıkları General Crook ile Geronimo arasında yapılan barış antlaşması bir yılını doldurduğunda bölgede ne şiddet ne de herhangi bir yağma görülür, fakat Gazetelerin savaş çığlıkları akıl almaz boyutlara ulaşır. Çağrılar üzerine hükümet kızılderiler ile barış yapan generali görevden alarak yerine savaş yanlısı Nelson Miles`i atar ve savaş başlar. Katliamlar ve kaçışlara dayanamayan Geronimo teslim olur asılması beklenirken serbest bırakılır.

Uygar batı geçmişiyle övünmek istese de kendi tarihinin kan ve gözyaşıyla kurulduğunu her zaman görecektir. Kızılderililer Toplama kamplarında uygarlaştırılmak için eğitimden geçirilmeye başlanırlar. Toplama kamplarında yaşamaya zorlanan Kızılderililer yiyecekleri sağlamak üzere bir çok kişiyle sözleşmeler yapılır. Getirilen yiyeceklerin üstlerinde kullanılamaz damgası olsa da Kızılderililer dağıtılır. yiyecek zehirlenmesi sonucunda meydana gelen ölümler sıralamasında çocuklar birinciliği hiçbir zaman bırakmazlar. Soğuk kış geceleri ısınmaları için Kızılderililer battaniye dağıtılır. Ardından, verem, kızamık, difteri gibi bulaşıcı hastalıklar boy gösterir kamplarda. BEYAZ ADAM SAVAŞMADAN DA KIZILDERİLERİ YOK ETMENİN YOLLARINI DAHA ÖNCE NEDEN DÜŞÜNEMEDİĞİNİ ÜZÜLÜR. Bir kurşun ile ancak bir kızılderili öldürebilirken mikroplu battaniyelerle binlercesini katletmek çok daha kolay olduğunu anlar. Kızılderililer ulusal kıyafetlerinden vazgeçmek "Uygar giysi" denilen elbiseleri giymek zorundaydılar. Ayrıca her kızılderili erkeği saçını kısa kestirmeliydi. Saçıyla gurur duyan bir kızılderili için son derece onur kırıcı bir uygulamaydı bu durum. ama onların insan yerine koyan olmadığı için bunun önemi yoktu beyazlar için. Beyaz adam Kızılderililer ile dört yüzü aşkın anlaşma yapar. Hepsi de beyaz adam tarafından bozulan anlaşma metinlerinde şunlar yazılıdır. "Irmaklar aktıkça, güneş tepede parladıkça ve çimenler yeşerdikçe bu topraklar sizindir ve sizin izniniz olmadıkça da ne elinizden alınabilir ne de satılabilir."

İşte aynen böyle.

 
Toplam blog
: 38
: 485
Kayıt tarihi
: 01.05.07
 
 

Orman mühendisiyim. 1992 yılından beri orman kadastro işinde çalışmaktayım. Amacım insanları orman k..