Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '13

 
Kategori
Güncel
 

Plajdan izlenimler

Plajdan izlenimler
 

Plaj görüntüsü (görsel netten alıntı)


Plajlarda çok ilginç, ilginç olduğu kadar katılarak güleceğiniz olaylara şahit oluyorsunuz. Plajda sabahın erken saati. Sabah saat 7 civarı, çünkü o saatte deniz dalgasız, çarşaf gibi temiz pırıl, pırıl. Öğleye doğru hem sıcak hem de çok dalgalı oluyor. Kıyı da eşimle oturduk denizi seyrediyoruz. Her sabah oraya 3 tane Rus bayan gelip denize giriyorlar. Yaşları 50-60 civarında, terliklerini tam denizin kenarında çıkarıyorlar.  Plajda birçok başıboş köpekler gelip insanlarla denize giriyorlar. 2 tane köpek denizden çıktı kıyıda duran Rus bayanların birisinin terliğini ağzına alıp hızla kıyıdan uzaklaşınca, denizin kenarında güneşlenen bir bey hemen ayağı kalktı ve Rus bayanlara. “Madam, madam hav, hav, hav” diye bağırmaya başladı. Ne bayanlar ne de bağıran bey kendi lisanlarından başka lisan bilmiyorlardı. Bey boyuna :” Madam, madam hav, hav, hav terlik, terlik” derken birden yere eğilip kendi terliği aldı ve :”Madam terlik, terlik hav, hav, hav, ula karı ne anlamaz şey” demez mi. Etraftan gülmeler başladı, köpek biraz ilerledikten sonra ağzındaki terliği bıraktı. Bey gülenlere kızdı ve ; “Ne gülüyorsunuz kardeşim kadınlar İngilizce, Türkçe bilmiyorlar. Ben de Rusça ve İngilizce bilmiyorum, çareyi tarzancada buldum, sonra bizi suçlayıp terliğimi çaldılar demesinler, Türkler ’in adını kirletir miyim” dedi. Bayan köpeğin terliği götürdüğünü anladı ve gidip terliği aldı.

Diğer bir görüntü: Genç bir bayan deniz kenarında yanında 7 yaşlarında bir erkek çocuğu kumlarla oynuyor. Birden çocuk ayağı kalktı ve :” Anne, anne çişim geldi.”  Tuvalet çok yakın 4-5 metre uzaklıkta, anne kumlara mayosu ile sere serpe uzanmış, hiç istifini bozmadan: “git denize işe” çocuk sıkılı, sıkılı herkesin gözü önünde denize işiyor, etraftan homurtular. Bu annenin yetiştirdiği çocuktan ne kendisine, ne de etrafına ve ülkesine hayır gelir mi dersiniz? Anne pervasız, düşüncesiz ve saygısız. Çocuğunun işediği o denizde, birkaç dakika sonra hem kendisi, hem de çocuğu yüzdü.

Üçüncü örnek: İki tane yabancı turist bikinileri ile kumlara uzanmış güneşleniyorlar. Tam karşılarında iki bey gözlerini dikmiş devamlı bayanlara bakıyorlar. Beylerden birisi arkadaşına: “Oğlum şu gâvur kızlarını tavlayalım, akşam güzel bir eğlence düzenleyelim. Diğeri: “Oğlum benim lisanım yok, nasıl anlaşacağız.” Deyince bayanlardan birisi ayağı kalktı, aralarında çok az bir mesafe vardı, Yabancıların konuştuğu değişik Türkçe ile: “Mösyö siz turistleri böyle rahatsız ettiğiniz müddetçe turisti havada görürsünüz, bizim sahibimiz var, yaptığınız çok çirkin, utandırıcı, bakışlarınızla devamlı bizi rahatsız ettiniz, şimdi polisi çağırmadan defolup gidin buradan.”  Etraftan yine ayıplamalar, homurtular, laf atmalar. Beyler hemen oradan ayrıldılar.

Ülkemize gelen turisti ne kadar iyi bir ortamda ağırlasak da, iyi hizmet versek te, eyer turist sokak ve plajda olumsuz bir olayla karşılaşırsa tatili etkilenir. Bu nedenle Ülkemizden olumsuz izlenimlerle ayrılır ve turizm açısından imajımız zedelenir.  turizm icra ederken sektörün tüm halkalarının sağlam olması için hem ulusal hem de yerel yöneticilere çok önemli görevler düşüyor. Halkımızın da turizm bilincinin yükseltilmesi gerekir.

NAHİDE ÇELEBİ

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..