Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '08

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Plajların Yeni Kuralları…

Plajların Yeni Kuralları…
 

shakira ...Milliyet galeriden.


Kocaman gözlükler, kat kat kolyeler, uzun kaftanlar, göğüsten lastikli çiçekli elbiseler, sıra sıra tahta bilezikler, metalik flip-floplar…..

Son dönemlerin plaj kanunları bunlar, selilüt ve bronzlaştırıcı kremlerden sonra Neredeyse bütün kadınlar bir örnek!

Hatırlıyorum da benim genç kızlık dönemlerimde ipli bikini, şort ve terlik plaj olayı için tamamdı.Bütün derdimizde yüzmek olduğundan öyle kadınlara, kızlara hava basacağım diye ortalıkta salınır durmaz, günboyu denizden çıkmaz, çıktığımızda da voleybol oynardık.Sonra da ver elini pide yemeğe!Ayıptır söylemesi nefis bir pideci vardı Ereğli Demir Çeliğin plaj tesislerinin içinde.Doymak nedir bilmez yer dururduk.Eh o zamanlar serde gençlik de var tabi, ne selülit derdi ne de kilo …Olduğun gibi güzelsin işte.

Neyse biz konumuza dönelim.

Plaj modasının son bir iki yıl içinde nasıl bu kadar patladığı, ister istemez herkesin bu trendin takipçisi olduğunu tam olarak açıklamak zor.Ama şu da bir gerçek ki kadınların modayı kendilerini daha iyi ifade etme yolu olarak kavramasının çok önemli bir rolü var. Bakımlı ve hoş görünmenin sadece sokaklarda olmadığını , denizde bile şık olunabileceğini üstelik de bunu sadece aksesuarlarla gerçekleştirebileceklerini fark etmişler.

Hatırlıyorum da kolyeli, küpeli bir kadın görüldüğünde takmış takıştırmış diye dalga geçilirdi bir zamanlar.Oysa şimdi bikini üstüne iki tane boncuklu kolye takmayana ya da kocaman halka küpe tercih etmeyene gizli bir baskı söz konusu bakışlarla ‘niye sen de yok’ gibi? Resmen beach baskısı .Hani bol minderli, eğlenceli mekanda sen de renkli ol, salın, dolaş der gibi.Buradaysan kurallara uy, demenin bakışlı bir yolu.Metalik sarı parmak arası terlik giy, uzun işlemeli kaftanın altına ve yemeni ile dola başını.Aman iki elinde de tahta bileziklerin eksik olmasın.Yoksa hemen konu dışına çıkarsın.Beyaz örümcek gözlüklerini de unutma tabii ki, bir de metalik sarı biyelerle süslenmiş hasır çantayı.

Salına salına, sana doğru süzülen bakışlardan rahatça geç, ince renkli havlunu ser, hamam usulü peştamalla da kurun.

Malum olayımız süs artık.

Itır Gül Arayıcı

 
Toplam blog
: 50
: 2013
Kayıt tarihi
: 23.01.07
 
 

Eski reklamcı, hatta her daim reklamcı, geyik, kokoş, alışverişkolik, biraz uçuk, bir zati-muhteremi..