Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '15

 
Kategori
Otomobil
 

Plakadan Araç Hasar-Ceza-Kaza ve HGS Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?

Plakadan Araç Hasar-Ceza-Kaza ve HGS Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?
 

İkinci El Araba Alacaklar İçin Rehbet


Özellikle doların yükselmesiyle beraber ikinci el araç fiyatları yükseldi. Hal böyleyken araba alacak olanlar plakadan araç sorgulama işlemlerini yaparak olası zararların önüne geçebilir ve almak istediği otomobilin araç hasar, ceza, muayene, hgs, trafik cezası sorgulama gibi bilgilerini öğrenebilir. Bu yazımda sizlere faydalı olabileceğini düşündüğüm bazı araç sorgulama işlemleri hakkında bilgiler vermeye çalışacağım.

 

2015 yılında trafik cezası sorgulama yapanlar yeni zamlarla şaşırabilir. İnternet üzerinden araç ceza sorgulama, mtv sorgulama, plakadan araç sorgulama yaparak aracınıza kesilen trafik ceza sorgulama miktarını %25 indirimle erkenden ödeyebilirsiniz. Aynı zamanda yine plakadan araç sorgulama yaparak hgs ceza sorgulama durumunuzu da öğrenebilirsiniz.

 

Araç kullanıcısının trafikte yapmış olduğu her türlü hatanın bedeli olan trafik cezaları 2015 yılı itibariyle daha katı bir şekilde uygulamaya geçirildi. Özellikle mobese kameralarından dahi tespit edilen hataların, Plakaya kesilen trafik cezası ile yakalanabiliyorsunuz. Kırmızı ışıkta geçme, hatalı sollama, levhalara dikkatsizlik gibi hataların cezalarını E-Devlet sistemi üzerinden öğrenebildiğiniz gibi artık TC kimlik numarası ile öğrenmeniz mümkün olacak.

 

Kesilen trafik cezasından indirim ve taksit imkanlarından faydalanmak için erken ödeme başvurusu yapmanız gerektiğini unutmayın. E-devlet sistemi üzerinden daha önce sorgulayabildiğiniz plaka sorgulama, ehliyet puan sorgulama uygulamalarının yanı sıra bu kez trafik ceza sorgulama işleminide yapabilirsiniz.

 

Trafik Cezası Sorgulama Ekranı
Trafik Cezası Sorgulama Ekranı

 

Plaka ile araç trafik cezası sorgulamak için E-devlet sistemine giriş yaparak aracın plakasını yazmanız ve karşınıza çıkan yönergeleri takip etmeniz gerekiyor. Bu durumda trafik ceza listesini görmeniz mümkün.

 

Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) sayfasında ayrıca "Kredi Kartı İle Ödeme Bilgisi Sorgulama" "MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ HESAPLAMA" ve "Kasko Değerleri" bölümleri de bulunuyor. Bu bölümlerde de aracınızın vergi borcuyla ilgili işlem yapabilir ve çeşitli bilgiler elde edebilirsiniz.

 

Ayrıca yasalar ile trafik cezasının afları taksitlendirilmesi de söz konusudur. Düzenli kontrol edilmeyip zamanında ödenmeye trafik cezası borçları ilerde başınıza büyük sıkıntılar açabilir.

 

Özellikle sistemde kayıtlı olan adresinizde ikamet etmiyorsanız sizlere tebliğ edilen ceza tutanaklarında da haberiniz olmuyor. Ceza kanunu gereğince kayıtlı adresinizde ikamet etmiyorsanız tebliğ edilen cezadan haberim yoktu gibi bir nedende bulunamıyorsunuz.

Araç plakası ile trafik cezası ve araç hakkında emniyet kayıtlarında yer alan bilgilere ulaşabilirsiniz. E-devlet üzerinde yer alan araç sorgulama ile ulaşacağınız bilgiler şu şekilde;

 

 

HGS CEZA SORGULAMA EKRANI
HGS CEZA SORGULAMA EKRANI
 
Bu hizmet ile, bir araca ait plaka numarasını girerek, araç hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü sistemlerinde kayıtlı olan genel bilgilere ulaşabilirsiniz.

E-devlet ile yapabileceğiniz bir diğer işlem de sürücü belgesi ceza puanı sorgulama. Tıpkı plaka ile trafik cezası sorgulama ve araç sorgulama gibi bu işlem için de e-devlet’e giriş yapmış olmanız gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra sürücü belgesi numarasını girerek ceza puanını sorgulayabilirsiniz.
Bu hizmet ile sorgulamak istediğiniz sürücü belgesi numarasını girerek, sürücü hakkında sistemde kayıtlı olan genel bilgilere ulaşabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 3
: 236
Kayıt tarihi
: 06.08.15
 
 

Ekonomi ve finans konusuna aşırı derece meraklıyım. Doğal olarak gündemdeki konuları da sürekli t..

 
 
 
 
 
Toplam blog
: 3
: 236
Kayıt tarihi
: 06.08.15
 
 

Ekonomi ve finans konusuna aşırı derece meraklıyım. Doğal olarak gündemdeki konuları da sürekli t..