Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '09

 
Kategori
Deneme
 

Plastik top

Sokağa yeni çıkmış bir çocuk telaşı ve tez canlılığıyla oyun arkadaşı aranıyor. Ona, her seferinde birileri onu yenip birileri de aldatıyormuş gibi geliyor.

Ne zorluklarla harçlığından arttırıp bir plastik top almış da adamın biri çıkıp o topu tel örgüye şutlamış, top da fıs fıs diye sönmüş. Ya da çok sevdiği oyun arkadaşı olan kızı pahalı arabalı bir adam ikna edip gezmeye çıkarmış, o da hüngür hüngür ağlayarak ortalık yerde kalakalmış, üstelik ciddi bir hayal kırıklığıyla!

Yaşını başını almış koca koca koca adamların ne kadar büyük laflar ettiklerini düşünüp güldü. Nereden bulup nereden uyduruyorlar diye düşündü bunca anlamı, anlamsız geldi ona bu durumları!

Koltukları ne kadar çok seviyorlar bu adamlar, dedi. Çoğu zaman da başkalarının yerleştiği koltukları…

Aşık olup kendi acılarının dibini hiç görüp görmediklerini merak etti, şu büyük büyük adamların. Bir aşk hikayesinden darmadağınık çıkıp bir başlarına kaldıkları hiç olmuş mudur, diye kendi kendine sordu. Aylarca aşk acısından iki büklüm olup Mecnun ya da Leyla gibi ortalıkta dolaşmışlar mıdır?

Sahi, dedi, sahi; yüksek koltuğuna yandığımın dünyasında suratsız bir anlam için hiç baş aşağı uçurumdan düşmüşler midir?

Yurt meseleleri hakkında ağız birliği edip o kadar çok insanı hafife almalarına içerledi. Sonra da bu kadar saf olarak onları ele aldığı için kendi kendini azarladı. Sordukça kendime, dedi, bu adamlar birbirinin ağızlarına tükürmüş gibi anlaşa tartışa hoplayıp zıplarken bütün yurdumun birikimleri ellerinin altında birbirlerini ağırlayarak, kah koklaşıp kah tepişerek, ağızları açlıktan kokan insanlar hangi uçurumdan aşağı kalabalık bir halde yuvarlanma potansiyeline sahiptir acaba?

Ve bu yüksek koltukların altından akıyor, dedi, çoğu insanın insan gibi yaşaması için gereken imkanlar, ne acı!

Alıp sözü nereden alıp nereye götürdüm, diye düşünüp acı acı güldü! Duvara yaslanıp sesli olarak, bırakın be, dedi, bir kez daha olsun, siz patlatmadan sakızımı patlatıp şu plastik topla bir şut çekeyim, tel örgülere çekilmeden önce!

 
Toplam blog
: 55
: 383
Kayıt tarihi
: 27.01.09
 
 

1975’te Ankara’da doğdu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İ.İ.B.F. İşletme Bölümü’nü bitirdi. Şiirleri..