Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '21

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Platonik Aşk

Platonik Aşk

“Platonik aşk Plato’dan gelmiş. Platon bir öğrencisine âşık olmuş. Derler ki bu öğrencisi erkekmiş. Bu yüzden hiçbir zaman ona söyleyememiş ve uzaktan kendi kendine aşkından perişan olmuş. Yani Platonik aşk dediğimiz işte böyle başlamış.

Pan mitolojide çoban ve sürülerin yarı insan yarı keçi tanrısıymış. Flüt çalarmış. Ne çalma. Nasıl çalıyorsa panik kelimesi o zaman çıkmış ortaya.”

İçlerinden biri itiraz etmişti.

“Yapma gerçekten mi?”

“Bilemem… Mitolojiden söz ediyorum.”

“Haklısın. Pardon.”

Pan, bir gün küçük bir vadiden geçerken bir nenfin (nymph) şarkı söylediğini işitir. Bu bir orman perisi olan Echo’dur. Yalnızlığı seven, Zeus’un perileri olan ‘muse’lardan flüt çalmayı ve şarkı söylemeyi öğrenen bu genç kız Echo, insan topluluğundan ve tanrılardan kaçar, evlenmek istemezdi. Onun ahenkli ve berrak sesini duyan Pan, ona karşı vahşi bir sevgi duydu. Onun yeteneğini kıskanan ve onun güzelliğinden istifade edemeyen bu keçisakallı mabut, etraftaki bütün çobanların yollarını şaşırttı. Bu şaşkınlıkla bir gün nenfe hücum ettiler, onu öldürdüler ve vücudunun parçalarını dağıttılar. O günden beri, her tarafa dağılmış olan Echo'nun kendine özel bir yeri yoktur. Gürültüyü duyduğu her yerdedir. Ölümden sonra da müzik hafızasını kaybetmemiştir. Kulağına çarpan sesleri tekrarlar.”

 

Nazan Şara Şatana Kitaplarından…

 

 
Toplam blog
: 1731
: 4678
Kayıt tarihi
: 09.12.10
 
 

Turizmci; Genel müdür Yazar ; Romanlar, senaryolar müzikkaller... Sinema filmleri, TV filmleri.....