Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '12

 
Kategori
Futbol
 

Playoff'un figüranı Beşiktaş

Playoff'un figüranı Beşiktaş
 

Haftalar geçmiyor ki Beşiktaş başarısızlık zincirine bir yenisini eklemesin. Beşiktaş ki taraftarına ancak bu şekilde eziyet edebilirdi. O şekilde de devam ediyorlar. Bravo demek lazım.

Samsunspor maçında alınan yenilgi Carvalhal ve futbolcular için tam bir hayal kırıklığıydı. Kaybedilen maçı seyredenler son 15 maçtaki Beşiktaş'tan fazlasını göremediler. Beceriksizlikler, yetenek eksiklikleri, isteksizlik, moralsizlik, acizlik vs. vs. Zaten son yenilgiden sonra Beşiktaş'ın play off ya da diğer değimiyle Süper Final'deki rolü de belli oldu; "FİGÜRANLIK"

Figürana uygun Rol "Dördüncülük"

Öyle ya şu an itibari ile Beşiktaş'ın şampiyon olma şansı, güneşin batıdan doğması kadar imkansız. Geriye ikincilik kalıyor ki Beşiktaş'ın şu haliyle play off'da bırakın maç kazanmayı puan alması bile çok zor görünüyor. En azından üçüncülük diye düşünsek -çünkü üçüncü olan takım avrupa kupalarına direk giderken 4. olan takım 5-8 playoffundan gelecek takımla baraj maçı yapacak.- Beşiktaş'ın üçüncü olmaya mecali yok.

Beşiktaş Ligin İkinci Yarısında Küme Düştü

Eğer lig ikinci yarısıyla bitecek olsa Beşiktaş şu anda küme düşüyordu. Yenilgi üstüne yenilgi alan Beşiktaş bir türlü toparlanamazken bir de üstüne yönetim krizi eklenince takımın modu "saldım çayıra mevlam kayıra"ya döndü. Saha içinde ne yaptığını bilmeyen bir teknik direktör, sorumluluk almaktan uzak futbolcular, yetenekleri kısıtlı balonlar ile Beşiktaş belki de tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiriyor.

Neden Böyle Oldu.

Rıdvan Dilmen'in çok sevdiğim bir sözü ile başlamak istiyorum. "Bize birşey olmaz dersen olur." Beşiktaş'ta bu misal bize birşey olmaz kadromuz iyi hoca stajyer olsa da farketmez diyerek lige başladı. Aslında ilk maçta sinyali verdi de pek kimse aldırış etmedi. Peşinden gelen Avrupa maçları sözde büyük oyuncuların avrupa arenasında kendilerini pazarlama stratejileri ile göz boyarken ligde vasata dahi yaklaşmayan maçlarla alınan puanlar Beşiktaş'ı bir ara ligin tepesine yakın konuma getirdi.

Ardından alınan seri mağlubiyetler ile bir nevi "takke düştü kel göründü" misali Beşiktaş'ın gerçek yüzü ortaya çıktı. Portekizlilerin disiplinsizlikleri, yerlilerin yeteneksizliklerine teknik direktör Carvalhal'in basiretsizliği eklenince bugünkü noktaya gelindi.

Madalyonun bir diğer yüzü de yönetimde meydana gelen krizdi. Beşiktaş Başkanının ani bir kararla TFF Başkanı olması -ki bu kararını hala anlamış değilim. Onun hakkında yazsak sayfalara sığmaz.- Beşiktaş'ı bir anda boşlukta bıraktı. Bu başı boşlukta herkes istediği gibi at koşturdu. Kırmızı kart görenler, sakatlıktan dönmeyenler, sakatlanıp ülkesine gidip dönmeyenler, kulübü Uefa'ya şikayet edenler gibi bir dolu olay 3 aylık süreçte Beşiktaş'ı bitirdi.

Gerçek Sebep "Tabiki de Para"

Bunun fitilini Quaresma'nın  Mersin maçında kırmızı kart görmesinden sonra oyundan çıkarken yaptığı para işareti ateşledi. Zaten bilinen gerçek gün yüzüne çıktı. Borçlardan dolayı sıkıntı da olan Beşiktaş futbolcuların ödemelerini düzenli yapamıyordu belki de hiç yapmıyordu. Hal böyle olunca sahadakilerde ne kadar ekmek o kadar köfte dediler olayı bıraktılar. Böylesine profesyonel oyunculara haklarını ödemeyip hadi çıkın oynayın derseniz bu sonuçla karşılaşırsınız.

Şu andaki yeni yönetim Uefa'nın mali kriterlerine uymak adına futbolculardan "alacağım yoktur" kağıtlarına imza peşinde koşuyor. İmzalatırsınız pek tabii.. Ama sonra sahada da cevabını alırsınız. Düşünsenize çalışıyorsunuz; ay sonu geliyor paranızı alacaksınız patronunuz diyor ki "kardeş bu ay idare et gelecek ay ödeme yapalım"...Tamam dersiniz bir ay sıkarsınız dişinizi ikinci aya hatta üçüncü aya sarktığında o iş yerine ve işinize olan sevginiz ne duruma gelir. Beşiktaşlı futbolcularda (özellikle yabancılar) bunu sahada gösteriyorlar.

Bu saatten sonra yapacak birşey yok. Beşiktaş efendi efendi çıkıp play offtaki vazifesini icra edecek. Beşiktaş için gazozuna maçlar rakipleri için çok büyük önem taşıyacak. Belki bir teknik direktör değişikliği olabilir; Tayfur Havutcu tribünden aşağıya iner. Çünkü Carvalhal'dan masallar artık can sıkmaya başladı.

Son söz: Taraftar dün mesajı verdi. "Fikret baba bunların hepsini sat." Geç kalınmış bir tepkiydi ama daha önce başkan olmadığı!! için bugüne kaldı. Mesaj doğru ve duyarlı ama çok fantezi. Beşiktaş'ın gelecek sezon oyuncu transfer edip edemeyeceği tartışılırken Beşiktaşlının yapmış olduğu bu son derece haklı serzeniş sadece tepki olarak kalacaktır.

 
Toplam blog
: 106
: 1591
Kayıt tarihi
: 11.07.11
 
 

Metin ve haber yazarı ..