Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '17

 
Kategori
Oyunlar
 

Playstation 3 Olsa da Oynasak (PS3 İçin Unutulamayanlar, Oyun Önerileri, Akıldan Silinmeyenler…)

Playstation 3 Olsa da Oynasak (PS3 İçin Unutulamayanlar, Oyun Önerileri, Akıldan Silinmeyenler…)
 

Uzun süredir Playstation oynamayan, PS 4 ‘e de geçiş yapmadan Playstation 3’ü denemek isteyenler için unutulamayanlardan bahsetmek istiyorum. Nitekim şahsım adına uzun süren bira aradan sonra PS4 ‘ün yeni çıktığı sıralarda PS3’te kaçırdığım oyunları oynamak zorunluluğu hissetmiştim. Atlanan, oynanmadan geçilemeyecek öyle çok oyun vardı ki geride boşluk bırakmak istemedim. Tabii ki her kaçırılanı deneyemesem de aklımdaki soru işaretlerinden kısmen kurtulmamı sağlayacak oyunlarla geçti bir yılım ve bunları kısaca hatırlatmak istiyorum bu yazımda. Umuyorum ki hem güzel bir hatıra olacak hem de PS3 konsoluna sahip olanlar için öneri niteliği taşıyacaktır…

1.       Red Dead Redemption : PS4 konsoluna veya en iyi PC’ye de sahip olsanız dahi oynayamayacağınız harika bir oyun. Playstation 3 edinmeden önce oyunun aldığı yüksek puanlara epey bir kafa yormuştum. Ata binip gezinilen bir kovboy oyunu tam puana yakın değerlendirmelere nasıl sahip olabilirdi ki. Atla dolaşıp birkaç kişiyi vurmaktan öte ne yapılabilirdi vahşi batının bozkırlarında deyip durmuştum. Oynayınca anladım ki hiçbir şey yapılmasa dahi özgürce hareket edilebilir. GTA serisinin yapımcısı Rockstar’ın hazırladığı oyun, aynı açık dünya mekaniklerini, harika bir hikâyeyle iç içe geçirip oyunculara sunuyor, bunu yavaş yavaş, öğrete öğrete yapıyor ve bir anda içine çekiyordu. Beklenmedik sonuyla da akıllara kazınmayı başarıyordu. Şu anda elinde bir PS3 konsolu olanlar için gönül rahatlığıyla ilk sırada yazabilirim bu oyunu. Zira sadece özgürlük değil salt eğlenceyi dibine kadar sunuyor.

 

2.       God of War Serisi: Tek tek her bir oyun da farklı sıralamalarla incelenebilirdi ama listeyi fazla sıkıcı tutmak istemiyorum. Yine sadece Playstation konsolu için geliştirilen oyunların ilk ikisi aslında PS2 için çıkmış ve devrim niteliği taşımıştı. PS3 sahipleri dilerse ilk iki oyunun yeniden yapım versiyonlarından başlayabilir ki ben öyle yaptım, dilerse de PS3 için hazırlanan God of War 3 ve olayların öncesinde geçen Ascension ‘ı deneyimleyebilir. Mitaloji seviyor ve hikâye olgusunu önemsiyorsanız tadından yenmez. Oynanış dinamikleri ile pek çok oyuna öncülük yapmış yapımlardır.

3.       Ucharted Serisi: PS3 ‘te ilk oynadığım oyun Uncharted 2 ‘idi ve unutulmazlar arasına girdi şahsım adına. Son oynadığım ve bitirdiğim oyunsa Uncharted 3’tü ki bir öncesinde de serinin ilk oyununu bitirmiştim. Diğer tüm oyunları aralarına sıkıştırdım. PS3 macerası bu seriyle başladı ve bitti kısacası. Playsatation 3 ‘ün çıkış oyunlarından olan Uncharted’in grafikleri günümüzde bile kendisine hayran bırakacak nitelikte. Eğlence, aksiyon, macera arayanlar için bulunmaz Hint Kumaşı… Otomatik nişan alma seçeneği eklenerek Dualshock kullanımına yeni başlayanlar için en ideal alıştırma araçlarından bir tanesi. Oynayın ve ağzınız açık kalacak biçimde eğlenin. Kaçırılmaması geren bir seridir ve yine sadece Playstation’da oynanabilir.

 

4.       GTA 5: Evet sadece Playstation için değil neredeyse her konsol için çıkarıldı, geliştirildi, hâlâ çok satanlar listesinde olan bir efsane ama çıkış noktası burasıydı, PS3… Eğer oyunu oynamadıysanız, eski sistemlerde çalışmadıysa bu oyun da kaçırılmaması gerekenlerin başında yer alıyor. Üst sıralarda da bahsettiğim gibi özgürlük hissi ve hikâyeyi muhteşem sunan Rockstar firması yapımıdır. Oyunu bitirdiğinizde açtığınız pek çok diğer oyunda hep bir eksiklik hissedeceksiniz…

5.       The Last of Us: Playstation 3’ün veda şaheseri. Galiba son çıkan özel oyunuydu ve bu konsol neden bitirilir sorusunu akıllara getirdi. Grafikleriyle, atmosferiyle, Türkçe altyazı seçenekleriyle deneyimlenmeden geçilemeyecek bir yapım diyebilirim ama herkes için uygun olmadığını da belirtmeliyim. Korku oyunlarından veya fazla uğraşmaktan hoşlanmayanlar sevmeyebilir. Keza bir Uncharted serisi değil kolayca oynanabilirlik açısından. Az biraz deneyim gerektiriyor ama deveye hendek atlatmak kadar da zor olduğu söylenemez. Çoğu kişiye göre Uncharted Serisinden çok üstün olduğu hakkında yorumlar aldığını da belirtmek isterim. Merak eden ve fırsatı olan varsa denemekten çekinmesin.

6.       Gran Turismo 6: Türkçe menüsü ve araç çeşitliliğiyle simülasyon tipi yarış oyunu sevenler için ideal. Günümüz için harika değil ama oldukça sürükleyici. Kademe atlatan, gittikçe zorlaşan araç kontrolleriyle hayli zaman alacak bir yapım. Türkçe olmasından özellikle bahsettim çünkü araçlar hakkında bilgilerin edinildiği detayları ilgi çekecektir.

7.       Tekken 6: En eski üç boyutlu dövüş oyunuydu yanlış hatırlamıyorsam Tekken serisi ve eski tabirle atari salonlarının vazgeçilmeziydi. Zaman içerisinde özünü yitirmeden gelişimini sürdürdü ve sadece Playstation’a özel piyasaya sürüldü son oyuna kadar. Elinizde bir PS3 varsa atlanmaması gereken oyunlardan, eğlenceli, tatmin edici grafikleri olan bir klasik.

8.       Killzone Serisi: Yine özellikle Türkçe olduğu için ekleme ihtiyacı hissettiğim bir oyun. Serinin 3. oyununu deneyimleme fırsatı buldum, diğerlerini seyretmiştim. Türkçe dublaj ve altyazı seçenekleriyle gelmişti ve kendisine hayran bırakmıştı beni. Benzerleriyle dağlar kadar fark vardı diyemem ama Türkçe olması cezbederken, oynanabilirliği, mekân çeşitliliği, eğlencesiyle kaçırılmamasını önereceğim bir seridir.

9.       Little Big Planet Serisi: Bulmaca oyunlarını seviyor ve platform öğelerinden hoşlanıyorsanız bir özel Playsatation oyunu daha. Çok farklı övmeyeceğim çünkü türü sevmekle alakalı biraz bu oyunu oynayıp oynamamanız. Ama gayet özgün ve başarılı bir yapım olduğunu belirtmeden geçmek istemedim.

10.   Diğer oyun serileri: Playsation’a özel olmayan fakat konsolun canlı günlerinde piyasaya çıkan bazı oyun serilerini de eğer oynamadıysanız edinmek isteyebilirsiniz. Bunların başında aklıma Call of Duty serisi geliyor. Pek çok oyunu PS3’e çıkışını gerçekleştirdi, zaman geçtikçe tekrarlamaları yüzünden eleştirilerin odağı oldu ama hep çok sattı. Eğlence arayanlar, türü sevenler için atlanmaması gereken oyunlar barındırıyor. Yine gün geçtikçe ilk değerini kaybeden serilerden Assassin’s Creed’in birçok yapımını konsolda oynayabilirsiniz. Bioshock serisi aklıma geliyor, etkileyici ve farklı yapımlardı. Battlefield 3 ve 4 ‘ü ekleyebilirsiniz, Batman Archam serisi yine iz bırakanlardandır ve aklıma gelmeyen sayısız oyuna PS3 ile ulaşabilirsiniz.

Özel olanları üst sıralara yazdığım, zamanınızı ziyadesiyle meşgul edebilecek oyunlardan bahsettim. Bunların bazıları PS4 konsolu için yeniden yapılsa dahi elinizde PS3 varsa güzel vakit geçirilebileceğini düşünüyor, herkese iyi eğlenceler diliyorum…

Yazan: Emrah SUBAŞI

 
Toplam blog
: 16
: 2219
Kayıt tarihi
: 07.07.17
 
 

Tüm oyunseverlere merhabalar… Bir roman yazarı olarak en sevdiğim hobim hakkında yazılarımı payla..