Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '17

 
Kategori
Elektronik
 

Playstation Arızaları ve Tamiri

Kol Sorunları

Playstationların tüm tip ve modellerinde en sık karşılaşılan problem kol problemleridir. Alacağınız bazı basit önlemlerle pek çok sorunun oluşumunu önleyebilirsiniz. Bu önlemlerin başında kullanım sonrası temizlik gelir. Uzun süreli kullanımlar ısınmaya neden olur ve bu da elektronik ve plastik aksamı deforme eder. Pek çok markanın kullanım kılavuzlarında da belirttiği gibi cihazları uzun süreli kullanmamak önemli bir tedbirdir. Özellikle aşırı sıcak havalarda konsol ve kollar erkenden ve normalin üstünde ısınabilecekleri için klimalı bir odada kullanılmaları daha faydalıdır.

Her türlü sorunda ilk önce USB kablosu ile kolu konsola bağlayın. Kolun ortasındaki PS tuşuna basın, konsoldan USB kablosunu çıkarın, tekrar PS tuşuna basın. Bu yol ile şarj ve bağlantı sorunları giderilir.

Bütün oyun kolları, aşınma, ısınma, sıvı dökülmesi, terleme, darbe gibi nedenlerle kullanılsın ya da kullanılmasın ortamın nemine bağlı olarak çeşitli etkilere maruz kalır. Bu etkilerin sonucu olarak fonksiyonel özelliklerini yitirirler ve bazen de tamamen çalışmaz hale gelebilirler.

ps4 kol tamiri

Işık Arızası

Kolun tüm ışıklarının yanması, kolun konsol ile bağlantı kuramadığını gösterir. Kolun altındaki reset deliğine iğne gibi bir nesne  ile manuel resetleme yapılır.

ps4 mavi ışık hatası tamiri

Titreşim Sorunu

Titreşim olması gerekirken titreşim olmuyor ise Dual Shock onarımı veya değişimi gerekebilir.

Analog Lastik Arızaları

Genelde analog lastik değişimi ile sorun çözülür. İşlem çok kısa sürer fakat nadiren de olsa bordun komple değişmesi gerekebilir.

Tuş Takımı Arızaları

Tuşların butonları, lastikleri elastikiyetlerini kaybetmiş olabilir veya tuş takımının altındaki film kabloda kırılma, aşınma veya deformasyon oluşabilir. Film kablo sağlam ise tuş takımın değiştirilmesi yeterlidir. Film kablo zarar görmüşse onun da değiştirilmesi gerekir.

USB Soket Arızası

Playstation kollarında en sık karşılaşılan sorunlardan biridir. USB soketi, kol ile konsol arasındaki bağlantı kablosunun kola takılacak yeridir. Ayrıca şarjlı kolların şarj edilmelerini de sağlar. Takma çıkarma esnasında dikkatsiz hareketler, aşırı ısınma, toz ve yabancı cisimlerin girmesi arızaya sebep olur. Bunları basınçlı hava ile temizleyerek temas sağlanabilir. Ancak temizliğin katı cisimler ile yapılması önerilmez. Böyle durumlarda teknik servis çağrılır.

Kırmızı Işık Hatası

Cihazın aşırı ısınmasından kaynaklanır. Kendi kendinize tamir etmeye kalkmadan servise götürmenizde fayda vardır.

Mavi Işık Hatası

Bu sorun playstationlarda karşılaşılan en ciddi sorunlardan biridir. Görüntü alamıyorsanız öncelikle güç kablosunu kontrol edin. Güvenli modda sistemi yeniden başlatın ve varsayılan ayarları geri yükleyin. Bunlar işe yaramıyorsa servisinize başvurun.

 

playstation servis

 
Kayıt tarihi
: 06.06.17
 
 

Hayatı çok uç fikirler ile yaşamayı seven bu sebeple sürekli, biyografi, başarı öyküleri, olmamış..