Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '13

 
Kategori
Astroloji
 

Plüton Transiti ve üzerimizdeki etkileri

Plüton Transiti ve üzerimizdeki etkileri
 

Plüton Transitleri

Kendisi küçük, etkileri büyük olan hınzır, cüce gezegen Plüton’un bizim üzerimizdeki etkileri inanılmaz…  Zodyak’ta en ağır hareket eden gezegen olduğu için üzerimizdeki etkileri de yavaş yavaş, sindire sindire ama mutlaka değiştiriyor, dönüştürüyor hangi alana dokunursa o alan yeniden yapılanıyor.

Bulunduğu alanı değiştirmemesi imkânsız, etkilerine ve gücüne şapka çıkartıyorum gerçekten. Her ne kadar gezegen kategorisinden çıkarılsa da, benim gönlümde hala kendisi küçük etkileri büyük bir gezegen o…

Hem doğum anımızdaki bulunduğu burç ve yerleştiği alanda güç istiyor bizden, hem de transitteki geçişleri ile bizi güçlendiremeye ve yenilemeye kararlı…

Değişim, dönüşüm demek Plüton demektir, o geldiyse ilgili alanın değişmemesi düşünülemez.

Şu anda sevgili Oğlak’lar üzerinde yoğun etkili, gökyüzünde Oğlak burcunda ilerliyor ve uzunca bir süre daha devam edecek… Sadece Oğlaklar değil tabii ki, çünkü hepimizde aslında bütün burçlar var. Her bir burç bizim yaşamdaki duruşumuzda etkili, kimimizi kariyerde, kimimizi ev yaşantımızda ama mutlaka değiştiriyor… 

Haritalarımızda, Oğlak burcunun yerleştiği alanda dönüştürüyor.

Bir süredir geri harekette olan Transit Plüton 20.09.2013 itibari ile ileri hareketine başladı. Durağan konular ileri hareketi ile birlikte hareketlenmeye de başlayacaktır.

Yükselen burçlarınıza göre hangi alanlarda değişim ve güç istiyorsunuz, nerelerde güçleniyorsunuz, hangi alanlarda düzeninizde değişimleri yaşıyorsunuz, bunlara değineceğim.

Yükselen burç önemli, çünkü yükselen burç haritamızdaki 12 dilimin ( burçlar kuşağının ) 1.si kabul edilmekte ve buradan yola çıkarak sizlerin haritalarınızda Plüton’un nerede olduğunu saptayabilmekteyiz. Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız eğer verdiğim linkten kolayca hesaplayabilirsiniz, doğum saatinizi bilmeniz yeterli

http://www.astroloji.org/yburc.asp

Yükselen Koç

Koç enerjinizi açığa çıkartma zamanı, girişim ve kariyerde görünür olmak istiyorsunuz. Plüton bir yandan kariyerde güç ve değişim isterken yükselen burcunuzda bulunan Uranüs’te değişim istiyor sizden. Hayatınızdaki tüm eskiler yenisi ile değişiyor. Yeni siz, yeni çevre ve yeni planlar.  Agresif bir değişim yerine planlı gitmenizi öneririm, özellikle yükselen burcunuzda geri harekette olan Uranüs varken.

Yükselen Boğa

Hayat felsefeniz yeniden inşa ediliyor gibi. Hukuk, düzen, inanç sistemini sorguluyor olabilirsiniz. Hayatınızdaki birçok insanın, sizin bakış açınıza uygun olmadığını idrak edip belki de birçok kişiyi hayatınızdan uzaklaştırma dönemindesiniz. Her zaman olduğundan çok daha farkındasınız artık birçok şeyin. Hayat görüşünüz, hayattan beklentileriniz değişimde. Bulunduğu alandan hem yükselen derecenize, hem de aşk hayatınıza çok olumlu etkide, kalıcı olmak ve sizi hak eden kişilerle bir arada olmak istiyorsunuz.  Hobilerinize, kişisel hedeflerinize belki de bir aile olup yuva kurmaya çok yakınsınız.  Ayrıca bu transit sizi Astroloji ile ilgilenmeye de teşvik edebilir.

Yükselen İkizler

Kaynaklarınız konusunda dönüşümdesiniz. Borçlar, alacaklar, ödemeler, miraslar… Ekonomik olarak risk almamanız gerekiyor. Giderler artabilir ve bunun ile birlikte Jüpiter’de para kaynaklarınızda genişleme verebilir.  Gelir ve giderler arasında denge oluşturmanız gerek. Plüton uzunca bir süre etkili olacak bulunduğu alanda. Aynı zamanda Yükselen İkizlerin eşlerininde hayatlarını yeniden yapılandırdığı dönemlere işaret ediyor bu transit.

Yükselen Yengeç

Plüton ilişkiler evinizde, ilişkilerinde değişim ve dönüşüm yaşıyor birçok Yengeç. Bekar yengeçler yuva kurmak istiyorsunuz, evli veya ilişkisi olan Yengeçler ise ilişkilerinde değişim yaşıyorlar. Eğer kişisel gezegenlerinize sert etkileri varsa Plüton’un ilişkinizde sorunlar yaşayabilirsiniz. Olumlu açılarda ilişkinizi ömrünüzün sonuna kadar sürecek bir alt yapı ile sağlamlaştırmak isteyebilirsiniz. Ayrıca Plüton’un transit ettiği alan aynı zamanda eşinizin de güç kazanmak için mücadele ettiği dönemler anlamına da gelmektedir.


Yükselen Aslan

Günlük hayatınızda, rutininizde önemli değişimler yaşıyorsunuz, yaşama bakışınızda da önemli radikal değişimler yapma isteğiniz olacaktır. Bugüne kadarki alışkanlıklarını yeniden yapılandırıyor yükselen Aslanlar. Sağlığınız ile her zamankinden fazla ilgilenmek isteyeceksinizdir. Sağlıklı beslenme konuları gündemde ayrıca.  Önemli kişisel gezegenlerinize açı yapıyorsa sağlık ile ilgili problemler yaşayabilirsiniz. Hayata bakış açınız yeniden yapılanıyor. Kariyer hayatınız ve maddi anlamda da farklı bakış açıları ve yeni yollar giriyor hayatınıza.

Yükselen Başak

Başaklar aşk istiyor artık, öyle bir aşk istiyorsunuz ki hem ayağınızı yerden kesecek hem de uzun bir yolculuğa birlikte çıkabileceğiniz bir aşk olmalı. Büyük bir değişim yaşıyor başaklar, hayattan keyif almak öncelikleriniz arasında, aşk ve tutku öncelikleriniz arasında. Çocuklar ile ilişkileriniz de yeniden yapılanıyor. Plüton’un haritanızda transit ettiği alan aynı zamanda çocuklar ile ilgili dönüşümler yaşadığınızı da gösteriyor. Anne veya Baba olmak istiyor olabilir birçok yükselen Başak, ebeveyn olan yükselen Başak’lar Plüton transitinde çocukların evden ayrılışını da gösteriyor olabilir. Daha yaratıcı olduğunuz bir süreç sizin için artık.

Yükselen Terazi

Plüton transitini aile yapınızda, köklerinizde,  yaşam alanınızda gerçekleştiriyor.  Radikal değişimler yaşıyor birçok yükselen Terazi. Şehir değişimi de olabilir, mekan değişimi de olabilir ama şunu söylemeliyim değişim sonucunda huzurlu ve kendinizi bulduğunuz bir yaşam bekliyor sizi. Dediğim gibi Plüton önce yıkar, dağıtır sonra çok daha güzelini koyar yerine, sizde köklerinin çok sağlam olacağı bir yaşamın alt yapısını hazırlıyorsunuz.

Yükselen Akrep

Yakın çevrede önemli değişimler dönüşümler yaşıyor birçok yükselen Akrep. Kardeş ilişkilerinizde, yakın arkadaş çevrenizde değişim yaşıyorsunuz. Kendini ifade biçiminiz de değişimde, hayat bakış açınız değişimde. Hayatın derin yönleri ile daha ilgilisiniz, zaten araştırmacı olan Akrepler bu transit ile birlikte araştırmacı yönünüz daha güçlü bir hal alacaktır. Değişik öğretiler ilginizi çekmeye başlayabilir, transitin olduğu alan eğitim ile de ilgili olduğu için buradaki Plüton farklı bakış açıları da geliştirmenize neden olacaktır. Güç çekişmeleri de olabilir hayatınızda kendinizi ortaya koyma gayreti ön planda.

Yükselen Yay

Maddi konularda yeniden şekilleniyor hayatınız. Parasal konularda büyük dönüşümler yaşıyorsunuz. Gücünü ortaya koyma arzusunda birçok yükselen Yay.  Çok güçlü bir transitten geçiyorsunuz, kontrolü elinizde tutmak istiyorsunuz ama bu transitte haritanızda kişisel gezegenlerinize sert açılar varsa biraz zorlu olacaktır sizin için. Olumlu açılarda güçlenirsiniz, sahip olduklarınızın kıymetini bileceksiniz transit süresince. Yükselen Yay’lar için zaten ekonomik olarak güvende hissetmek hayatlarında önceliklidir unutmayın para evinizi Satürn yönetimindeki Oğlak yönetiyor dolayısı ile maddi güvencede olmak sizler için çok önemlidir. Ayrıca Satürn ruhsal evinizde hayat biraz yorabilir sizi, yaklaşık 1,5 yıl sonra yükselen derecenize geçişini yapacak Satürn ve yapmak istedikleriniz daha net hayat bulacaktır. Dönüşüyorsunuz, azminizi ve motivasyonunuzu kaybetmeyin.

Yükselen Oğlak

Sevgili yükselen Oğlaklar, gücümü ortaya koyuyorum dediğinizi duyar gibiyim. Siz zaten doğuştan kendine güvenli ve hedefe ilerlemeyi bilen bir yapıdasınız. Kendinizi yenileme dönemleriniz, belki de birçoğunuz bugüne kadar alıştığınız sizi yeniliyorsunuz. Kişiliğinizi yeniden yapılandırıyorsunuz, sağlığınıza gerekli özen ve önemi göstermeniz gerekiyor bunu unutmayın. Farklılaşıyorsunuz artık, farklı bir siz için içsel dönüşüm başlamış durumda. Plüton bu dediğim gibi eğer geldiyse dönüşüm kaçınılmazdır.

Yükselen Kova

Değişime ayak uydurun diyorum sizler için. Hayatın kontrolü pek de elinizde değil gibi hissediyorsanız sebebi Plüton. Ruhsal evinizde transit ediyor ve yeni siz için dönüştürmeye başlamış durumda. En büyük gücü içinizde arayın diyorum size.  Kontrolü elinizde tutmaya çalıştıkça kaybedebilirsiniz o yüzden akışta olun derim. Sizler gibi sabit gruptaki kişiler için bunu başarabilmek zor olabilir ama bu da hayatın bir cilvesi, her zaman kontrol edemediğimiz durumlar olabilir. Belki hayat size biraz akışta olmanızı öğretiyordur. Sağlığınıza özen gösterin, krizler yaşayabilirsiniz, krizler sonucunda bambaşka bir siz olabilirsiniz. Hayata karşı akışta olmak yapabileceğiniz en doğru şey olacaktır.

Yükselen Balık

Sevgili yükselen Balıklar, beklentileriniz değişimde. Arkadaş çevreniz ve içinde bulunduğunuz sosyal gruplar yenileniyor. Gücünüzü ortaya koyabileceğiniz dönüşümler yaşıyorsunuz, kendinizi güçlü bir şekilde ortaya koyma arzusundasınız. Geniş kitlelere sesinizi duyurmak isteyebileceğiniz bir transit yaşıyorsunuz. Kişisel haritanız buna uygunsa, toplumsal olaylarda ön planda olmak isteyebilirsiniz. Plüton transiti eğer kişisel haritanızda uyum içerisinde ise dostlar ile birlikte kendinizi yüksek bir platforma çekebilirsiniz. Haritanızda olumsuz etkiler alıyorsanız, arkadaş çevrenizde entrikalar ve kayıplar yaşayabilirsiniz. 

Sevgilerimle

Berna Atay 

 
Toplam blog
: 19
: 4343
Kayıt tarihi
: 30.08.13
 
 

Astroloji sevdalısı olarak, yazılarımı sevgili Milliyet Blog okurları ile de paylaşmak istedim. G..