- Kategori
- Yemek - Mutfak
- Okunma Sayısı
- 1321
Poaça

125 gr. tereyağı (eritmeden)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 tatlı kaşığı sirke
1 yumurta
1 paket kabartmatozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İÇİ:
4 büyük boy haşlanır. 2 orta boy soğan doğranıp sıvıyağ'da kavrulur.Maydanoz.pul biber. tuz ve karabiber eklenip patates de katılıp iyice kavrulur.
HAMUR YAPILIR.BİR GECE BUZDOLABIN'DA BEKLETİLİR.
Hamur ceviz büyüklüğün'de parçalara bölünür.Elle yuvarlak açıp iç konur. Mekik şekli verilir. Galeta ununa bulanıp yağlanmış tepsiye dizilir. 180 derecede pişirilir. AFİYET OLSUN...
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

iç malzemesi için 4 büyük boy haşlanır demişsin ama ne haşlanacak anlamadım.
sevtap özer 29.09.2009 12:44- Cevap :
- Patates hiç dikkat etmedim. 30.09.2009 16:08
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!