Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
1321
 

Poaça

Poaça
 

125 gr. tereyağı (eritmeden)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 tatlı kaşığı sirke
1 yumurta
1 paket kabartmatozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İÇİ:
4 büyük boy haşlanır. 2 orta boy soğan doğranıp sıvıyağ'da kavrulur.Maydanoz.pul biber. tuz ve karabiber eklenip patates de katılıp iyice kavrulur.

HAMUR YAPILIR.BİR GECE BUZDOLABIN'DA BEKLETİLİR.

Hamur ceviz büyüklüğün'de parçalara bölünür.Elle yuvarlak açıp iç konur. Mekik şekli verilir. Galeta ununa bulanıp yağlanmış tepsiye dizilir. 180 derecede pişirilir. AFİYET OLSUN...

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

iç malzemesi için 4 büyük boy haşlanır demişsin ama ne haşlanacak anlamadım.

sevtap özer 
 29.09.2009 12:44
Cevap :
Patates hiç dikkat etmedim.  30.09.2009 16:08
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 20
Toplam yorum
: 3
Toplam mesaj
: 8
Ort. okunma sayısı
: 2121
Kayıt tarihi
: 13.06.09
 
 

1973 Rize doğumluyum. Kız Meslek Lisesi mezunuyum. El nakışı, yerel dokuma ve okuma yazma hocalığı y..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster