Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '07

 
Kategori
Haber
 

Podyumlarda türban darbesi

Podyumlarda türban darbesi
 

35 yıl çalıştıktan sonra emekliye ayrıldım. Büyük kentin kalabalığından, tozundan, gürültüsünden kaçıp bir kıyı köyüne yerleşmeye karar verdik eşimle birlikte. Çocuklar da desteklediler ve göçmen kuşlar örneği güneye uçtuk. 35 yıllık hizmetten sonra bir eşarp parası kadar olmayan aylığımla toprağı da dantel gibi işleyerek yaşayıp gittiğimizi zannederken: Bu yılın modasının ipek eşarp olduğunu öğreniverdim. Podyumlarda türban darbesi olmuş…

Şimdi ben bir aylık maaşımla ipek bir eşarp bile alamayacağımı da bu arada dehşet içinde öğrendim. Bu moda beni bunalıma sokmaz da ne yapar? İpek eşarp almak da yetmiyormuş bir de baştan kaymaması için altına pamuklu bone takmak gerekiyormuş.

Habere bakar mısınız?

"TÜRKİYE’de yılda 70 milyon adet eşarp satılıyor. Bir milyar dolar büyüklüğe ulaşan pazarın yüzde 85’ini başörtüsü oluşturuyor. Son 5 yılda bu alanda üretim yapan firma sayısı 100 den 250’ye çıktı. Sektördeki asıl patlama ise fiyat 400-700 YTL olan saf ipek ve sınırlı sayıda üretilmiş eşarplarda yaşanıyor. İthal eşarpların fiyatı asgari ücrete çok ciddi fark atıyor. Çoğu başörtüsü olarak kullanılan eşarpların fiyatı Escada’da 490, Emillio Pucci’de 490, Burberry 450 YTL’yi buluyor. Vakko, Beymen, Aker gibi firmaların ürettiği ipek eşarpların fiyatı ise 50 ile 250 YTL arasında değişiyor. Sentetik eşarpların fiyatı 5-15 YTL arasında değişirken, satenlerde 70 YTL’ye kadar çıkabiliyor. Ayrıca, başörtüsünün kaymasını önleyen pamuklu bonelerin fiyatı 3-10 YTL arasında.

EL YAKAN FİYATLAR: Lüks markaların koleksiyonlarına aldığı türbanın fiyatı ise Türkiye’deki asgari ücretin iki katından fazla. Prada’nın yeşil, pembe ve kestane rengi saten türbanları 695 ile 710 dolar arasında bir fiyattan satılıyor. Ralph Lauren’in koleksiyonundaki geleneksel Sih türbanına daha yakın olan büyük, parlak broşlu siyah türbanın fiyatı 600 dolar. Broş olmadan türbanın fiyatı ise 475 dolar." (1)

Bu kadar haber biraz fazla geldi bana.

Saçlarımı rüzgarda savurmadıkça rüzgar ne işe yarar.

Güneş ışıkları saçlarımın telleri arasında dans etmedikçe güneş ışınları ne işe yarar. En güzel şarkıları söyleyen yağmur damlaları saçlarımın arasında parlamadıkça yağmurlar ne işe yarar.

Denize girdikten sonra saçlarım güneşin sıcaklığında ve rüzgarın esintisinde bir eşarba kurban edilerek kurutulamayacaksa ben ne yapayım bir aylık maaşımdan daha fazla olan o eşarbı… Bir sandala binsem, açık denizde yol alsam, boynuma bağladığım marka bir ipek eşarbı rüzgarın esintisine göre gökyüzüne savursam diyeceğim demesine de hiç şansım yok...


http://www.haberturk.com/haber.asp?id=19990&cat=130&dt=2007/04/12>

 
Toplam blog
: 222
: 1359
Kayıt tarihi
: 22.07.06
 
 

Matematik öğretmeniyim. Liselerde okutulan MEB Talim Terbiye Kurulundan onaylı matematik ders kit..