Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Poğaça

Poğaça
 

Nar gibi kızarmış poğaça kokusu insanı karnı tok olsa bile yemeye teşvik eder. Beş çaylarında, sabah kahvaltılarında, doğum günleri ve başka özel günlerde vazgeçilmez bir şaheserdir. Sıcak bir çay eşliğinde insanın hem içini hem ruhunu ısıtır. Çocukların annelerine yapması için sürekli baskı yaptığı güzel tatlardan biridir. 

Malzemeler: 

3 Yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker,  

1 su bardağı süt veya yoğurt,  

1 su bardağı sıvı yağ, kabartma tozu veya 2 çay kaşığı karbonat,  

150 gram beyaz peynir, bir tutam kıyılmış maydanoz,  

Aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığına yakın, ele yapışmayacak kıvamda) 

YAPILIŞI: 2 yumurta sarısı ve 3 yumurta akı iyice çırpılır(bir yumurtanın sarısı hamurun üstüne sürülmek üzere ufak bir kaba ayrılır.) içine sırayla tuz, şeker, yoğurt, yağ, un ve kabartma tozu konulur. Ele yapışmayacak derecede olunca hamur 5 dakika buzdolabında dinlendirilir. El biraz yağlanarak hamur küçük toplara ayrılır. İçine çatalla ezilmiş beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanoz konularak hamur kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek fırında 180-200 derece hararetli fırında pişirilir. 

Afiyet olsun, mutlu ve huzurlu günler sizinle olsun 

Sibel Koçarslan 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..