Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '13

 
Kategori
Güncel
 

Polis bu ülkede üvey evlat değil

Bu yazıdan gerçekten çevre için eyleme katılmış, hiçbir şekilde taşa – şişeye başvurmamış, yakıp yıkmamış kişiler tenzih edilmiştir.

ÖFKELİYİZ!

Tüm halkı iç savaş mı çıkacak yarabbim nedir bu diye diken üstünde beklettiğiniz için, hak hukuk arıyoruz derken, bu milletin polisini taşladığınız için, polisi bir haftadır rahat uyutmadığınız için, bir polisimizi şehit ettiğiniz için, iki gence yaşamının baharında ölümü tattırıp ailesine evlay acısı yaşattığınız için, yolları kapatarak halkın ulaşım hakkını elinizden aldığınız için, engelli asansörlerini paramparça ederek engelli vatandaşımıza bir engel daha çıkardığınız için, hiçbir suçu günahı olmayan esnafın, malını yağmalayıp dükkanına zarar verdiğiniz için, aynı esnafın sizler yüzünden, kaç gündür dükkanını açmaya cesaret edemediği ve açanlarında iş yapamadığı için, demokratik hakkım eylem yapmak, diye bas bas bağırırken diğerlerinin tüm demokratik haklarına engel olduğunuz için, evine barkına ulaşmaya çalışan araçları durdurup, neden kornaya basmıyorsun diye sorguladığınız için, sizi destekleyenleri objektif, polisin yaptığının orantılı ve emirler doğrultusunda olduğunu söyleyenleri yandaş medya ilan ettiğiniz için, kentimizin merkezini, savaş alanından farksız hale getirdiğiniz için, belediye otobüslerinin sizin yüzünüzden bazı noktalardan geçemediğinden, vatandaşın “e ben şimdi nasıl giderim” diye kara kara düşünmesine sebep olduğunuz için, tek yakaladığınız polis memurları linç etmeye kalktığınız için, trafikteki polis aracını taşladığınız için, polisi yeniyetme gençlere ve çocuklara şu an yaptıklarınızla “öcü” olarak tanıttığınız için, sosyal medyadan yaydığınız asparagas bilgilerle herkesi tedirgin ettiğiniz için öfkeliyiz.

BİZ POLİSİMİZİ YEDİRTMEYİZ!

Asayiş ve güveni sağlamak için günlerdir didinenleri size ezdirmeyiz! Her fırsatta yardım istediğimiz teşkilatın personelini size yem etmeyiz! Halkla polisi birbirine düşman kesilmesini asla istemeyiz! Polisin öcü olmadığını hepiniz en az bizim kadar iyi biliyorsunuz! Şu günlerde ise tüm gerçeklere sırt çevirmiş durumdasınız, polisi yerden yere, duvardan duvara vurmak için fırsat kolluyorsunuz. Asparagas haberle beyazların beyazı bu mesleği lekeliyorsunuz.

FAKAT BİZ BU OYUNA GELMEYİZ!

Polisler akların en akı, bir meslek olduğu için en ufak kirde leke gösterir. Bunun için akbaba gibi polisin üzerine çökmüş, açık arayanların farkındayız! Biz her daim polisimizin arkasındayız. Emir verenler bile verdiği emirden yan çizmiş olabilirler fakat biz onların emir kulu olduklarının bilincindeyiz. Çoğu erkek çocuğu "Büyüyünce ne olacaksın?" sorusuna "Polis" yanıtını verirken biz provakatörlere polisin imajını çizdirtmeyiz.

ALTIN ÇAMURA DÜŞSE DE ALTINDIR!

Provakatörler tarafından sağcı – solcu , o – bu karşı karşıya getirilip ülkeyi tam bir kaos ortamına çekmek isterlerken, polisin huzuru sağlamak için harcadığı emeği görmemezlikten gelmeyiz. Altın çamura düştüğünde nasıl değerinden zerre kaybetmiyorsa, Türk polisi de atılan taşlardan, çamurlardan sonra da saygınlığını yitirmeyecektir.

EL İNSAF DİYORUZ!

Onlar kanun adamı, sizin yaptıklarınız karşısında çoğu zaman dişleri sadece dudaklarını kanatıyor.

Yanlışa ve zulme karşı dimdik duranların, kaç gündür evine hasret kalanların, bu ülkenin şerefi olan polislerin üzerinden kirli ellerinizi çekin!

ONLARINDA İNSAN OLDUĞUNU UNUTMAYIN!

Siz onların kafasında kask, elinde gaz, belinde cop ve silahla delikanlılık yaptığını söyleseniz de bunlar onlar için sadece resmiyetin bir parçasıdır. Onlar sizlerle aralarındaki tüm duvarları yıktılar, tüm perdeleri kaldırdılar, acı hatıraları-yanlışları-günahları gömdüler, hatalarıyla çekinmeden, kaçmadan yüzleştiler. Aynasızlıkları tarihe gömüldü...

SIRF POLİS DİYE YARGISIZ İNFAZ YAPMAYIN!

Kimsenin onuruna gururuna yediremeyeceği hakaretleri polis için kullanmayın, onlarında insan olduğunu, sizin için, bu ülke için gerekli olduklarını, eviniz yandığında – sel bastığında – dolandırıldığınızda – geceleri sokağınız köşe başında – gittiğiniz konser alanında ve hayatın tam içinde onların sizler için her daim hazır olduklarını unutmayın! Onları gördüğünüzde yolunuzu değiştirmeyin.

BEŞER ŞAŞAR DA POLİS ŞAŞMAZ MI?

Onların da bir ailesi olduğunu, sinirlenebileceklerini, üzülebileceklerini, gülebileceklerini, çoğu zaman dişini sıksalar da ağlayabileceklerini, tüm dert ve belalar için var olduklarını, her insan gibi onlarında hata yapabileceklerini, aldıkları emirler doğrultusunda hareket ettiklerini, emir gelmediğinde evlerine dahi gidemediklerini en önemlisi de onlarında duyguları olduğunu unutmayın.

Üstünde robocop var diye onları robot sanmayın.

 
Toplam blog
: 37
: 219
Kayıt tarihi
: 05.10.12
 
 

Anadolu İletişim Meslek Lisesi & Radyo TV mezunuyum. Özel bir radyoda çalışmaktayım, köşe yazarlı..