Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '11

 
Kategori
Sosyoloji
 

Polis Murat'ın örnek davranışı

Polis Murat'ın örnek davranışı
 

Gazeteci ve Yazar kimliğini çeyrek yüzyıla yakın süredir sürdüren "Alternatif" program yapımcısı ve sunucusu Sebahattin Önkibar'ın Ulusal Tv'deki Cumartesi akşamı program konuğu, MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu'ydu.

Tempolu programda, gündemde öne çıkan haberler tartışılırken, program sonuna doğru Milletvekillerine yapılacak olan zamlar konuşuldu.

Halaçoğlu; "Yaşamım boyunca para ile işim olmadı, ben zam için olumsuz oy kullandım, zamı istemeyenlerdenim"

Önkibar; "Tebrik ederim"..

Halaçoğlu devam etti; "..ama biliyorsunuz, mecliste misafirlere yemek yediriyoruz, seçim bölgelerine gittiğimizde para isteyenlere yardımda bulunuyoruz, yurtdışına gittiğimizde harcırah almıyoruz, sadece Otel ve yol masraflarımız karşılanıyor, yemek paralarını alamıyoruz"..

Acı acı güldüm.

Adam, "Para ile işim olmadı" diyor, yemeğin hesabını yapıyor. Olumsuz oy kullandığını ifade ediyor, Milletvekilerinin mağduriyetinden söz ediyor.

Ne yaman çalışki değil mi?

Sistemdeki çarpıklıkları sayarak bitiremeyiz.

Bir Milletvekili, iki veya beş yıl görev yapıp emekli oluyor, emekli maaşını alıyor, tekrar Milletvekili seçilirse, hem emekli maaşı hemde Milletvekili maaşını alıyor.

Ülke'deki memur-işçi-dul-yetim-emekli-sakat ve yaşlılık aylıklarına baktığımızda, acı tablo ile karşılaşrken, Milletvekillerine bu duble kıyaklık nereden geliyor?

Bir de yetmiyormuş gibi gece yarısı zam operasyonu yapılıyor..

Bakın, mağazamın yakın çevresinde görev yapan, sık-sık görüştüğüm Murat Polis ne yapıyor?

Geçtiğimiz günlerde makamına ziyarete gittiğimde, masasının üzerinde birikmiş damacana su kapaklarının ne işe yaradığını sordum.

Polis Murat; "Biriktirip, engelli vatandaşlara akülü bisiklet alacağım" dedi..

Şu örnek davranışa bakar mısınız?

Ortalama iki buçuk-üç milyon engelli vatandaşa bisiklet alımı için karar alamayan Milletvekilleri, kendi maaşlarının arttırılması için birer elin kaldırmaları yetiyor. Üstelik gece yarısında!

Siz şimdi gelin de genel seçimlerde oy kullanın..

Hadi ordan!

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..