Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '10

 
Kategori
Güncel
 

Polis nezaretinde tecavüz

Polis nezaretinde tecavüz
 

İsviçre polisi, hayat kadınlarının işlerini daha fazla mahremiyet içinde yapabilmelerini sağlamak için arabayla içine girilebilen "seks kutuları" inşa etmeyi planlıyor.

Ayrıntıları ekte verilen bu haberi okuyunca ilk akla gelen mantıklı soru, “Vay be ileri memleketi görüyor musun, adamlar neler de düşünüyorlar oluyor?” ister istemez. Adamlar yasal olan fuhuşu bile belirli bir yapıya sokmak için düşünüp çalışma yapıyorlar. “Ne özgür memleketler var dünyada!” diyorsun. Konuya bir de ters açıdan baktığında aslında bizdeki özgürlüğün daha fazla olduğunu görüyorsun aslında. Fuhuşu kim yapar erkekler. Peki biz de erkekler ne yapıyor? Bunun için geneleve falan mı gidiyorlar? Yoksa başka türlü uygulamalar mı var memleketimde?

Bizde tecavüz var. herhangi bir masum genç kızımıza tecavüz mü ettin, en kötü ihtimaller bir hafta yatar çıkarsın. Otopark tuvaletinde turiste tecavüze yeltenmiş otoparkçının biri kadının idmanına polis yetişmiş, 2 gün sonra serbest kalmış. Başka bir adam kız arkadaşına tecavüz ediyor. Hapiste bir süre kalıp serbest kalınca kız canına kıyıyor. Baldızına tecavüz ediyor biri suç makinası olduğu anlaşılıyor, adamın yaptığı en hafif suç tecavüz çıkıyor, tecavüzden serbest kalıyor. Biri keçiye tecavüz ediyor, keçi kedi maması olacak adam serbest kalacak. Biri hastaneye baygıngelmiş hastaya tecavüz ediyor, adam hasta bakıcı çıkıyor. Bir beldenin ileri gelenleri; öğretmenler, askerler, esnaf iki küçük kıza tecavüz ediyor, olay Güney Doğu’da geçince olur böyle şeyler deniyor ve kapatılıveriyor.

İsviçre’de polisler fuhuş işleri için özel kutular yapacaklarmış, herkes işini özgürce yapsın diye. İsviçre’yi özgür bilirdik. Halbuki bizde daha fazla özgürlük varmış. Yaptığı yapanın yanına kar kalırmış. Polisler bizde tecavüz zanlılarını elleriyle teslim ederler adam bir iki gün sonra diğer kapıdan çıkar gider. Bizdeki tecavüz özgürlüğü İsviçre’ye on basar. Biz de her şey serbest. İleri demokratik bir ülke olma yolunda ilerlediğimiz için sanırım bu durumlar.

Haberin devamı;

Hürriyet, 31 ağustos 2010

Polis nezaretinde fuhuş

İsviçre polisi, hayat kadınlarının işlerini daha fazla mahremiyet içinde yapabilmelerini sağlamak için arabayla içine girilebilen "seks kutuları" inşa etmeyi planlıyor.

İsviçre'nin başkenti Zürih'te polis, evleri, hayat kadınlarının çalıştığı "red light district" olarak anılan bölgesine bakan vatandaşlardan binlerce şikayet gelmesi üzerine kolları sıvadı.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, Zürih polis şefi Daniel Leupi, hali hazırda Almanya'nın Essen ve Köln gibi şehirlerinde kullanılan ve fahişelerin daha "gözden uzak" bir şekilde çalışmalarını sağlayan "seks kutuları" önerisinde bulundu.

Basit metal çitlerden yapılan ve üzerleri kapalı olmadığı için aslında tam olarak kutu da denemeyecek bölmeler, müşterilerin araçlarıyla içine girebileceği genişlikte.

Bölgede oturan biri, "Güpegündüz her türlü şeyi yapıyorlar ve bunun sürekli gözümüzün önünde olmasından bıktık usandık" derken, polis sözcüsü Reto Casanova, "Fuhuştan kurtulamıyoruz, o zaman onu nasıl kontrol edebileceğimizi öğrenmek zorundayız" diye konuştu.

Bazı kesimler ise zaten sürekli tehlike altında olan fahişelerin bu "kutuların" içinde daha fazla şiddete ve tehlikeye maruz kalabileceklerini belirterek uygulamayı eleştiriyor.

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..