Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '11

 
Kategori
Güncel
 

Polis tokatlamanın bedeli...

Polis tokatlamanın bedeli...
 

Bu ülkede bazıları demokrasi ve barışı kendi çıkarları için kullanıyorlar.

Oysa demokrasi ve barış evrensel bir kavram olup, hayatın her alanında hayata geçirilmesi gerekir.

Örneğin ülkemizdeki demokrasi ve barış şampiyonları, uygulamaları ile demokrasi ve barış’a ihanet etmektedirler. Barış isteyenler ülkeyi savaş alanına çevirmekte bir sakınca görmemektedirler. Demokrasi; onlar ve iktidar sahipleri için sadece bir ‘araçtır!

Demokrasi’nin arkasına saklananlar, maalesef nerede ortaya çıkacaklarını bilemedikleri için ülkemizin önüne ket koymaktadırlar.

Yıllardan beri barış ve demokrasi diyerek ülkeyi bölmeye çalışanlar, bu emellerine ulaşamayacaklarını bilmelerine rağmen, içi boş ‘açılımlardan’ aldıkları cesaret ile her geçen gün eylem ve söylemlerini arttırmaktadırlar.

Hatırlarsanız, ülkeyi bölmek isteyenler Habur’da törenlerle karşılanmış, ardından kurulan ‘Çadır mahkemeleri’ ile 7 dakikada yargılanarak aklanmışlar ve üstü açık seçim otobüsü ile 4 saatlik yolu 24 saatte alıp, halkı(!) selamlamışlardı!

Bu kadarla kalsa iyi! Dahası var bu “Kahramanlar” devlet protokolünde ağırlanmışlar, açılış törenlerinde kurdele kesmişler, her gittikleri bölgede ‘kahramanlar’ gibi karşılanmışlardı.

Sonra ne oldu?

İçi boş açılımların ülkeyi bir felakete sürüklediği görülerek, bir türlü içi doldurulamayan açılımlara bir son verilmişti. Açılımın rüzgârı ile AKP bir dönem daha seçim kazanmış, seçimlerden sonra terör örgütü ile yapılan anlaşma bozulduğu için birçok şehit vermiştik.

Ülkemizin belli bölgelerinde, belli zaman dilimlerinde olaylar bir bahane ile artar. Falancanın doğum günü,  filancanın yakalanma günü, bayramdı, seyrandı, nevruzdu gibi…

Hatırladınız mı? Böyle önemli(!) bir günde (Nevruz kutlamalarında) belli bölgelerimizde çıkan olaylarda ortalık savaş alanına çevrilmişti.

Neden?

Ülkeye barış ve demokrasi gelsin diye!

Hani bu olayların birisinde, bir Başkomiser barış ve demokrasi şampiyonu bir partinin milletvekili olan Sabahat Tuncel’den tokat yemiş ve bu tokat ülkenin bütünlüğüne atılmış gibi kabul edilmişti.

Barış ve demokrasi adına, Başkomiser’e tokat atan Sebahat Tuncel, o polise tazminat ödemeye mahkûm edildi! Evet, yanlış okumadınız, Sebahat Tuncel, Başkomiser’e 10 TL manevi tazminat ödeyecek...

Konya’da Polis Emeklileri Derneği, Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde geçen 21 Mart’taki Nevruz kutlamalarının ardından çıkan olaylarda Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Başkomiser Murat Çetiner’e tokat atıp hakaret eden BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel hakkında açtığı manevi tazminat davasını kazandı. Konya 3’üncü Sulh Hukuk Mahkemesi, Tuncel’in 10 TL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Kararı Konya 3’üncü Sulh Hukuk Mahkemesi verdi. Ve dava 13 Aralıkta sonuçlandığı.

Olay iki yönüyle ilginç!

Birincisi; ülkenin güvenliğinden sorumlu bir görevliye tokat atmanın bu kadar ucuz olmaması gerekiyor. Bundan böyle önüne gelen polise, jandarmaya, sahil güvenlik mensuplarına, gümrük memurlarına tokat atıp, alın 10 lirayı(!) derse bu kararı veren mahkeme aynı kararında ısrar edecek mi?

İkincisi; ülkede barış ve demokrasi havariliğini kimseye bırakmayan ve her dönem böyle basit olaylarla gündeme gelenlerin icraatlarına bir bakmakta fayda var.

Bölgenin en önemli sorunu ne?

İşsizlik ve açlık!

Barış ve demokrasi şampiyonları ne yapıyor?

Ne iş, ne aş!

Ne var?

Bol bol barış ve demokrasi…

Neyse; bu kararı gördükten sonra, sokağa çıkıp birkaç polis mi tokatlayayım diye aklımdan geçiriyorum!..

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..