Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '11

 
Kategori
Güncel
 

Polise atılan tokat koltukta oturmanın bedeli mi?

Polise atılan tokat koltukta oturmanın bedeli mi?
 

Polise atılan tokat ileri demokrasinin neresinde… 

Açılım adı ile sürekli verilen tavizler BDP ve PKK’ya adeta istediğini yapma hakkı tanımış gibi gösterilse de bu olan olaylarda asıl cesaret verici nokta siyasi iradenin birkaç oy uğruna İmralı kaymakamını muhatap almasıdır. 

Olan olaylara bakınca ve yapılan açıklamaları dinleyince birden aklıma geldi… 

Meşhur Jet Fadıl bunlardan daha mı? Büyük suçluydu diye… 

Yemin etmesine bile fırsat verilmeden milletvekilliği düşürülmüştü. 

Tabi bu olayda siyasi irade çıkarları için hareket etmişti. Öyle olmasa Jet Fadıl’a otel için bedava arazi verilir miydi? Hatta bu Pazar gelip tam kadro törenle inşaat açılışını milletvekilliğini düşürenler neden yapsın. Belki de bir minnet borcuydu bu ödedikleri Jet Fadıl’a… 

Peki sormadan edemeyeceğim; polise tokat atma, taş atma, Atatürk’ü yuhalatma vatana millete hakaret etme suç değil mi? 

Yoksa buna sessiz kalan siyasi idare buna sessiz kalarak ve gerekeni yapmayarak acaba başka bir minnet borcunu mu? Ödemekte… 

Yapılan açıklama ise bence tam bir hakaret niteliğinde bu durumun İmralı kaymakamı ile görüşüleceğini açıklayanlar en az o polise tokat atan kadar milli değerleri küçük düşürmüştür. Utanç verici bir açıklamadır bu… 

Madem ki siyasetçiler milletvekilliğini dokunulmazlıkları kullanmak için seçiyorlar o zaman bu dokunulmazlıklar Türk Milletine zarar veriyor demek değil mi? 

Ben bir Türk vatandaşı olarak korkmuyorum, peki beni temsil eden milletvekilleri benden mi? Korkuyor da dokunulmazlık zırhına bürünüyorlar. 

Bu zırh bir noktada oraya gelenlere çalın çırpın, terör yaratın bak biz sizlere dokunulmazlık verdik aklınıza eseni yapabilirsiniz demek değil mi? 

Sen temsil ettiğin Milletin kendini sorgulamasından ve denetlemesinden korkuyorsan o makama çalmak ve kendi çıkarlarını sağlamak için gelmişsin demek değil midir? 

İşte bu yüzdende o noktaya gelirken verdiğin tavizler neticesinde bu olan olaylara sadece seyirci kalıyorsun. 

Burada asıl olan bunların dokunulmazlıktan aldığı cesaret değildir. Asıl olan siyasi idarenin koltuk uğruna güçlerle yaptığı anlaşmalarda vermiş olduğu tavizlerin bu terör yandaşlarına verdiği güçtür. 

Bu tokat burada koltuk uğruna verilen tavizlerin attırdığı bir tokattır… 

Saygılarımla 

Burçak YAZICI 

 
Toplam blog
: 168
: 1098
Kayıt tarihi
: 02.07.10
 
 

4 kasım 1996 yılında İstanbul'da dünyaya geldim. Bu sene ilköğretimden mezun oldum. Okul hayatımd..