Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '14

 
Kategori
Haber
 

Polislere Malatya neden şarktan çıkarıldı?

Polislere Malatya neden şarktan çıkarıldı?
 

Malatya ani bir kararla zorunlu şark hizmetinden çıkarıldı.


Emniyette bu yıl yapılacak olan şark tayinleri takvime uygun olarak gidiyordu. Polisler bu yıl şark tayinleri için tercih bile yapmıştı ancak; 17 Aralık operasyonundan şark tayinleri de etkilendi. Polisler şark için tercih bile yapmış olmasına rağmen Malatya şark illerinden çıkarıldı? Malatya'nın ani bir kararla şartan çıkarılmasındaki etken 17 Aralık operasyonunda gizli.

17 Aralık operasyonu sonrası en çok etkilenen kurum hiç şüphesiz Emniyet oldu. Operasyon sonrası başta Emniyet Müdürleri olmak üzere bir çok Emniyet Mensubu'nun yeri değişti, açığa alındı ve meslekten ihraç edilen bile oldu. Emniyetteki bu 17 Aralık etkisi tayinlerde bile kendisini gösterdi. Polislerin tayinlerinde 3 bölgeye ayrılma tasarısı ani bir kararla rafa kaldırılırken şimdi de şark tayini için tercihler yapıldıktan sonra torpilli il olarak bilinen Malatya ani bir kararla şarktan kaldırıldı. Malatya'nın ani bir kararla şarktan kaldırılmasının nedeninin tayinlerde en büyük torpili Cemaat'in yaptığı şüphesi olduğu düşünülüyor. Birçok Cemaat mensubunun Malatya için torpil yaprıtırabileceği şüphesiyle Malatya ani bir kararla şarktan çıkarılmasında etken olduğu düşünülüyor.. Böylece hükümet cemaat mensublarının emniyette iyi yerlerde ve iyi illerde çalışmasının önüne geçmiş olacak.

Malatya'nın şarktan kaldırılmasının yanında Tunceli'nin şark süresi 2 yıldan 3'e çıkarılırken Artvin'in şark süresi ise 4 yıldan 3 yıla düşürüldü. Bakalım Emniyetteki tayinlerdeki yönetmeliklerde bundan sonra ne gibi değişiklikler daha gerçekleşecek?

 
Toplam blog
: 138
: 10449
Kayıt tarihi
: 03.06.10
 
 

Müzik dinlemek (Türkçe Pop) ve futbol maçı (özellikle Beşiktaş maçları) izlemekten hoşlanıyorum. ..