Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '09

 
Kategori
Eğitim
 

Polislerimiz

Gecemizin, gündüzümüzün emniyetini sağlayan , başımız sıkışında aradığımız , zor şartlar altında görev yapan polislerimizin haftasındayız.

Devletler içeride ve dışarıda kendisini korumak amacıyla teşkilatlanmak durumundadır. Bizim acımızla acı çeken, kederimize ortak olan polisimizdir.

Olayların engellenmesini sağlayan , suçluları yakalayan , kendi canından çok vatandaşının canını düşünürler. Daha dün denecek kadar zaman önce , polis amirimizin birini en büyük metropol de şehit verdik.

Kaç gün takip edildi bilmeyiz suçluyu yakalamak için. Elbette her mesleğin sıkıntılarda vardır. Bizler geceleri uyuruz. Gündüzleri dinleniriz.

Diyelim ki, şehir içinde veya dışında trafikteyiz, bildiğimiz kuralları uygulamadığımızda karşımızda buluruz. Bunu ceza yazacak bahane arıyor diye algılamak doğru değildir.

Bizim canımızı düşündükleri için hem uyarı , hem de hak ettiğimiz cezayı uygulamaları gerekir. Trafik kurallarına ciddi anlamda uymamız gerektiğini bilmemize rağmen uymuyoruz. Tabi ki bedeli ağır olabiliyor.

Görevini en ciddi anlamda yapıyorlar ki devletimizin , milletimizin güvenini kazanmışlardır. Eskiden anlatırlardı şehre gittim. Adresi “polislerden birisine sordum” bana yardımcı oldu diye.

Uzak diyarlara gidince bende “adres” sormam gerekirse “polislerimize “ güvenimden dolayı onlara sorarım adresleri.

Herkese sorulmaz ki, insanların niyetleri farklı olabiliyor. Ama dediğimiz gibi bilmediğimiz yeri ilk soracak kişi olarak polislerimizi biliriz.

Polislerimizin sabırlarına hayran olmuşumdur. Kendi içinden çıkan kişilere taş atan vatandaşına dayanıyor, sabrediyor. Maçların başlangıcında , bitiminde hakemlerimize etten duvar oluyorlar.

Polisimizin suçu nedir ki, ona taş atılır. Saldırılır, olayları önlemek için güvenlik önlemi alırlar maçlardan önce , maçların bitiminde bakarsınız fanatik taraftarlar saldırmışlardır.

Maça hiç müdahalesi olmayan polislerimize niçin saldırırlar anlamam. Görevini sadakatle yapan vatan evlatlarımızın bütün zorluklara göğüs germelerini takdir etmemiz gerekiyor.

Ülkemizin yapısından kaynaklanan sıkıntılardan dolayı belki hiç dinlenemeden görevlerini itinayla yapıyorlar. Meslek olarak sıkıntıları fazlada olabilir.

Hiç aklımıza gelmeyen olaylar oluyor. Olayların faillerinin yakalandığını duyunca şaşırıyoruz. Demek ki burada ki , suçu o işlemiş öyle mi diyerek hayret ediyoruz. Suçlu yakalandığı zamanlar.

Birkaç olayların çözümünü gazetelerden okuduğumuzda hayret etmemek mümkün değil. Konya’ da yaşanan cinayet zanlısını evde ki salata yapılışından Manavgat ‘ta yakalamak.

Tırnakta ki kan izinden, on iki metre karelik halıyı inceleyerek , saç telinden , bileziği için öldürülen yetmiş sekiz yaşındaki kadının zanlıları.

Eldiven giyerek evde ki kasayı boşaltan ve son sigarsını yaktığında boş paketi atarak , onu ihmal etmeden suçluyu tespit eden yine bizim polislerimiz.

Suçluların takibinde ki başarının ardında eğitimin , disiplinin , amirlere duyulan saygının , vatan sevgisinin ve görev bilincinin etkisi diyebiliriz.

Suçluların yakalanmasında ki başarılarına hayran olmamak mümkün değildir. Bazılarımız polislerimizi eleştirseler de , eleştirilerine katılmıyorum.

Kışın o soğuk gecelerinde polis minibüsünün içinde akşamdan sabaha kadar nöbet tutarlar. Gece veya gündüz nereden ihbar gelirse anında oradadırlar.

Kışın tuttukları nöbetin ne kadar zor ve zahmetli olduğunu hiç düşündük mü? Yağmur, kar , çamur demeden trafik akışını sağlayanlar bizim polisimiz.

Bolu dağında ki trafik akışını kışın lapa lapa kar yağarken izlediğimizde biz üşüyoruz. Birde orada görev yapan bizim polisimizi düşündük mü hiç?Evimizde sıcacık ekranda polislerimizin görevlerinde ki ne kadar zor şartlar altında çalıştıklarını insafla düşünmeliyiz.

Yağmur yağsa da, görevi varsa , bu gün yağmurlu görevimi yapmayayım demezler. Acı olayların tanıklarıdırlar. Kaza da ilk sarıldığımız , güven duyduğumuz kişilerdir.

Şüphelilerin korkulu rüyalarıdırlar. Görevlerini layıkıyla yaptıklarına inanırım. Çöpe bomba konur bakarız, vatan evladımız, canımız polisimiz tüm risklere rağmen etkisiz hale getirir.

Huzurun teminatı olan , canımızı düşünen, maddi manevi değerlerimizi koruyan polislerimize yardımcı olmalıyız.

 
Toplam blog
: 375
: 678
Kayıt tarihi
: 12.07.08
 
 

Mehmet Şener 1964 doğumluyum, Burdur-Gölhisar'da yaşıyorum. Doğum yerim Burdur/Atınyayla . Lisans..