Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '15

 
Kategori
Güncel
 

Politik Adalet

Politik Adalet
 

Siz küçükken hiç iki renkli çay yaptınız mı?
 
Bizim en büyük eğlencemizdi bir ara. 
 
Adalet deyince, politika deyince bu eğlenceli oyun geldi aklıma. 
Ne alaka?
...
Su ve çay birbirinden çok farklılar ama sürekli bir arada olmak zorundalar. Çay, su ve şekerin hizmetiyle rengini açar, kendini tatlanır.
Aslında su ve şeker bir araya geldiklerinde çayı dengede tutabilecek bir etkiye sahip.
Ama çay, ihtiyaçtan fazla su ve şekere müdahale ederse, bu iki dengeleyici etken çayın hükmüne girer ve bu durumda her ikisi de özünden çıkar. Tüm dengeler bozulur. 
Her zaman öz olması gereken su amacının dışına çıkar.
 
Şiddetin kadını-erkeği, genci yaşlısı yok. Bazı şeyler asla unutulmamalı. Yakın zamanda herkesin bilgidıği  ve takip ettiği örnekler olduğu için sadece ikisini yazıyorum. Daha niceleri var ruhları adalet bekliyor hala arafta...
 
Mersin’in Tarsus ilçesinde 11 Şubat günü öldürülen Özgecan Arslan ’a ilişki soruşturmada cinayetten iki gün sonra “gizlilik kararı” verildiği ortaya çıktı. Özgecan Arslan soruşturmasını yürüten Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı, Tarsus Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurarak, “Soruşturma genişletileceği ve delillerin toplanması zorunlu ve gerekli olması karşısında soruşturmanın gizli olarak yürütülmesine, şüphelinin, şüpheli müdaafinin ve şikayetçilerin dosyadan örnek almaları hususunun kısıtlanmasına karar verilmesini” talep etti.
Sulh Ceza Hakimi Elif Korkmaz da 13 Şubat’ta verdiği kararda, kısıtlamaya hükmedildi."
 
"Gezi Direnişi sırasında Eskişehir'de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasında karar verildi. 
Sanık Polis Yalçın Akbulut'a 12 yıl hapis. İyi halden 1/6 indirimle 10 yıl hapis cezası ve tutuklama kararı verildi. 
Sanık Mevlüt Saldoğan için 13 yıl hapis verildi. İyi halden indirimle 10 yıl 10 ay hapis tutukluluğun devamına karar verildi.
Polisler Mevlüt Saldoğan ve Yalçın Akbulut'un yaklaşık 1.5 yıldır cezaevinde yattıkları kaldıkları, denetimli serbestlikten yararlanacakları da hesaba katıldığında toplamda 2.5 yıl cezaevinde kalmaları bekleniyor."
 
 
Toplam blog
: 22
: 1914
Kayıt tarihi
: 05.07.14
 
 

Aslen ressam, biraz grafiker, tesadüfen televizyoncu, kendince okur-yazar, şu sıralar Beylikdüzü ..