Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '14

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Politik İkilem, Ekonomik Darbe

Politik İkilem, Ekonomik Darbe
 

Bir zamanlar 68 kuşağı vardı bizim hiç göremediğimiz ve belki bir daha sahip olamayacağımız bir kuşak. Bedenlerini toprağa, fikirlerini kitaplara gömdüğümüz bir kuşak. Dünyanın her yerinde uyutulduk. İngilizleri Beatles uyuttu, Araplar tam uykudan uyanacaktı İsrail müsade etmedi. Avrupa zaten yaralarını sarıyordu. Türkiye'de durum farklıydı. Halkı ikiye böldük sağ ve sol diye. İnsanların fikirleri sokaklarda çatışıyordu. Birbirini öldürmekte başarılı olamayanları zindanlarda çürütüyorlardı kimilerini ise dar ağacına gönderiyorlardı.

Bugün 68 kuşağının kitaplara gömdüğü fikirler yeni nesilin zihninde filizlendi, cesaret bulup sokağa çıktı. Bu sefer birbirini boğazlamaya yeltenmediler ama başkaları vardı karşılarında. Eskiden zindanlarda çürüten zihniyet artık sokakta öldürmekten çekinmiyordu. Çünkü meşru müdafaa idi, kaza kurşunları bedenleri delip geçerken geride boynu bükük aileler kalıyordu.

Zenginliği hep parada aradık; milli gelir arttı, ekonomi büyüdü, artık apartman dairelerinde oturuyoruz. Fakirlere 3 çocuk yapın diyoruz. Düşünün ki fakirlerin çocuklarının içmesi gereken sütü zenginlerin kedi köpekleri içiyor bu ülkede. Farkında değiliz ama birileri zengin olmaya devam ederken biz yerimizde sayıyoruz. Artık her ilde bir üniversite var değil mi aldığınız diploma ile hangi işi yapıyorsunuz? Kaç ay çabaladıktan sonra pes ediyorsunuz hayalinizdeki işi bulamadan? Cebinizde son model akıllı telefon var değil mi? Hangi para ile aldınız, emeğinizi kaç takside bölüp hangi bankanın kölesi oldunuz? Bütün Türkiye'yi bir İstanbul ile Ankara'dan ibaret olarak görmeyin. Zenginliğimizi doğu ile ne kadar bölüştük. Bırakın doğuyu bizim cebimize para girerken karşı komşumuz ne haldedir diye düşündük mü? Hayır tabi ki, üstüne üstlük artık komşularımızı ahlaksızlıkla suçlayıp ihbar eder olduk.

3.Köprü, İstanbul'a 3. Havalimanı hayaldi gerçek oldu. Birileri istemiyormuş kim ki onlar acaba? Dış mihraklar mı, içerde bizi çekemeyenler mi? Kimin parası ile yapacağız biz bu yatırımları. Binlerce öğretmen açığımız varken atayamadığımız öğretmenlere ödenmesi gereken paralarla mı, içdiğimiz sudan aldığımız nefese, tükettiğimiz alkolden çiğnediğimiz ekmeğe kadar ödediğimiz vergilerler mi yoksa? Kim bizi paçamızdan tutup çeken. Yoksa Don Kişot gibi yel değirmenlerini mi dövüyoruz. Düşman dediklerimizin parası ile yatırım yapan biz, onların parası ile zenginleşen biz, onların desteği ile iktidara gelen biz....Biz kimiz Allah aşkına!Yolsuzluğu sandıkta aklayıp, hukukun üstünlüğünü ayakkabı kutusuna saklayanlarız. Cami cemaatinin parasını faize yatırıp, depremzedeler için toplanan paralar ile duble yollar yapanlarız. İthal ettiğimiz gaz ile kendi vergi mükelleflerimizi zehirleyenleriz.

Borsa tepetaklak olmuş, kurlar yükselmiş, faizler tavan yapmış, enflasyon hedeften sapmış...Size ne kardeşim. Ekonomi büyüyorsa sana mı büyüyor, kötüye gitse kaybedecek neyin var ki! Emeğiniz hiçbir yerde para etmez sadece her gün karnınızı doyuracak kadar tabağınızı doldurur. O yüzden arkanıza yaslanıp kumandanızı elinize alın. Başkalarını doyarken, mutlu olurken, zenginleşirken izlemeye devam edin. Eğer uslu bir çocuk olursanız belki reklamlardan sonra uyuya kalır rüyanızda zenginleri bile görebilirsiniz....

http://muratkochan.blogspot.com/

 
Toplam blog
: 27
: 980
Kayıt tarihi
: 22.05.13
 
 

Cebi delik, gönlü zengin, kahkahası bol, hayatı sıradan ve sade yaşayan bir insan evladı. Ekonomi..