Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '15

 
Kategori
Güncel
 

Politik son moment

Politik son moment
 

google


Durumumuz bir facia ama yine de ona gülmeden edemiyorum. Herşeyin cılkı çıktı.

AKP hem koptu, hem koparmaya çabalıyor. Boyunu aşan durumlar yaratıyor habire. Hani, sonun başlangıcı, tarifleri olur ya, AKP reçete ve yemek tarifi gibi yazıyor onları.

MHP 13 yıldır bir parti değil. Bir cemaat bile değil. Bahçeli asimilasyonun dozunu çok kaçırdı. Kurdun dişleri sökülünce, değil eşşeğe, tavuğa bile madara oldu.

HDP, Hitler pozisyonlarına, Kamasutra’sal katkılarda bulunuyor. Uras ve Oran’ı tasfiye ettiği gibi, Önder’i ve 3-5 kuşak acemi politikacıyı daha, önce kullanacağını, sonra tasfiye edeceğini sanıyor ama yanılıyor. Baraj konusunda, kendini öyle kitledi ki olay, sonunda soytarılığa dönüşmüş olacak.

CHP, hep bildiğimiz gibi. Baykal’ın 30 yıllık Truva atlığından sonra Kılıçdaroğlu, partiyi ne deve, ne de kuş yaptı ve Ekmeleddin’i buldu. Şimdi de bula bula, Karayalçın’ı bulup geri aldı. Benim oğlum bina okur, döner döner gene okur.

Seçmen ve kitle, 70 yıldır bildiğiniz gibi hala, boynunda tabela ile dolanıyor: Zatlık oy.

İktidar seçkinlerinden medya, feleğini şaşırdı. Şapa oturdu. Matbu TC basını, olağan vadesinden 10 yıl önce kabiri boyladı.

Montaj sanayisi bile kalmadığından dolayı, işadamı da kalmadı. TÜSİAD, MÜSİAD, TÜMSİAD, Muppet Şov’un huysuz ihtiyarlar locasına döndü.

Ordunun başına gelen, pişmiş tavuğun başına bile gelmedi.

Siyasetçilerin halini yukarıda özetledik.

Ancak genel siyasal ortam, artık 2014 Almanya’daki gibi, küçük / yeni / marjinal / farklı partiler için potansiyel hazır olgunluğa geçti. Bu önemli.

Şerh: Bununla, İşçi Partisi’nin Vatan Partisi olmasını kastetmiyoruz: Kırk yıllık Kani, olmaz Yani. 4 TKP versiyonunu da kastetmiyoruz. Sol, eşcinsel, çevreci, Korsan, ateist, e-parti melezlenmelerini de kastetmiyoruz: Tüm bunlar / gündemler, Batı için 30-35 yıl önceki bayat konular.

Geriye kalıyor veya kalmıyor, her zamankince entellektüeller...

Bu sıralar televzyonlarda çok sık boy gösteren açık oturum, kapalı konuşum, tatlı su balığı, yarım-aydın enstalasyonlarını entellektüel saymıyoruz. Entelejensiya bile saymıyoruz, onlara para / ulüfe veren artık yok çünkü. AKP bile, kendi hempasal Yeni Şafak, Zaman, vd’cilerine neler yaptı, onu bile gördük.

Ancak, en güzeli boş kaldı: Gelecek.

1980-2015 gelecek ipoteği kabusu bitti. Eksodus var ve yol açık. E tabii, onu yürüyecek özgür beyinler henüz yok.

E olsun, doğmamış çocuklar var ya...

Gelecek hep gelir ve uzun sürer. Tarih de çook sabırlıdır. İnsan türü de çook yavaş öğrenir ama öğrenir.

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..