Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Politika durağı: Ana muhalefet programı

Politika durağı: Ana muhalefet programı
 

Cüneyt Arcayürek fıkra anlatıyor: Adam eve gelmiş, çocuğuna bakıp eşine sormuş: “bu çocuk kime benziyor” diye. Karısı hemen cevabı yapıştırmış: “sen tanımazsın”. Ve ardından Tuncay Özkan’ın kahkahası geliyor.

Politika Durağı Kanaltürk televizyonunda Pazar öğleleri canlı yayınlanan bir sohbet programı. Cüneyt Arcayürek ve Tuncay Özkan’ın katıldıkları program önce bir saat olarak başlamıştı, son haftalarda birbuçuk saat sürüyor. Haftanın politikasında konuşulan herşeyi bir kez de onlar konuşuyorlar. Bu hafta Cüneyt Arcayürek rahatsız olduğu için programa telefonla katıldı ve program kısa sürdü.

Politika Durağı’nı ülkemizde çok sesliliği ve gücü azalmış muhalefetin görevini yapan bir program olduğu için seyrediyorum. Özkan’ın cesur çıkışları, Arcayürek’in hoşsohbeti, aralarında şakalaşmaları, bir abi-kardeş havası ile programın nasıl başlayıp bittiğini anlayamıyorum. Politika Durağı, sanki Ana Muhalefet Programı.

Bu hafta tek konu vardı konuşulan: Aralarında Özkan, Arcayürek’in de olduğu bazı muhalif gazetecilerin banka hesaplarının incelenmesine yönelik bir belge hakkında yorumlar yaptılar. Emin Çölaşan ve Mustafa Balbay’ın ortaya çıkardıkları belgenin aslında bütün basına karşı yapılmış bir sindirme hareketi olduğunu söylediler.

Ekran bölünmüştü, bir pencerede Özkan’ın stüdyodaki görüntüsü, diğer pencerede telefondaki Arcayürek’in fotoğrafı vardı. Saat 12: 45 sıralarında aniden Özkan’n olduğu pencere karardı. Bir süre öyle kaldı. Araya dolgu görüntüler girdi ve yeniden bağlandıklarında Özkan açıklama yaptı. Ankara’dan yaptıkları yayın üzerine başka bir sinyal gönderildiği için kesildiğini anlattı.

Bu durumun tamamen yanlışlıkla olmuş bir kaza olduğuna inanmak istiyorum. Eğer bu kaza değilse bir skandaldır, hem de ülkeyi sarsacak bir skandal.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..