Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '08

 
Kategori
Basketbol
 

Polonya vizesini aldık

Polonya vizesini aldık
 

Kaptan Hido.


A Milli Erkek Basketbol Milli takımı dün akşam Abdi İpekçi'de sahasında oynadığı maçta Belçika'yı yenerek grup maçlarını bitirmeden 2009'da Polonya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na grup birincisi olarak katılma hakkını elde etti.

Fransa,Belçika,Ukrayna'nın yer aldığı grubumuzda Milli takım henüz yenilgi yüzü görmedi. Takıma bakarsak;Kaptan Hidayet ağır ve kendisi için çok başarılı geçen NBA sezonunun ardından takımla iki ayı geçen bir kamp dönemine katılarak büyük özveride bulundu. Maçlarda da gereken yerlerde ağırlığını koydu, attı,attırdı,ribaunt aldı,asist yaptı,kenara geldiğinde destek verdi. Kerem Tunçeri Avrupa'da kazandığı deneyim ile Milli takıma büyük katkı sağladı. En önemlisi Ender ile birlikte oyunu hızlandırdı, dış şutlara ihtiyaç duyduğumuz anlarda isabetli şutlarla oyunu rahatlattı. Ersan İlyasova, takımın en önemli oyuncusu konumuna geldi. İstatistiklere bakarsanız oyun içinde yapmadığı yok. Efes'li Kerem, FB Ülker'li Oğuz iki önemli uzun oyuncu olarak iyi performans gösterdiler. Fatih ve Cemal sanırım Ömer ve Semih takıma katıldığında kadro dışı kalabilirler. Engin bence hayal kırıklığı yaratıyor. Sinan takımın savunmacısı, ancak onun da Ömer Onan'ın katılımı ile kadro dışı kalabileceğini düşünüyorum.Cenk ve Barış Hersek ise ümit Milli takım'dan A Milli takıma henüz mental olarak geçemediler. Ancak sistem gereği bu oyunculardan vazgeçilmeyeceğini biliyoruz.

Bunların yanında Serkan, Kaya,Ermal, Mirsad gibi yıllardır Milli takım'da görmeye alıştığımız isimler ve ikinci NBA oyuncumuz ve ilk All Star'ımız Mehmet Okur kadroda yoklar. Sanırım bu oyunculardan Mehmet Okur Şampiyonada kesin kadroda olur. Mehmet kritik anlarda dış atışları ile, gerektiğinde de gerek ribaunt gerekse de boyalı alanda sayı üreterek takıma çok faydalı olur.

Ama biliyorsunuz hedef ve hazırlıklar evimizde düzenlenecek 2010 Dünya Şampiyonası'nda başarılı olabilmek için. Öyle görünüyor ki takımı Şampiyona'ya Tanjevic hazırlayacak. Yukarda saydığımız isimlere altyapıdan sürpriz isimler katılabilir. İlk akla gelen isim FB Ülker'li Enes Kanter. Tanjevic'in bu oyuncuyu yakından izlediğini ve ABD'ye gidişini de bu yüzden engellediğini biliyoruz.

Daha önceki bir yazımda dile getirdiğim gibi Dünya Şampiyonası'nın düzenleneceği salonların yapımında sıkıntı var. Bu konuyu şimdilik sadece tekrar yazmış olalım ve geçelim. Umarım konuya Milli takım'ın maçlarında boy gösteren Devlet erkanı gereken ilgiyi gösterirler. Yoksa gerek Türkiye, gerekse de şahsen Şampiyonayı getiren başkan Turgay Demirel büyük sıkıntı yaşarlar.

Son maçımız Cumartesi Fransa ile deplasmanda. Fransa Tony Parker oynamazsa bizden kendi sahasında 20 sayı fark yiyecek derecede düşüş içinde. Bizim çocuklar bu maçı da alıp namağlup Şampiyonaya gitme hedefindeler.

Oyunculara,teknik ve idari kadroya, başarılı grup maçları için teşekkür ve tebriklerimizi iletiyorum.

Sevgi ve saygılarımla.

Bir son dakika haberi; Kaptan Hido'nun Fransa ile yapılacak son maçta izinli olarak yer almayacağı açıklandı.Kendisine bu sezon NBA'de başarılar diliyorum. Bu sezon kendisini All Star kadrosunda görmeyi tüm basketbolseverler adına temenni ediyorum. Gönlümüz onunla.
 
Toplam blog
: 61
: 896
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

Gençlik yıllarında öğrenim hayatı dışında tüm yaşamım spor, ağırlıkla basketboldü, sahanın kenarında..