Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '10

 
Kategori
Güncel
 

Pontus etkinlikleri

Pontus etkinlikleri
 

Manastır, tarihte hristiyan din adamı yetiştirilen yerlerin adıdır. Trabzon'da bulunan Sümela manastır'ı da bunlardan biri olarak tarihi özellikleri ile koruma altına alınmış eserlerdendir. İsteyenler burayı gelip ziyaret edebilmektedirler. Burada dini ayin yapılması isteğine izin vermek son derece yanlıştır. Müslümanlar istese, Ayasofya'da Bayram namazı kılınmasına hristiyan dünyası nasıl tepki verirdi acaba?

Sümela manastırı, Fatih Sultan Mehmet'in 15 Ağustos 1461'de yıktığı Rum Pontus devletinden bir kalıntıdır. Ayin'in bu tarihte yapılmak istenmesi manidardır. Buna izin verimesini sağlayanlar bu tarihi gerçeklikleri bilmiyor olamazlar. Dinlerarası diyalog palavrasına hizmet edenler bu yanlıştan dönmelidirler. Türkiyenin bölünüp parçalanmasını hasretle bekleyenlerden biri de Pontus'u tekrar kurma çabası içinde olan Megalo idea 'cılardır. Buna izin verenler, bu çabalara destek vermiş olacaklardır.

Aynı şekilde, Van gölündeki Akdamar adasında bulunan Ermeni Kilisesinin de bizim vergilerimizle, bunca aç ve düşkün insanlarımız dururken, emeklilerimiz perişan durumda iken büyük paralar harcanarak onarılması ve orada da dini törenler yapılması da büyük bir hata olacaktır. Unutulmamalıdır ki, tarihte Ermeni çetelerinin, köyleri basıp Müslüman kızları kaçırıp Akdamar kilisesine getirerek tecavüz edip öldürdükleri, kaçırdıkları bazı kızların başlarına geleceklerini bilerek kendilerini bindirildikleri tekneden Van gölüne atarak intihar ettikleri tarih kayıtlarında bulunmaktadır. Ve şimdi biz, böyle bir yerin onarım ve yenilenmesini tamamladık ve etkinliklere açıyoruz. Bu bir kabus olmalı diye düşünüyorum.

Herkez imkanları ölçüsünde bu yanlışkılkları protesto etmelidir.

 
Toplam blog
: 53
: 671
Kayıt tarihi
: 22.12.09
 
 

1969 Tarhan Kolej (lise), 1978 Atatürk Eğ. Ens. Türk dili ve edebiyatı bl. Mezunuyum. Araştırmak ..