Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Pop Star Alaturka, yarar ne halta !

Pop Star Alaturka, yarar ne halta !
 

Son dönemde bizi aptal yerine koyanları kendimce mercek altına aldım. Hiç izlemediğim programları oturup izliyorum! Biz buna lâyik değiliz! Bir takım insanlar şirazeden çıktı artık. Bukalemun gibi olmaya başladılar. Söylemler çelişiyor, davranışlar söylemlerle örtüşmüyor, kendilerine aynada bakmadan karşısındaki insanı eleştirebiliyor v.s v.s....

Efendim, güzel Türkçe konuşmayı Arapça'dan gelen sözcükleri telaffuz etmek zanneden Bülent Ersoy bu gece ciddi bir gaf yaptı! Üstelik 'fakat' yerine 'fekat' , halk sözcüğünü arapçada ki gibi incelterek 'hâlk' demesine de benzemiyor bu seferki! Örneğin meselâ dedi zat-ı şahaneleri...Türk Sanat Musikisini ağdalı okumayı marifet bellediği gibi. Haklı... Bu millet ona Diva ünvanını verdi.... Allah sana daha uzun ömürler versin Müzeyyen Senar...

Bu yarışmada bir de tesettürlü bayan yarışmacı var!

- İçkili gazinoda sahneye çıkar mısın?
- Hayır !
- Peki bu yarışmaya neden girdin?
- Türkü söylemeyi çok seviyorum. Sesimi daha çok insana duyurmak için!
- 13 yaşından beri sahneye çıkıyormuşsun, nerede çıkıyorsun?
- Türkü Barda!

E şimdi adama sorarlar, bu yarışmacılar, yarışma gecesi sahneye ışınlanmadı. Bunu elemelerde siz seçtiniz. Dalga mı geçiyorsunuz bizimle? Adı üzerinde Pop Star Alaturka. Yıldız seçeceksiniz. Sahnesiyle, müzikalitesiyle, performansıyla bir bütün olacak. E bu ne şimdi? Üstelik bir de soru yağmuruna tutacaksınız? Ne hakkınız var? Amaç tek reyting!

Bülent Ersoy savunuyor durumu. Demokratik ülkeymişiz, o nedenle isteyen istediği yarışmaya katılırmış. Bu yarışma geniş bir yelpazeye hitab ediyormuş. İllede açık saçık giyinip, gerdan kırmak gerekmiyormuş. Madem böyle senelerdir neden yarı çıplak kıyafetler giyiniyorsunuz? Neden sahnede yarışmacıları sahne ışığın yok, kıyafetin yakışmamış diye eleştiriyorsunuz? Hatta alay ediyorsunuz? Tutarsızlık ruhunuzda mı var, yoksa tesettürlüler üzerinden prim yapmaya mı çalışıyorsunuz? Hedef kitle onlar mı artık? Armağan Çağlayan zaten başlı başına bir olay ! Bermuda pantolon, altında ayak bileğinin üzerine kadar çorap, üzerinde ceket ! On numara benden sana !

Sevgili Metin Akpınar ve Gülben Ergen bu yarışma formatına hiç yakışmıyorsunuz ! Özellikle Metin Akpınar...

Gelelim tesettürlü yarışmacı olayına. Doğru hatırlıyorsam yıllar önce ilâhi kaseti yapan bir bayan için çok bilmiş ûlemalar (!) kadının sesini erkek duymamalı diye fetva vermişti. Güzel sesli kadın erkeği tahrik edermiş. Her ne kadar sizler neye tahrik olacağınızın kararını verememiş olsanız da bu yarışmacı kızımızın sahne aldığı Türkü Barlara gidenler, içeriye girerken müslüman kardeşlerine yan gözle bakmamaya beyinlerini şartlıyorlar demek ki !

Barbi bebek bile olsa tahrik olmuyorlar ! Siz doğa kurallarına karşı çıkacağınıza nefsinize hakim olmaya çalışın !

Eşlerinizi istemeye gittiğinizde kapalı oldukları halde bir elektrik aldınız ki evlendiniz. Demek ki kapalıyken de o Allahın verdiği duygu ile hareket ettiniz. Nefsinizi ıslah edemediğiniz için ve hemcinslerinizin kapalıya da açığa da beyin zinası yapacağını bildiğiniz için çözümü kadını kapatmakta gördünüz bunu da tavsiye değil emirmiş gibi kabul ettirdiniz.

Gelelim tesettürlü yarışmacıya. Ruh halini anlamaya çalıştım. Ruhunda sahneye çıkmak, şarkı söylemek olan bir insan kapanmış ama o halde sahne alıyor. Çünkü bu işi seviyor. Ben inancı doğrultusunda kapanan bir kadını sahnede görmek istemiyorum! Bunun adı Allah ile aldatmaktır ! İnancı alet etmediğiniz bir sahneler kalmıştı. Kapandınız abartılı makyaj yaptınız, kapandınız üzerinizde ki pardösüleri çıkarttığınızda beyaz pantolonlarınızın içerisinde ki g-stringleri oturduğunuz kafeterya da hepimiz gördük, kapandınız bisikletle İncirli Caddesinde gezdiniz, kapandınız pahalı takılarınızı sergilediniz, kapandınız Bakırköy sahilinde ki banklarda uluorta öpüştünüz, kapandınız Bakırköy Halk Pazarının tuvaletlerinde tebdil-i kıyafet eyleyip dışarı çıktınız... Durun Allah rızası için bir durun artık !

Ben resmen tepe sersemi olmuş durumdayım. Kime inanacağım, kime güveneceğim şaşırdım. Dengeler alt üst olmuş durumda. Birileri birşeyleri alet ederek bir yerlere varmaya çalışıyor... Herşey kirleniyor, herşey dokunulmazlığını kaybediyor, masumiyet yok oluyor ve dönen çarkın içerisinde sahip olduğumuz değerlerden geriye inançsız, Allahı ve insanları kandırdığını zanneden safralar kalıyor !


22.Ağustos.2009
Nur Zeynep Çelik

 
Toplam blog
: 347
: 1365
Kayıt tarihi
: 31.10.07
 
 

İstanbul 25 Temmuz : /… İşletme tahsil ettim. Özel ilgi alanım olduğu için 2 yıl Psikoloji okudum..