Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '21

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Popo Estetiği

Popo Estetiği Nedir, Hangi Teknikler Uygulanır?

 

Kalça bölgelerinin sıkı, formda ve doğal bir görünüme kavuşmasını isteyen kadınlar sıklıkla popo ya da kalça estetiği prosedürlerine başvururlar. Popo estetiği prosedürleri popo bölgesinin daha yuvarlak, dolgun ve estetik bir görünüme kavuşmasını sağlar.

 

Popo estetiği; popo bölgesinde zaman içinde çeşitli nedenlere bağlı olarak meydana gelen deformitelerin giderilmesinde kullanılır. Böylece istenilenden daha büyük ve geniş popoya sahip olan kadınların bu şikayetleri giderilebildiği gibi küçük ve şekli bozuk olan popoların da daha dik, yuvarlak ve dolgun bir görünüm kazanması sağlanır. Kalça bölgesi kadın vücudunun daha iyi ve estetik bir görünüme sahip olmasında çok önemli bir rol üstlendiğinden popo estetiği kadınların öz güvenleri üzerinde olumlu etkiye sahiptir.

 

Popo Estetiği Ameliyatları Kişi Özelinde Planlanır

 

Popo estetiği; popo bölgesindeki fazlalıkların atılması, şekillendirilmesi ve popo bölgesine ince ve fit bir görünüm kazandırılması amacıyla uygulanır. Bu sayede kişinin estetik görünümüne ilişkin kaygıları giderilir.

 

Popo estetiği ameliyatı ihtiyaçlara ve beklentilere göre kişi özelinde planlanarak gerçekleştirilir. Popo dikleştirme, popo küçültme, popo büyütme ve şekillendirme en çok uygulanan popo estetiği cerrahi prosedürleridir. Bahsi geçen prosedürlerin her biri farklı yöntemler ve teknikler uygulanarak gerçekleştirilir. Kişinin ihtiyaçlarına ve taleplerine göre hangi popo estetiği prosedürünün uygulanacağı yapılan değerlendirmeler sonucunda belirlenir. Bu aşamada hastanın fiziksel özellikleri ve genel sağlık durumu da göz önünde bulundurulur.

 

Popo estetiği, popo ve basen bölgesinin inceltilmesi için diğer bir deyişle popo küçültme amacıyla uygulandığında fazla yağlar liposuction yöntemiyle alınır. Daha sonra bu yağların özel işlemlerden geçirilip yeniden kullanılması yoluyla, belirlenen bölgeler yağ enjeksiyonuyla desteklenerek kalçanın dik bir görünüme kavuşması sağlanır.

 

Popo Estetiği İle Hayalinizdeki Görünüme Kavuşabilirsiniz

 

Daha büyük ve dik popo görünümü elde edilmesi için yağ enjeksiyonu ve popo implantı kullanılabilir. Popo protezleri küçük kalçalara dolgun bir görünüm kazandırırken, daha az hacim gerekmesi durumunda başka bölgelerden alınan yağlar enjekte edilerek istenilen görünüme kavuşulabilir.

 

Popo estetiği prosedürleri kilo fazlası olan ve kilo verdikten sonra popo bölgesinde sarkma meydana gelen kişilerde sarkmaların giderilmesi amacıyla da tercih edilebilir. Bu tür durumlarda cerrahi prosedürler ile derideki sarkmalar giderilir yani popo germe ameliyatı yapılır. Kusursuz bir estetik görünüm sağlanması için kalça bölgesinin yukarı çekilmesi böylece diri ve dik bir popo görünümünün elde edilmesi de mümkündür.

 
Toplam blog
: 76
: 48
Kayıt tarihi
: 16.04.18
 
 

1992'de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Prof. Dr. Şükrü Yazar, Estetik, Plastik v..