Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '08

 
Kategori
Güncel
 

Popstar Alaturka şarkı yarışması

22 Temmuz seçimlerinde AKP, büyük bir yüzde oranı ile seçimleri kazanınca, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, aynen şöyle demişti :

"Eğer siz sıkıntı çekmenize, açlık çekmenize, her gün hükümeti eleştirmenize rağmen gidip iktidar partisine oy veriyorsanız, bu işte mantıkla açıklanamayacak bir şey var demektir".

Onur Öymen'in, ayrıca, "Bu halk, bu partiye nasıl oy veriyor anlamıyorum" şeklinde de bir söz ettiğini de hatırlar gibiyim.

Geçtiğimiz cuma akşamı(13 Haziran 2008) Rumelihisarı'nda yapılan Popstar Alaturka Şarkı Yarışması'nın finalinde birinci olan yarışmacı da, bana, Onur Öymen'in seçim sonuçları karşısında duyduğu tepkiyi hatırlattı.

Finalde, iki erkek ve bir bayan yarıştı.

Erkek yarışmacılar, gerek şarkıları icra ediş şekilleri gerek müzik bilgileri bakımından bayan yarışmacıdan çok daha iyi idi. Fakat sonuçta bayan yarışmacı birinci oldu.

Jüri üyeleri, tartşmasız bir birliktelik ile bayan yarışmacının sonuncu olacağını düşünüyorlardı. Sonuçlar açıklanınca başta jüri heyeti olmak üzere, herkes büyük bir şaşkınlık içinde kaldı. Hatta, bütün yarışma boyunca birinci olan bayanı açık açık tutan juri üyelerinden biri bile bu sonucu hayretle karşıladı.

Birinci olan bayan, genel kültürden yoksun, müzik bilgisi hiç denecek kadar olmayan, kafelerde ve barlarda eğlencelik şarkı söyleyerek hayatını kazanan biri idi.

Ama, bu bayan, her insanı duygulandıran bir yaşam geçmişine sahipti. Örneğin, barlarda ve pavyonlarda şarkı söyleyerek erkek kardeşini okutması ve onun doktor olmasını sağlaması, tüm eleştirilerime rağmen beni de duygulandırmıştı.

Acımak, mağdurun yanında olmak, güçsüzü korumak; bunun yanında kin, nefret, öç almak gibi duygular insana(özellikle de bizim insanımıza) bazan yanlış kararlar aldırıyor.

Bu şarkı yarışmasında sonuçlar halkın oylarıyla belli olmuştu.

Demek ki, çoğunluğun kararı her zaman "doğru" olmuyor.

Ama bu şekil verilen yanlış kararları, bazılarının yaptığı gibi "aptallığa" bağlamanın da, pek doğru olmadığını düşünüyorum.

cdenizkent

 
Toplam blog
: 979
: 1425
Kayıt tarihi
: 11.12.07
 
 

İstanbul doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimi İstanbul'da tamamladım. İstanbul Üniversitesi'nde..