Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '13

 
Kategori
TV Programları
 

Popstar'daki Jüri Halkın Starları ama böyle giderse…

Popstar'daki Jüri Halkın Starları ama böyle giderse…
 

Popstar Juri 4 lüsü


Pınar diye bir genç kız Serdar Ortaç’ın “Bilsemki” adlı 1999 yılına ait şarkısını söylüyor. Bence fena da değildi. Sibel Can hareketleriyle söylediği şarkısının sonuna geldiğinde Serdar Ortaç başlıyor döktürmeye.

- Bu benim en sevdiğim şarkılarımdan biri, yazarken ağlayarak yazdığım şarkım. Ama sen bunu farklı sesten okudun. Çok kötüydü. Saydı, saydı, saydı… Sonra notunu verdi. Dokuuuuzzz.

O arada, sunucu Burcu Esmersoy, Pınar’ın biraz hasta olduğunu, hasta hasta okuduğunu söyledi.

- O zaman 10’mu yapsam, 10 yapayım, Onnnn

Eleştirinin sonuna yaklaştığında zannedersinizki 4-5-6 gibi bir not gelecek. Ama not ile konuşulan apayrı. Bu ne perhis, bu ne lahana turşusu.

Bir başka genç söylüyor şarkısını, 9 puan veriyor Serdar Ortaç, çocuk gidiyor yerine, Bülent Ersoy baskı yapıyor, arkasından 10 yaptım onun puanını diye sesleniyor…

Demet Akalın’ın esprisi daha ilginç… Serdar Ortaç yandan sesleniyor 9 puan ver diyor. Demet Akalın’da bana bir beste verirsen veririm diyor… Çok yazık

Orhan Gencebay, beyefendi kişiliğini bozmadan ve suya sabuna dokunmadan, kimseyi kırmadan işini yapıyor. Ama iyilik meleği olması bazen doğru değil. Eğer jüriysen, eleştiri gerekiyorsa, eleştireceksin.

Tamam aynı zamanda bir şov programı olabilir ama yazık bu çocuklara… günün sonunda bir tanesi birinci olacak ve büyük ödül neyse onu alacak. Binbir umutla gelmiş gençlere, bu kadar basitçe puanları verilmemeli biraz kriterler olmalı. Hiç olmazsa puan aşamasında biraz daha ciddi olunmalı. Belki de sesiyle duruşuyla gerçekten birinciliği hakedecek bir yarışmacı, çok basit iki kelimeyle daha ilk turlarda elenebiliyor. Ya da son derece müzik bilgisi, ses ve beceri anlamında başarısız bir yarışmacı finale kadar gelebiliyor. Serdar Ortaç’ın düşüncesizce edeceği birkaç laf onların hayatına olumlu olumsuz ciddi etkide bulunuyor. Ahmet Kaya’da aynı olmamış mıydı.

Böyle giderse bu programın sonunda Türkiye yeni starlar kazanırken, bazı starların önündeki star kelimesi kalkacak...

  

 
Toplam blog
: 61
: 1072
Kayıt tarihi
: 08.02.13
 
 

Cengiz Ülkü 1966 yılı Manisa-Salihli doğumluyum. İlk, Orta ve Liseyi Salihli’de... Üniversite..