Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Portakal Kurusu Yapımı

Portakal Kurusu Yapımı
 

Merhaba sevgili okurlarım,

C vitamini açısından zengin olan kış meyvelerini bir çok alanda kullanmak için bir yöntem de kurutmaktır.

Malzemesi de sadece meyve ve güneştir. Elbette bu uygulama yazın kavurucu sıcaklarında geçerli. Kışın ise fırında bu işlemi uyguluyordum.  

Şimdi tüm meyvelerimi radyatörün üzerinde kurutuyorum.

Pastaların, keklerin süslenmesinde hemen elinizin altında.  Kimi zaman çayların sunumunda fincanda yüzen şık bir limon, kimi zaman çerezlerin yanında en renkli haliyle portakallar...

MALZEMELER :
Portakal ( Siz hangilerini isterseniz)
Mandalina
Limon
Elma
Ayva
Kumkat
Havlu kağıt

YAPILIŞI:
Kurutulacak meyveler  kabuğuyla güzelce yıkanır. Daha sonra ince ince dilimlenir. Kalın kesilirse kurumaz bozulur ve nahoş durumlar oluşabilir.  Dilimlerin her iki yüzleri havlu kağıt yardımıyla kurulanır. Yeni bir havlu kağıda tabanı 2 kat yapıp 4-5 dilim portakalı diziyorum. Üzerini havlu kağıt ile örtüp radyatörün üzerine koyuyorum. 2-3 gün içinde kurumuş oluyorlar. Zaten sertleşmelerinden anlarsınız. Petek büyüklüğüne ve sayısına göre değişir ama, tek seferde bir sürü meyve kurutulmuş oluyor.
Sonuç harika, lezzet mükemmel, evinizin mis gibi portakal bahçesi kokusu da cabası.

Afiyet olsun.
 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

BAŞKA NEREDE KURUTABİLİRİZ? Bİz de radyatör yok. Adadan selamlar.

Göksel47 
 01.02.2018 19:11
Cevap :
Günaydın :) Meyveleri fırında 100 derecede 8-10 saat tutarak kurutuyorum. Fırın kağıdı serili bir tepsiye aralıklı olarak diziyorum. Ama yine portakal ve limonların her iki yüzünü de havlu kağıt ile kurulamak şart. Tepsiniz genişse yanına elma, armut ve ayva da ekleyebilirsiniz. Önce olanları alırsınız. Daha kıtır kıtır olmasını isterseniz süreyi uzatabilirsiniz. Afiyet olsun, sevgilerimle.  02.02.2018 8:07
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!