- Kategori
- Yemek - Mutfak
Portakal soslu hindi kızartma
HİNDİ KIZARTMA
MERİHİN MUTFAĞINDAN
Her zaman dediğim gibi yemek yapmak, keyifli ve zevkli olmakla beraber emek ister. Sofralarınıza değişik lezzet ve görüntü kazandırmak isterseniz vereceğim bu tarifi denemenizi tavsiye ederim.
PORTAKAL SOSLU HİNDİ KIZARTMA
MALZEMELER
1 bütün derili hindi göğüs
2 diş dövülmüş sarımsak
1 yemek kaşığı balsamik
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı portakal suyu
Yarım çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
100 ml. Demiglas sos
150 gr mısır unu
50 gr tereyağı
Bir tutam safran
100 gr rendelenmiş kaşar ya da permesan
Sıvı yağ, tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Temizlenmiş hindi göğüsünü deri kısmını bıçak ile derin olmayacak şekilde ekose çizelim.
Sarımsak, balsamik, bal, soya sosu ve zeytinyağı ile iyice ovarak streçe saralım ve en az 2 saat dolapta bekletelim.
Bu arada derin bir kaba portakal suyunu boşaltıp ısıtalım. İçine tereyağı, zencefil, safran, tuz ve karabiber ekleyip kaynatalım. Mısır ununu ilave ederek devamlı karıştırarak koyu kıvamda pişirelim. Kaşarı ilave ederek yavaşça karıştırarak yedirip koyu kıvamda bir püre elde edelim. Alabileceği büyüklükte bir porselen fırın kabını yağlayıp yağın üzerine toz biber serpelim. Püreyi boşaltıp spatula ile bastırarak sıkıştırıp düzeltelim ve 175 derece fırında 15 dakika kızartalım.
Etimizi açıp, çok az yağlanmış teflon tavada iki yüzünüde 3 er dakika kızartalım ve fırın tepsisine koyalım. Üzerine demiglas sosu gezdirip 20 dakika 250 derecede pişirelim.
Borcamdaki mısır unu püremizi ters çevirip tezgaha kalıp halinde çıkartalım. İstediğiniz şekilde kalıp kullanıp keserek tabağımızın ortasına koyalım. Fırından çıkan etimizi de dilimleyerek tabağa alıp üzerine sosunu gezdirelim. Tabağımızın kenarlarına değişik yeşilliklerle dekore edip servis yapalım.
Afiyet olsun.