Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Portakal soslu hindi kızartma

Portakal soslu hindi kızartma
 

HİNDİ KIZARTMA


MERİHİN MUTFAĞINDAN

Her zaman dediğim gibi yemek yapmak, keyifli ve zevkli olmakla beraber emek ister. Sofralarınıza değişik lezzet ve görüntü kazandırmak isterseniz vereceğim bu tarifi denemenizi tavsiye ederim.

PORTAKAL SOSLU HİNDİ KIZARTMA

MALZEMELER

1 bütün derili hindi göğüs

2 diş dövülmüş sarımsak

1 yemek kaşığı balsamik

1 yemek kaşığı bal

1 yemek kaşığı soya sosu

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı portakal suyu

Yarım çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil

100 ml. Demiglas sos

150 gr mısır unu

50 gr tereyağı

Bir tutam safran

100 gr rendelenmiş kaşar ya da permesan

Sıvı yağ, tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Temizlenmiş hindi göğüsünü deri kısmını bıçak ile derin olmayacak şekilde ekose çizelim.

Sarımsak, balsamik, bal, soya sosu ve zeytinyağı ile iyice ovarak streçe saralım ve en az 2 saat dolapta bekletelim.

Bu arada derin bir kaba portakal suyunu boşaltıp ısıtalım. İçine tereyağı, zencefil, safran, tuz ve karabiber ekleyip kaynatalım. Mısır ununu ilave ederek devamlı karıştırarak koyu kıvamda pişirelim. Kaşarı ilave ederek yavaşça karıştırarak yedirip koyu kıvamda bir püre elde edelim. Alabileceği büyüklükte bir porselen fırın kabını yağlayıp yağın üzerine toz biber serpelim. Püreyi boşaltıp spatula ile bastırarak sıkıştırıp düzeltelim ve 175 derece fırında 15 dakika kızartalım.

Etimizi açıp, çok az yağlanmış teflon tavada iki yüzünüde 3 er dakika kızartalım ve fırın tepsisine koyalım. Üzerine demiglas sosu gezdirip 20 dakika 250 derecede pişirelim.

Borcamdaki mısır unu püremizi ters çevirip tezgaha kalıp halinde çıkartalım. İstediğiniz şekilde kalıp kullanıp keserek tabağımızın ortasına koyalım. Fırından çıkan etimizi de dilimleyerek tabağa alıp üzerine sosunu gezdirelim. Tabağımızın kenarlarına değişik yeşilliklerle dekore edip servis yapalım.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..